Sport Strani nogomet

geni na tatu

Nogometni svijet se priprema za novog čarobnjaka: već je zaludio trenere, velikani pripremaju vreće novca za potpis ugovora

geni na tatu

Kažu da jabuka ne pada daleko od stabla. Zapisano u genima. Znači li to da je nogometni svijet spreman za novog nogometnog čarobnjaka. Ako je vjerovati svim zapisima i pričama, onda je to potpuno jasno. Riječ je o Joao de Assis Moreira, mladiću koji je za sada poznatiji kao sin velikog Ronaldinha, po mnogima posljednjeg nogometnog velemajstora.

Maleni Joao krupnim koracima osvaja prostor, Brazilci mu već tepaju da je najveći talent kojeg imaju. Trenutno je član jedne nogometne akademije u Brazilu, a prve korake je napravio u slavnom Vasco de Gami.

No kako je svijet postao "globalno selo" za malog čarobnjaka se već pročulo i na starom kontinentu. Talent i poznati otac otvorili su mu vrata PSG-a gdje je trenirao s mlađim uzrastima i mnogi kažu da je "sve pokupio" od oca. Parižani su oduševljeni, nude mu bogati ugovor, a u utrku se uključio i Everton jer su i njihovi skauti zacrtali da će Joao Moreira biti poznatiji od oca Ronaldinha.

U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti razvoj ove priče, Brazilci se nadaju da imaju novu zvijezdu koja će Seleçao povesti na tron. A bogati europski klubovi se već natječu tko će malog čarobnjaka dovesti u svoje redove. Što će na sve reći tata Ronaldinho ? Mali Joao za sada živi s mamom, ali sigurno će se i tatu nešto pitati kada dođe vrijeme potpisivanja ugovora.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet