StoryEditorOCM
Strani nogometobjavili priopćenje

Aston Villa dobro gura na dva fronta, a na računu veliki gubitak. Vlasnici ne brinu, ostaju predani...

5. ožujka 2024. - 09:02

Engleski klub Aston Villa potvrdila je gubitak od 119.6 milijuna funti u svojim računima na kraju godine, unatoč sezoni u kojoj su se vratili u europski nogomet nakon više od desetljeća.

Gubici potiču zabrinutost oko Villinih budućih strategija transfera usred potrebe da se izbjegne sukob sa pooštrenim financijskim pravilima lige. Propisi o profitu i održivosti (PSR) dopuštaju timovima da izgube maksimalno 105 milijuna funti tijekom trogodišnjeg razdoblja, iako se ulaganja u infrastrukturu, akademiju, dobrotvorne zaklade i ženski nogomet mogu oduzeti tako da timovi budu u skladu s pravilima PSR-a.

"Ove su brojke u skladu sa strateškim poslovnim planom, a mi nastavljamo poslovati u skladu s pravilima Premier lige o profitu i održivosti", stoji u priopćenju kluba."Vlasnici Aston Ville ostaju predani dugoročnom i održivom razvoju kluba i veselimo se kontinuiranom napretku u ispunjavanju našeg strateškog plana."

Aston Villa, trenutno zauzima poziciju za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, jer su na četvrtom mjestu u Premier ligi.

Villa je izvijestila o povećanju prihoda od 217,7 milijuna funti, u odnosu na 178,4 milijuna funti prethodne godine. Izračun PSR također omogućuje timovima da odbiju sve gubitke zbog troškova COVID-19 tijekom dvije sezone pod utjecajem pandemije.

Evertonu je u studenom oduzeto 10 bodova zbog kršenja pravila Premier lige o profitu i održivosti, a ta kazna je smanjena na šest bodova prošli tjedan nakon žalbe.Manchester City se suočava s optužbama za više od 100 navodnih kršenja financijskih pravila.

Villa igra u četvrtak protiv Ajaxa u utakmici osmine finala Europske konferencijske lige, a zatim će u nedjelju ugostiti Tottenham Hotspur u Premier ligi. Imaju pet bodova više od petoplasiranih Spursa iako Tottenham ima utakmicu manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:29