StoryEditorOCM
Strani nogometpišu englezi

Bomba s Anfielda! Kloppa na klupi Liverpoola nasljeđuje bivši izbornik Hrvatske?

Piše SPORT SD
14. travnja 2024. - 13:16

Jürgen Klopp već je javno objavio da će na kraju sezone otići s mjesta trenera Liverpoola. Sukladno tome, klub s Anfielda u potrazi je za novim trenerom, a na popisu se navodno našao i jedan Hrvat. Riječ je o Niki Kovaču.

Kako piše Daily Mail, Kovačevi predstavnici već su bili u Engleskoj na inicijalnim razgovorima, a tek treba vidjeti hoće li sve otići u detaljnije pregovore.

Nedavno se pojavila informacija da je glavni kandidat za klupu Liverpoola Ruben Amorim, ali on je sam pobio sve tvrdnje da je razgovarao s čelnicima Liverpoola.

Kovač u ovom trenutku nema posao nakon što je prošli mjesec dobio otkaz na mjestu trenera Wolfsburga, a klupa Liverpoola bila bi mu ogromno priznanje za njegov trenerski rad. Iako to ne bi bio prvi put da se Hrvat nađe na klupi nekog europskog velikana. Od 2020. do 2022. vodio je Monaco, a prije toga je bio trener Bayerna, u kojem je ostavio ogroman trag kao igrač.

Prije toga je nizao uspjehe kao strateg Eintrachta iz Frankfurta, a također je gotovo dvije godine bio izbornik Hrvatske, dok je prije toga 10 mjeseci obnašao dužnost izbornika naše U-21 vrste.

Trenersku karijeru započeo je u akademiji Red Bull Salzburga, a prije dolaska na klupu mlade reprezentacije bio je pomoćnik trenera prve momčadi RB Salzburga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:53