StoryEditorOCM
Strani nogometNije bilo šanse

Bivše hajdučko srce Zdravku Mamiću koji ga je pokušavao privoljeti na dolazak u Dinamo: ‘Nema tih para...‘

Piše F. V.
15. studenog 2023. - 11:56

U vrijeme dok je nosio bijeli dres, Senijad Ibričić bio je miljenik navijača Hajduka. Kada je on igrao na Poljudu, splitski klub bio je blizu osvajanja naslova prvaka (sezona 2008/09), ali potom je i posljednji put igrao u grupnoj fazi nekog od europskih kupova (Europska liga 2010/11). Od tada je prošlo već dugih 13 godina. Nakon Hajduka, nogometni put potom ga je odveo u Lokomotiv iz Moskve, a nakon završetka igračke karijere danas radi kao sportski direktor Sarajeva.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Kao gost u razgovoru za ‘Meridianbetsport.ba‘ Ibričić je između ostalog govorio i o tome što je odgovorio Zdravku Mamiću, kada ga je tadašnji gazda Dinama nekoliko puta pokušavao privoljeti da dođe u klub iz Maksimira. Svaki put ga je Ibro odbio.

- Mislim, iskreno nije ni tajna, ne treba se lagati. Svi znamo tko je Zdravko i što je napravio za Dinamo, tako da svaka mu čast na tome. Jeste, iskreno me zvao par puta, poslije mog odlaska iz Hajduka, i svaki put je znao da sam mu ja rekao da prvo ono što sam napravio u Splitu, da nema tih para što bih ja to pokvario. Rekao sam da jednostavno poštujem i njega, i njegov klub i sve, ali da ja to sigurno neću uraditi zbog Hajduka i zbog navijača u cijeloj Dalmaciji - pojasnio je Ibričić.

image
Antonio Balić/Cropix

- Znali smo se sresti nekoliko puta, on je dosta slatkorječiv kao naš pokojni Ćiro i uvijek kad me zagrli kaže ti si moja jedina greška, misleći na to što me pustio da iz Zagreba odem u Hajduk. Lijepo je i to da ljudi na taj način pokažu neko poštovanje, ali nikad nije bilo šanse da to uradim.

Cijeli razgovor s Ibričićem možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:18