Strani nogometI novčana kazna

Arbitražni sud odbio žalbu: Skenderbeu ostaje suspenzije od deset godina zbog namještanja utakmica

Piše Hina
12. srpanj 2019. - 21:09
lopta_blato1-060317.JPG
rgx time: 0.00011181831359863

Arbitražni sportski sud u Lausanni (CAS) potvrdio je 10-godišnju kaznu albanskom nogometnom klubu Skenderbeu za namještanje utakmica u nacionalnom prvenstvu i europskim natjecanjima. Albanski klub se žalio na najveću kaznu koju je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla, no CAS je odbacio žalbu.

Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali u u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016/17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

- Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani - navodi se u priopćenju.

Predsjednik kluba Ardian Takaj bio je šokiran odlukom CAS-a.

- Neću napustiti klub, slučaj ćemo predati Federalnom sudu u Švicarskoj i tamo ćemo tražiti pravdu. Ovaj slučaj je prešao sve granice - poručio je predsjednik kluba.

Uefini istražitelji su naveli da su namještene dvije utakmice 2015. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jedna protiv zagrebačkog Dinama, a jedna protiv Crusadersa i dvije utakmice u Europskoj ligi iste godine protiv lisabonskog Sportinga i moskovskog Lokomotiva.

Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda". Bivši prvak Albanije je kažnjen zbog toga što je namjestio više utakmica u nacionalnom prvenstvu.

#UEFA#SUSPENZIJA#SKENDERBEU#CAS#DESET GODINA