Sport Strani nogomet

ima pravde

Potez koji je zaprepastio nogometni svijet: vratar obranio jedanaesterac kojeg je sudac poništio i potom mu pokazao crveni karton

ima pravde

Dvoboj mladih reprezentacija iraka i Katara (do 19 godina) ostat će zabilježen po jednom nevjerojatnom događaju. Nakon što je susret okončan rezultatom 1:1 prišlo se izvođenju jedanaesteraca.

Sve je teklo glatko do posljednje serije kada je odlični vratara Katara Shehab Mamdouh obranio udarac Iračanina Muntadhira Mohammeda, u zagrljaj su mu potrčali suigrači slaveći prolazak prema završnom turniru i svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. I sve bi završilo spektakularno da nije sudac procjenio da je Mamdouh ranije napustio gol-liniju i poništio je obranu.

Zbog protestiranja, a kako bi potvrdio svoju odluku, sudac je dodijelio mladom vrataru Katara Mamdouhu žuti karton, a kako mu je to bio drugi, uslijedilo je i isključenje.

Umjesto Mamdouhana gol je stao kapetan Katara Nasser Abdulsalam, koji je malo šetao po crti, zbunio Muntadhir Mohammeda i obranio ključan penal, te pogurao Katar na Svjetsko prvenstvo.

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet