StoryEditorOCM
RukometKO PRVI DA‘ GOL

U Metkoviću utakmica prekinuta već u drugoj minuti, dvorana ispražnjena, nastavak nije bio moguć

Piše Marko Bilić
25. rujna 2023. - 16:36

Dobili su Metkovci prve dvije utakmice u prvenstvu, razbili Kaštelane usred Sućurca, dovoljno da se rukometno ionako vrući Metković još dodatno zagrije. U goste im su im stigli Vinkovčani, ove sezone jaka Birn Spačva, trebao je to biti derbi 3. kola Premijer lige... Kažemo "trebao je" jer se nije odigrao. Utakmica je prekinuta kod vodstva Metković Mehanike od 1:0. Kao da je nogomet u pitanju... kao da igra Neretva, a ne Mehanika...

... no, umjesto kiše golova u metkovskoj dvorani u Sportskoj ulici dogodila se - prava kiša. Krov nije izdržao, prokišnjavalo je na parket, baš po sredini igrališta. Nevrijeme koje se sručilo na grad rukometa tog poslijepodneva uzelo je danak baš na rukometašima. Pala je ogromna količina oborina, kažu čak 50 litara po četvornom metru, neke od tih "litara" našle se put i do parketa sportske dvorane. Iako, kažu nam Metkovci, nije ovo prvi put, prokišnjava ona i nakon što je - obnovljena.

Utakmica je počela u 19 sati, odigrana su dva-tri napada, Metković je zabio taj jedini gol, no svima u dvorani bilo je jasno da se u uvjetima u kojima krov prokišnjava i ima vode na parketu ne može i ne smije igrati. Preopasno za igrače. Pa je donesena jedina logična odluka. Više sreće drugi put.

Neki su ovo doveli u vezu s potresom koji je koju minutu prije prodrmao Metkovce, međutim, domaćini nas uvjeravaju "niđe veze". Nema potresa u hrvatskom rukometu. Samo kiša.

Derbi je prekinut kod rezultata 1:0, ispada da se igralo po onoj "ko prvi da‘ gol". Nova utakmica ovih dvaju protivnika trebala bi se odigrati u roku od 15 dana, dobra je vijest da meteorolozi najavljuju povratak babljeg ljeta. Pa dok je suvo da se odigra. I krov riješi.

Nije se baš mililo Vinkovčanima što moraju natrag svojim kućama, a da ni gola nisu zabili. Doputovali su u Metković dan prije susreta, važna je ovo utakmica bila, navozali se do juga Hrvatske i natrag... Ali, što je tu je. Sila Boga ne moli. Metkovci će riješiti infrastrukturni problem, Mehanika i Spačva odigrat će svoj derbi najkasnije za dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:11