Sport Strani nogomet

huliganski uzvrat

Opsadno stanje na ulicama Rima: njemački huligani došli u 'vječni grad' i sukobili se s policijom

huliganski uzvrat

Dva dana se policija u Rimu pripremala za težak zadatak, u glavni je grad stiglo gotovo deset tisuća navijača Eintrachta iz Frankfurta, a među njima i prilična brojka onih kojima nogomet nije prva opcija.

Upravo su ti "navijači" izazvali nerede na ulicama Rima, bengalkama od Coloseuma do Campo de Fiori su oštetili nekoliko objekata, ali i žestoki tunjava.

Nemile scene su se zbile kada su Eintrachtovi navijači ludovali s bakljama i izazvala policiju na žešću intervenciju kako bi se raščistile ulice i trgovi. Naime njemački su navijači odbili krenuti prema stadionu zadanim pravcem pod pratnjom, pokušali su probiti i policijske blokade, pa se došlo i do obračuna u kojem se koristilo sve i svašta, a policija je uzvratila suzavcem. Policija je uspjela situaciju zadržati pod kontrolom i spriječiti sukob gostujućih navijača sa žestokim navijačima Lazija.

Ove dvije skupine imale su sukob prije prvog dvoboja igranog u listopadu u Frankfurtu, a unatoč upozorenjima da se ne ide u Rim veliki je broj navijača stigao u talijansku metropolu i napravili vlastiti show. Za sada nema informacija o ozlijeđenima, a privedeno je tek pet navijača.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet