Sport Strani nogomet

STRADALI IZVAN TRAVNJAKA

Urasla dlaka nasmijala je svijet: pročitajte kakve su bizarne ozljede imali nogometaši i kako im je karijera krenula nizbrdo zbog toga

STRADALI IZVAN TRAVNJAKA

Urasla dlaka Marca Asensija kao posljedica brijanja nogu oduševila je i nasmijala nogometni svijet. Toliko bizarna ozljeda zbog koje propuštaš utakmicu Lige prvaka i nije nego za rubriku – ne povjerovati. No događalo se, i događa se, još bizarnijih situacija s ozljedama nogometaša, a da nemaju baš izravne veze sa samim igranjem. Na treningu je tako i naš Danijel Subašić pao preko lopte, pa je ozlijedio skočni zglob. No to i ne spada toliko u bizarne ozljede koliko neke koje ćemo vam prezentirati, a koje su omele igrače u ključnim trenucima.

Nesretni Paulo Diogo sigurno zauzima vodeću poziciju neželjenih i bizarnih ozljeda. Proslavljajući postignuti pogodak Diogo je skočio na ogradu u želji proslaviti sve s navijačima. No u tom trenutku vjenčani prsten je zapeo za ogradu i kad je skakao natrag doslovno je otkidao prst. Istina dobio je žuti karton, no u tom trenutku više ga je zanima potraga za odrezanim prstom među navijačima na tribini

Alex Stepney nekadašnji vratar Manchester Uniteda svoju ozljedu može zahvaliti suigračima, u utakmici protiv Birminghama zadnja linija bila je toliko loša da je nesretni Stepney morao vikati toliko glasno da je uspio iščašiti čeljusnu kost. Srušio se od bola na travnjak i odmah je otpremljen u bolnicu na operaciju. David Batty se oporavljao od operacije ligamenata koljena kada se igra s dvogodišnjom kćeri koja mu je triciklom prešla preko noge i slomila gležanj. Liam Lawrence želio je preskočiti svog psa koji je na stepenicama opušteno ležao, ali je krivo doskočio i zbog toga je završio na operacijskom stolu, gležanj nije izdržao taj magični doskok, a sumnjamo da je i Lawrence milo gledao svog ljubimca nakon toga. Da i zbog toga je propustio nastup u reprezentaciji Irske.

Nekadašnji stoper Manchester Uniteda i buduć boksač Rio Ferdinand se ozlijedio igrajući – video igricu. Udobno se smjestio na stolu za kavu dok je igrao Pro Evolutio Soccer, ali je igra toliko dugo da je istekao tetive koljena i nije mogao hodati neko vrijeme. Adam Chapman je imao još bizarniju nezgodu, pripremio je mlijeko u bočici za svoje dijete i želio je provjeriti koliko je vruće. Loše od odvrtio čep bočice i izlio vruću tekućinu nas prsa, posebno je spalio bradavice na prsima zbog čega je zbrinut u bolnici na odjelu za opekotine. Rekorder bi možda mogao biti i Alan Wright koji je želio malo glumiti u novom Ferrariju, ali dok je pokušavao nabiti „gas do daske“ istegao je koljeno, više od bolova i operacije nesumnjivo je bilo ruganje u engleskoj javnosti.

Vratar Valencije Santiago Canizares 2002. godine bio je izgledan na poziciji prvog vratara „furije“ za Svjetsko prvenstvo. Svoju veliku šansu propustio je u WC-u, nakon brijanja želio se politi aftershaveom, ali mu je boca pala na stopalo i slomila jednu od kostiju, te ozlijedila tetivu. Priliku je dobio Iker Casillas, a Canizaresa više nitko nije spominjao. Bryan Robson je na SP-u 1990. godine bio cimer Paula Gascoignea na kojega je morao posebno paziti kao cimer. Gazza je volio spavati dulje, pa je Robson jednom prilikom poželio ga „istresti“ iz kreveta, ali je nogom zapet za rub kreveta i slomio nožni prst zbog kojeg nije odigrao punih šest mjeseci niti jednu utakmicu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet