Sport Strani nogomet

kardinalne pogreške

Prvorazredni skandal: nakon što je oštetio Barcelonu, sad je dosudio penal, a da nije bilo niti jednog igrača u kaznenom prostoru

kardinalne pogreške

Ime španjolskog suca Ignacija Iglesiasa Villanueve opet je osvanulo na naslovnicama španjolskih medija.

Razlog? Druga kardinalna pogreška u razmaku od svega pet dana. Naime, prošlog vikenda Vaillaneuve nije vidio da je Messijev udarac u utakmici Valencije i Barcelone prešao gol liniju za gotovo pola metra, te je tako oštetio katalonski sastav (susret je završio 1:1), a sada je opet naočigled oštetio jedan klub, pišu Sportske novosti

Ovoga puta pogrešku je napravio u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Španjolskog kupa između Espanyola i drugoligaša Tenerifea. Naime, Espanyol je gubio 1:0 kada je na poklon dobio jedanaesterac. Udarac Alvara Vazqueza je rukom zaustavio gostujući nogometaš Jorge Saenz, a sudac je pokazao na bijelu točku.

 

Sve bi bilo legitimno da se to dogodilo u šesnaestercu, a ne dobra dva metra izvan kaznenog prostora. Zaista nevjerojatan propust koji je glasno odjeknuo.

Espanyol je inače dobio 3:2 nakon što je prva utakmica na Kanarima završila 0:0. Dakle, da nije dosudio jedanaesterac i da je utakmica završila primjerice 2:2, Tenerife bi prošao u osminu finala, zaključuju Sportske novosti..

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet