Sport Strani nogomet

sad je službeno

Cristiano Ronaldo u Juventusu, Real prihvatio ponudu, Perez se opravdao navijačima zbog posla manjeg od izlazne klauzule

sad je službeno

Cristiano Ronaldo u Juventusu! Aktuelno najbolji nogometaš na svijetu, Portugalac koji je osvojio pet Zlatnih lopti, dovršio je posao transfera iz Real Madrida u redove talijanskog prvaka.

Pregovaralo se minulih dana s jasnim naznakama da Ronaldo odlazi u Juventus, a Real je objavio u 17.32 sata na svojim stranicama kako je posao dovršen: Real će primiti 105 milijuna eura!

Juventus je dao u ruke menadžeru Jorge Mendesu ponudu od 105 milijuna eura za Real i predsjednik Reala Florentino Perez je to prihvatio, precizirajući kako je Cristiano Ronaldo taj koji je izričito zaželio odlazak iz Reala poslije devet godina.

Time se Perez "oprao" pred vlastitim navijačima.

Dogovor Juventusa i Cristiana Ronalda je postignut otprije, ugovor na četiri godine uz 30 milijuna eura neto (što znači 55 milijuna eura bruto) za svaku godinu ugovora. Nema veze što će Cristiano Ronaldo u zadnjoj godini kontrakta na leđima imati već 38.

Ronaldo po svemu ostaje na odmoru u Grčkoj, neće dolaziti odmah u Torino, najvjerojatnije je da će se Juventusu priključiti na turneju po SAD na koju torinske "zebre", sedmerostruki uzastopni prvaci Italije putuju 23. srpnja.

Dolazak u Grčku predsjednika Juventusa Andree Agnellija na Kalamatu (obala Navarino), privatnim letom iz Pise (da barem načas zavara trag, ali nije uspio, uslikao ga je službenik na aerodromu), pa i menadžera Jorge Mendesa, jer je u Grčkoj Cristiano Ronaldo na odmoru, bio je jasan znak da se posao privodi kraju.

U to je Real Madrid objavio komunike kako prihvaća 105 milijuna eura od Juventusa za prodaju svog najboljeg igrača. Premda je izlazna klauzula bila - milijardu eura.

No, Ronaldo je zaželio otići i gotovo... U Juventus.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet