Sport Strani nogomet

halo budimpešta

Mađari uzdrmani porazom od Slovaka dočekuju Hrvate: Znamo da se greške odmah kažnjavaju

halo budimpešta

Mađari su razočarani, jer su s dvije greške teško kažnjeni, nisu uopće igrali slabo, ali u obrani nisu bili na razini u Trnavi protiv Slovačke. Primili su dva gola, po jedan u završnicama poluvremena (Duda u 43. Rusnak u 85.).

Platili su danak padu koncentracije, Kramarićev suigrač iz Hoffenheima, Adam Szalai, izlio je razočaranje:

- Na ovoj razini natjecanja mora se braniti bolje, nedopustive su greške. Puno smo razgovarali, naš trener (Marco Rossi, op. a.) polaže mnogo na taktiku, ali nam fali taktička zrelost. Postoji velika razlika tko igra u kojem klubu i razlika je bila vidljiva. Pa ipak, protiv Hrvatske već možemo pokazati bolje izdanje, stječemo iskustvo, a na greškama se uči. Vidim da se i Hrvatska dugo mučila s Azerbajdžanom. Mi smo igrali slabo, i obrana i cijela momčad mora dati više, ali sigurno možemo bolje - rekao je poslije utakmice Szalai, mađarski napadač, član Hoffenheima.

U taboru Mađarske, u kontaktu s našim talijanskim sportskim prijateljima, stručnim stožerom Talijana za uzdama naslijednika Puskaseve "lake konjice", slušalice se prihvatio Cosimo Inguscio. On je pomoćnik Marca Rossija, a zvali smo na mobitel, pogađate, Gigija Febbrarija. Čudo je Hajduk, poznanstva iz Poljuda otvaraju nam vrata mađarskih dveri.

- Šef Rossi je zauzet sastankom, pozdravlja vas. Dugo razgovaramo s momčadi i to je dio pripreme – kaže nam Inguscio.

Mađari su autobusom putovali iz slovačke Trnave, vratili se duboko u noć u Budimpeštu, sad se treba brzo rekuperati za meč protiv Hrvatske.

- Dvije greške, dva gola smo primili i to nas boli. Znamo da se greške odmah kažnjavaju, protiv Hrvatske moramo biti puno pažljiviji. Želimo podići razinu koncentracije, lako je to reći, ali svakim treningom postaješ bolji.

Po najavi Marca Rossija Balazs Dzsudzsak doista nije igrao od početka nego tek od 61. minute. Pokušao je Rossi tek u zadnjih pola sata razvikanim napadačem popraviti 0:1, ali je drugi gol u samom finišu (Rusnak u 85.) pečatirao ishod.

- Pitate me hoće li biti promjena, Dzsudzsak od početka?! s moje pozicije smijem reći da razmišljamo osvježiti sastav, logično vam je da ne smijem otkriti što mister Rossi smjera. Gledali smo i Hrvate, vašu momčad, vidimo da je Brekalo igrao desnog beka, a to mu nije mjesto. Sve se prati! Naravno, nadamo se da nismo bez šanse, natjecanje je tek počelo, intrigira da drugo mjesto izravno vodi na Euro, tek je počelo, a svaki bod je važan. Ne, nije puno falilo da se izvučemo iz Trnave bez poraza – poručio je Inguscio.

Cosimo Inguscio je s juga Italije, Jadransko more kod Leccea (iz pokrajine je Salento) zamijenio je Blatnim jezerom kao i Marco Rossi i u njemu dobro pliva baš kao što već od 2012. godine taj 50-godišnjak gušta u gulašu, umjesto pašta-šute ili morskih plodova.

Kako rekosmo, Rossi, Inguscio, Febbrari, tri su talijanska razloga da Mađarskoj pristupimo ozbiljno; na stranu je li to klasna momčad kakvu bi baš željeli imati Attila i njegovi Huni.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet