Sport Strani nogomet

treba mu minuta

Pola Europe želi hrvatskog kapetana, a u igru se uključio i belgijski velikan

treba mu minuta

Petoplasirana momčad belgijskog prvenstva Anderlecht zainteresirana je za dovođenje kapetana mlade hrvatske nogometne reprezentacije Alena Halilovića iz Milana, pišu Sportske novosti.

Pisali su tako jučer belgijski mediji.

“Halilović ne igra u Milanu i želi brzo napustiti klub. Moguće da je Anderlecht jedan od puteva. Nije poznato, međutim, je li on zainteresiran”, piše Voetbal Nieuws.

Anderlecht, koji je ove sezone igrao u istoj skupini Europske lige sa zagrebačkim Dinamom te nije izborio prolazak, smijenio je trenera prije tjedan dana. Na klupu je došao 52-godišnji Fred Rutten koji je prethodno radio u nizozemskom Twenteu.

“Španjolski, nizozemski i belgijski klubovi pokazuju zanimanje za Halilovića, a spomenuti belgijski klub je Anderlecht. Potreban mu je novi kreator igre, a Halilović se uklapa u željeni profil”, dodaje taj portal.

Halilović je kapetan mlade hrvatske reprezentacije koju za šest mjeseci očekuje Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu pa on želi otići u klub u kojem bi igrao i skupio minutažu uoči tog natjecanja.

„Ne komentiramo takve stvari. Kada igrač potpiše za Anderlecht, to objavimo preko svojih službenih kanala i priopćenja“, odgovorila je Anderlechtova glasnogovornica Marie Verbeke upitana je li klub iz Bruxellesa zainteresiran za Halilovića.

Osoba upoznata s pregovorima oko mogućeg odlaska Halilovića sa San Sira rekla je u srijedu kako bi situacija mogla biti poznata u idućih tjedan dana te da su njegova moguća odredišta turski Bešiktaš te španjolski klubovi Betis, Espanyol i Getafe. Rekla je i kako je moguć odlazak mladog nogometaša u Belgiju ili Nizozemsku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet