Sport Strani nogomet

ironični klopp

Žestoki protivnik UEFA-ine Lige nacija: To je potpuni promašaj, najbesmislenije nogometno natjecanje u povijesti

ironični klopp

UEFA Liga nacija je najbesmislenije natjecanje trenutno u svijetu nogometa, pogotovu jer najbolji igrači nisu imali ljetni odmor zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji, kazao je trener Livepoola Juergen Klopp. 

- Eto, moji igrači su morali još jednom otići jer igraju Ligu nacija, najbesmislenije nogometno natjecanje ikad. Mogu se samo moliti da se vrate zdravi da mogu igrati lagane utakmice u Premijerligi i Ligi prvaka - bio je ironičan Nijemac nakon što je Liverpool u velikom derbiju Engleske lige u nedjelju odigrao 0-0 s Manchester Cityem.

Bila je to sedma utakmica Redsa u samo 23 dana. 

- Morate igračima radi njihova zdravlja omogućiti odmor preko ljeta. Recimo, Jordan Henderson u cijeloj godini nije imao trening ili utakmice ravno dva tjedna, što je besmisleno. Naravno, morate pustiti igrače zbog reprezentativnih obveza, ali Liga nacija je potpuni promašaj. Ja iskreno i ne znam kako su složili taj format, znam samo da je nekakvo finale u lipnju sljedeće godine. Kao da to nije dosta uz kvalifikacije za EURO. Igrači nisu roboti - izjavio je Klopp. 

Liga nacija je novo UEFA natjecanje koje kao konačnu nagradu nudi prolazak na EURO za četiri reprezentacije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet