Sport Strani nogomet

VRILA JUŽNJAČKA KRV

Totalna ludnica u Napulju, pola grada dočekalo Hrvoja Milića i suigrače nakon pobjede nad Juventusom: Slavili su kao da smo osvojili Ligu prvaka

VRILA JUŽNJAČKA KRV

U gluho doba noći desetak tisuća navijača feštalo je sa svojim ljubimcima, nogometašima Napolija, koji su u Torinu svladali Juventus 1:0 i vratili nadu u naslov prvaka!

- Dočekali su nas kao da smo osvojili Ligu prvaka! Ludnica – kaže nam bivši hajdukovac Hrvoje Milić, igrač Napolija koji, doduše, nije prisustvovao dočeku u napuljskoj Zračnoj luci Capodichino. Nije se s momčadi vratio u Napulj već je ostao u Torinu, a jučerašnji je slobodan dan iskoristio za odlazak do Milana s obitelji.

Malo žešći od Dalmatinaca, grad živi za klub

- Baš mi je žao što to nisam doživio, ali suigrači su mi poslali fotografije i pričali kako je bilo. Čak nas je i na utakmicu ispratilo par tisuća navijača, što nam je bio dodatni motiv. Temperament je ovdje južnjački, sličan dalmatinskom, iako možda još malo žešći.

Zrakoplov s igračima Napolija tlo je dotaknuo oko 2.45 iza ponoći, nakon čega su se svi smjestili u klupski autobus.

No, tada im je na put stalo mnoštvo navijača. Pristupne su ceste bile zakrčene automobilima, pa se momčad Napolija rado pridružila slavlju i pjevanju s razdraganim navijačima. Prema procjeni talijanskih medija, skupilo se i više od deset tisuća strastvenih Napolitanaca. Tek oko 4 ujutro gomila se počela razilaziti, a u gradu je pucao vatromet, ljudi su se bacali u fontane... Slavilo se kao da je naslov već osvojen!

- Cijeli grad živi za klub. To je strast koju ne mogu opisati i na koju ne možeš ostati ravnodušan. To je valjda u genima – govori nam Milić, koji nažalost još uvijek čeka na prvi nastup u dresu Napolija. Ako je već propustio doček u Napulju, pobjedu u Torinu zato nije. Junak je postao Koulibaly golom u 90. minuti.

- Taman prije tog kornera govorio sam suigračima na klupi da će ga Koulibaly zabiti! Jednostavno sam imao takav predosjećaj. 

Pohvalio je trenera Maurizija Sarrija.

- Sastavio je fantastičnu taktiku. Pritisli smo ih i skrili im loptu. Nismo im dali da igraju. Inače je Juve taj koji pobjeđuje u završnicama utakmica, ali ovaj put mu se obilo o glavu što je čuvao “nulu“.

“Stara dama“ i dalje vodi, ali sada samo s bodom prednosti uoči zadnja četiri susreta. Ne samo to, već i ima papirnato teži raspored od Napolija.

- Mi smo sada u psihološkoj prednosti. Oni imaju gostovanja kod Intera i Rome koji se bore za Ligu prvaka, a nama je ključ neokrznuti proći Firencu ovog vikenda.

Ima li govora o premijama u slučaju naslova?

- Normalno da ima, no svi ti igrači imaju super ugovore i nitko o premijama ne razmišlja. Scudetto nam je dovoljan motiv – zaključio je Milić, uz nadu da će doživjeti feštu kakvu Napulj ne pamti još od 1990. godine kada je njihov klub zadnji put bio prvak Italije, u eri Diega Maradone.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet