stdClass Object ( [id] => 1356483 [title] => Praunuk pekara iz Obrovca zbog bolesti izgubio 10 kilograma, u nogometu ga nisu prepoznali, sad je rukometna zvijezda [alias] => praunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Luka Lovre Klarica, hrvatski rukometni reprezentativac, odškrinuo je vrata sportskog raja, ne samo kroz činjenicu da je u ogledu protiv Rumunjske proglašen igračem utakmice, nego i njegovim putem do sporta u kojem ga mnogi vide na vrhu svijeta! Mnogo toga u životu nije slučajno pa ni ulazak u sport koji je Hrvatsku pozicionirao na visokom mjestu... Nije nimalo nevažno imati sportske korijene u obitelji, a toga je kod Klarice podosta.

- Moj otac je Božidar Zdrilić, svima u sjećanju kao doktor specijalist sportske medicine, međutim, mnogima je možda nepoznato kako je bio i rukometaš, ali i košarkaš Zadra u poratnim danima u začetku moderne košarke. Davne 1948. godine osvojio je četvrto mjesto u Prvenstvu bivše Jugoslavije, kasnije je bio i predsjednik Škole košarke Zadra i dopredsjednik KK Zadar. S majčine strane, ujak mi je Trpimir Lokin, o kojem nema potrebe pričati previše, nego da je cijelog sebe posvetio zadarskoj košarci, kao igrač i trener – uvodi nas  Katarina Klarica, Lukina majka, u sportsko obiteljsko stablo u kojem je i Rok Stipčević, bivši igrač Zadra i mnogih europskih klubova te košarkaški reprezentativac Hrvatske.

Zasigurno mnoge zanima kako uz njegovo prezime stoje dva imena, što nije rijetkost, ali je pozadina zanimljiva.

- Kratko smo ja i suprug Joško dvojili koje ime ćemo podariti našem sinu, na vagi su bile dvije opcije, Luka i Lovre, na koncu su ostala oba. Tek kasnije smo saznali da je naš mlađi sin imao šukundida Luku – otkriva mama našeg reprezentativca.

---

image

Božo Zdrilić, Lukin dida, u donjem redu prvi s desna

Osobni Album/
---

U velikom broju priča o vrhunskim sportašima kojima je Zadar bio ili ostao prva postaja, spominje se košarka. Luka Lovre je išao drugim putem.

Ključna selekcija

- On je prema uzoru na svoga brata Josipa, koji je osam i pol godina stariji krenuo u nogomet, međutim, u jednoj selekciji njega su svrstali u slabiju grupu. Nije se nimalo ljutio, prihvatio je to kao golu činjenicu, ali svi treneri koji su radili s njime, Josip Miočić, Damir Čačić i Alen Vedrić, imali su drukčije mišljenje. Onda je to došlo do glave i ljudima koji su u vrijeme raznih struja u NK Zadar, nakon nekih mjesec i pol dana zvali Luku, pitali je li se predomislio i hoće li se vratiti nogometu. Nije ga taj poziv impresionirao, jer je već imao novi odabir. U rukomet ga je doslovce ‘gurnuo‘ prof. Dražen Adžić – prisjetila se mama Klarica i nastavila rukometni hodogram.

---

Djeda vrsni boćar

Uz sve zanimljivosti koje su vezane uz sportske korijene koje smo istaknuli, valja kazati kako je Obrovac, gradić na ušću Zrmanje i njegova bliža okolica, doista prava luka  poznatih sportaša. Nogometni reprezentativci Dado Pršo i Luka Modrić su od tamo! I danas - Luka Lovre Klarica čiji je pradjed Ivan bio ne samo vrhunski pekar u Obrovcu, nego i odličan boćar....
- Moj svekar Josip se rodio u Obrovcu odakle je otišao studirati u Zagreb, gdje je upoznao i oženio pravu Zagrepčanku, u gradu u kojem njihov unuk  igra rukomet.

---

- U školi mu je trener bio Vedran Kardum, nedugo zatim nakon jednog turnira prišao mi je Frane Kardum, rukometni trener, s pitanjem: ‘Jeste li vi Lukina mama?‘.

I? Što je dalje bilo?

- Jesam, zašto me to pitate? - odgovorila je majka pa nam nastavila pričati:

- Brzo mi je odgovorio: ‘Sin vam je iznimno talentiran, neka se skroz posveti rukometu!‘ I tako je krenulo, otišao je u RK Zadar 1954 gdje su mu svoje rukometno umijeće prenosili Nino Jerak, Roko Paleka i Ive Mijolović. Svi su oni zaslužni da ga se s desnog krila premjesti na desnog beka - podsjetila je Lukina majka.

---

image

Mali Luka i dida Božo

Osobni Album/
---

I onda je krenulo prema višoj razini, naime, nakon jednog kadetskog prvenstva u Umagu stigao poziv iz RK Zagreb...

- U tome je veliku ulogu imao Tomislav Zelić koji mu nije bio trener, ali smo u njemu svi vidjeli osobu koja će mu u svakom trenutku biti pri ruci. U Luki su svi prepoznali ‘ono nešto‘, međutim, mi kao obitelj bilo smo čvrsto na zemlji, baš kao i danas. Moje riječi su glasile: ‘Pustite da se sve odvija kako je Bog odlučio‘. Na sve se naslonio Andrija Nikolić, sadašnji pomoćnik izborniku Goranu Perkovcu, koji je Luku odveo u Veliku Goricu, praktički drugu momčad Zagreba i brinuo se o njemu kao da je član obitelji – zahvalna je Lovrina mama, prava sugovornica koja je pokrenula i priču o Lukinom odlasku iz Zadra prema metropoli.

- Nakon drugog razreda jezične gimnazije ‘Vladimir Nazor‘, u kojoj je u to vrijeme ravnatelj bio prof. Rade Šimičević, neko vrijeme uvaženi rukometni djelatnik, Luka je treći razred upisao u Zagrebu i uspješno odradio taj dio priče. Ako se vratim malo unatrag, ne smijem zaboraviti, preminulog prof. Lorisa Vidakovića koji je u Luki također vidio svestranog sportaša i stalno ga poticao da se posveti sportu. A to mojem sinu nije bilo teško prihvatiti, mi smo kao obitelj bili sretni da se istom ljubavlju posvetio i školi i rukometu – iskreno će mama koja je uglavnom vodila brigu o Luki Lovri.

---

Profesor Adžić: Podsjeća me na Tonija Kukoča

U zadarskoj Osnovnoj školi Šimun Kožičić Benje ne skrivaju zadovoljstvo što je, uz druge brojne vrhunske sportaše, i Luka Lovre Klarica  dio njihove školske obitelji. Svega se dobro sjeća prof. Dražen Adžić, danas ravnatelj škole. 
- Dobro se sjećam, kod nas je krenuo kao učenik petog razreda, bio sam njegov nastavnik Tjelesnog odgoja i ubrzo uočio kako je riječ o dječaku stvorenom za sport. Istina, imao sam informaciju da je počeo trenirati nogomet i mnogi su smatrali da je baš imao vrhunski talent, ali je paralelno na moju preporuku prihvatio i rukomet. Imao je osobitu darovitost i za atletiku, držao sam ga u disciplini trčanje na 300 metara jer je imao brzinu i izdržljivost. Što se pak tiče rukometa, uvelike me je podsjećao na košarkaškog velikana Tonija Kukoča, visok, tanak, odličan odraz, tehniku. Uz sve, Lukina lijeva ruka je nešto posebno, što se zorno vidi na ovom Europskom prvenstvu – zbori Adžić koji je istaknuo i onu učeničku crtu....
- Tih, šutljiv, čak malo i povučen,ali odličan učenik na kojeg ni jedan profesor nikad nije imao bilo kakav prigovor. Gušt je bio s njim raditi i gledati kako se razvija u oba smjera, školi i sportu. I kad je otišao iz naše škole koja je praktički podružnica  RK „ Zadar 1954”, ostali smo u dobrom kontaktu. Prije odlaska na EP u ime svih u školi poželio sam mu odličnu prezentaciju te ga zamolio da nakon povratka u Hrvatsku, odnosno, Zadar dođe u našu školu na jednu radionicu kako bi našim učenicima kazivao o svojem putu do reprezentativnog dresa. I obećao je, znam da će to i ostvariti i doći do nas s dresom u ruci, kojeg ćemo s ponosom staviti u našu školsku vitrinu – zaključio je Adžić.

---

Tata na brodu

Otac Joško je zbog prirode posla bio vezan uz more i brodove, pa je često bio odsutan, ali je sve pozorno pratio. I svaki povratak s plovidbe kući značio je njegovo priključivanje u cijelu priču.

- Teško je bilo što postići bez potpore koja dolazi iz obitelji. Naš stariji sin Josip je praktički njemu bio mama i tata, jer je u vrijeme Lukinog dolaska u Zagreb već studirao. Tako da tu nismo imali velike brige oko prilagodbe na novu sredinu, jer s nepunih sedamnaest godina, kad zakoračite u drugo okruženje, jako je bitno imati nekoga svoga uz sebe. Uostalom, dovoljno je kazati kako je prošloga ljeta Luka imao zdravstvenih problema, dodirnula ga je mononukleoza, svi smo bili u strahu kako će to utjecati prije svega na njegovo opće zdravlje. Iskreno, nismo previše mislili o rukometu, važno nam je bilo da se čim prije oporavi, na koncu izgubio je deset kilograma, onda znate što smo sve proživljavali i koje su nas misli pratile. Kad se kao mlad čovjek nađete u takvoj situaciji onda imate onaj ružan osjećaj, napuštenosti i kao da su svi digli ruku od vas. I onda dođete do spoznaje kako je obitelj ta koja je iznimno važna podrška. Hvala dragom Bogu, uspio se vratiti i sportu na pravi način – zaključila je mama Katarina koja je priznala kako se od šoka nakon što je Luka Lovre proglašen igračem utakmice protiv Rumunjske, dugo nije bila svjesna toga.

Ali je zato, jednako kao i suprug Joško, svjesna kako je pred njihovim sinom dug i trnovit put u svijetu rukometa.

- Neka bude zdravlja, onda će svega biti – poručila je, misleći na sportaše uopće, napose rukometne reprezentativce Hrvatske.

---

image

Luka Lovre Klarica na konferenciji za novinare

Ante Čizmić/Cropix
------
image
Damir Škomrlj/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUKA LOVRE KLARICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => LUKA LOVRE KLARICA 2 0 6074 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-18 09:01:46 [created_by] => 3195 [created_by_alias] => Dražen Žura [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-19 07:16:28 [modified_by] => 3195 [publish_up] => 2024-01-18 16:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Praunuk pekara iz Obrovca zbog bolesti izgubio 10 kilograma, u nogometu ga nisu prepoznali, sad je rukometna zvijezda page_title=Praunuk pekara iz Obrovca zbog bolesti izgubio 10 kilograma, u nogometu ga nisu prepoznali, sad je rukometna zvijezda [metakey] => Luka Lovre Klarica, dado pršo, Luka Modrić, Hrvatska rukometna reprezentacija, Europsko prvenstvo u rukometu 2024. , obrovac [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26395685.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26385847.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26375881.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26359056.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26395671.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/18\/26395672.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Osobni Album\/","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Damir \u0160komrlj\/Cropix","Osobni Album\/","Osobni Album\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mali Luka i dida Bo\u017eo<\/p>","

Luka Lovre Klarica u klasi\u010dnom naletu<\/p>","

Luka Lovre Klarica na konferenciji za novinare<\/p>","","

Bo\u017eo Zdrili\u0107, Lukin dida, u donjem redu prvi s desna<\/p>","

Mali Luka i dida Bo\u017eo<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"459x341","hd_26395685_1920.jpg":"1920x1080","k_26395685_1280.jpg":"1280x1280","k_26395685_1024.jpg":"1024x1024","k_26395685_640.jpg":"640x640","k_26395685_480.jpg":"480x480","k_26395685_340.jpg":"340x340","k_26395685_220.jpg":"220x220","o_26395685_1280.jpg":"1280x950","o_26395685_1024.jpg":"1024x760","o_26395685_640.jpg":"640x475","o_26395685_480.jpg":"480x356","o_26395685_340.jpg":"340x252","o_26395685_220.jpg":"220x163","h_26395685_1280.jpg":"1280x854","h_26395685_1024.jpg":"1024x683","h_26395685_640.jpg":"640x427","h_26395685_480.jpg":"480x320","h_26395685_340.jpg":"340x227","h_26395685_220.jpg":"220x147","pp_26395685_1280.jpg":"1280x1628","pp_26395685_1024.jpg":"1024x1303","pp_26395685_640.jpg":"640x814","pp_26395685_480.jpg":"480x611","pp_26395685_340.jpg":"340x432","pp_26395685_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1244","hd_26385847_1920.jpg":"1920x1080","k_26385847_1280.jpg":"1280x1280","k_26385847_1024.jpg":"1024x1024","k_26385847_640.jpg":"640x640","k_26385847_480.jpg":"480x480","k_26385847_340.jpg":"340x340","k_26385847_220.jpg":"220x220","o_26385847_1280.jpg":"1280x829","o_26385847_1024.jpg":"1024x663","o_26385847_640.jpg":"640x414","o_26385847_480.jpg":"480x311","o_26385847_340.jpg":"340x220","o_26385847_220.jpg":"220x142","h_26385847_1280.jpg":"1280x854","h_26385847_1024.jpg":"1024x683","h_26385847_640.jpg":"640x427","h_26385847_480.jpg":"480x320","h_26385847_340.jpg":"340x227","h_26385847_220.jpg":"220x147","pp_26385847_1280.jpg":"1280x1628","pp_26385847_1024.jpg":"1024x1303","pp_26385847_640.jpg":"640x814","pp_26385847_480.jpg":"480x611","pp_26385847_340.jpg":"340x432","pp_26385847_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26375881_1920.jpg":"1920x1080","k_26375881_1280.jpg":"1280x1280","k_26375881_1024.jpg":"1024x1024","k_26375881_640.jpg":"640x640","k_26375881_480.jpg":"480x480","k_26375881_340.jpg":"340x340","k_26375881_220.jpg":"220x220","o_26375881_1280.jpg":"1280x853","o_26375881_1024.jpg":"1024x682","o_26375881_640.jpg":"640x426","o_26375881_480.jpg":"480x320","o_26375881_340.jpg":"340x226","o_26375881_220.jpg":"220x146","h_26375881_1280.jpg":"1280x854","h_26375881_1024.jpg":"1024x683","h_26375881_640.jpg":"640x427","h_26375881_480.jpg":"480x320","h_26375881_340.jpg":"340x227","h_26375881_220.jpg":"220x147","pp_26375881_1280.jpg":"1280x1628","pp_26375881_1024.jpg":"1024x1303","pp_26375881_640.jpg":"640x814","pp_26375881_480.jpg":"480x611","pp_26375881_340.jpg":"340x432","pp_26375881_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_26359056_1920.jpg":"1920x1080","k_26359056_1280.jpg":"1280x1280","k_26359056_1024.jpg":"1024x1024","k_26359056_640.jpg":"640x640","k_26359056_480.jpg":"480x480","k_26359056_340.jpg":"340x340","k_26359056_220.jpg":"220x220","o_26359056_1280.jpg":"1280x828","o_26359056_1024.jpg":"1024x662","o_26359056_640.jpg":"640x414","o_26359056_480.jpg":"480x310","o_26359056_340.jpg":"340x219","o_26359056_220.jpg":"220x142","h_26359056_1280.jpg":"1280x854","h_26359056_1024.jpg":"1024x683","h_26359056_640.jpg":"640x427","h_26359056_480.jpg":"480x320","h_26359056_340.jpg":"340x227","h_26359056_220.jpg":"220x147","pp_26359056_1280.jpg":"1280x1628","pp_26359056_1024.jpg":"1024x1303","pp_26359056_640.jpg":"640x814","pp_26359056_480.jpg":"480x611","pp_26359056_340.jpg":"340x432","pp_26359056_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x768","hd_26395671_1920.jpg":"1920x1080","k_26395671_1280.jpg":"1280x1280","k_26395671_1024.jpg":"1024x1024","k_26395671_640.jpg":"640x640","k_26395671_480.jpg":"480x480","k_26395671_340.jpg":"340x340","k_26395671_220.jpg":"220x220","o_26395671_1280.jpg":"1280x960","o_26395671_1024.jpg":"1024x768","o_26395671_640.jpg":"640x480","o_26395671_480.jpg":"480x360","o_26395671_340.jpg":"340x255","o_26395671_220.jpg":"220x165","h_26395671_1280.jpg":"1280x854","h_26395671_1024.jpg":"1024x683","h_26395671_640.jpg":"640x427","h_26395671_480.jpg":"480x320","h_26395671_340.jpg":"340x227","h_26395671_220.jpg":"220x147","pp_26395671_1280.jpg":"1280x1628","pp_26395671_1024.jpg":"1024x1303","pp_26395671_640.jpg":"640x814","pp_26395671_480.jpg":"480x611","pp_26395671_340.jpg":"340x432","pp_26395671_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x768","hd_26395672_1920.jpg":"1920x1080","k_26395672_1280.jpg":"1280x1280","k_26395672_1024.jpg":"1024x1024","k_26395672_640.jpg":"640x640","k_26395672_480.jpg":"480x480","k_26395672_340.jpg":"340x340","k_26395672_220.jpg":"220x220","o_26395672_1280.jpg":"1280x960","o_26395672_1024.jpg":"1024x768","o_26395672_640.jpg":"640x480","o_26395672_480.jpg":"480x360","o_26395672_340.jpg":"340x255","o_26395672_220.jpg":"220x165","h_26395672_1280.jpg":"1280x854","h_26395672_1024.jpg":"1024x683","h_26395672_640.jpg":"640x427","h_26395672_480.jpg":"480x320","h_26395672_340.jpg":"340x227","h_26395672_220.jpg":"220x147","pp_26395672_1280.jpg":"1280x1628","pp_26395672_1024.jpg":"1024x1303","pp_26395672_640.jpg":"640x814","pp_26395672_480.jpg":"480x611","pp_26395672_340.jpg":"340x432","pp_26395672_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38077946 Threads: 4 Questions: 7078681394 Slow queries: 3296303 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607863760 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/rukomet ) ) [link] => /sport/rukomet/praunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda-1356483 [printLink] => /sport/rukomet/praunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda-1356483?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 743916 [name] => Luka Lovre Klarica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-13 09:56:52 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-lovre-klarica [link] => /tag/luka-lovre-klarica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 359387 [name] => Dado Pršo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dado-prso [link] => /tag/dado-prso ) [2] => stdClass Object ( [id] => 405320 [name] => luka modric [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-modric [link] => /tag/luka-modric ) [3] => stdClass Object ( [id] => 600778 [name] => Hrvatska rukometna reprezentacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-rukometna-reprezentacija [link] => /tag/hrvatska-rukometna-reprezentacija ) [4] => stdClass Object ( [id] => 743195 [name] => Europsko prvenstvo u rukometu 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-08 05:17:21 [main_article_id] => 0 [alias] => europsko-prvenstvo-u-rukometu-2024 [link] => /tag/europsko-prvenstvo-u-rukometu-2024 ) [5] => stdClass Object ( [id] => 421790 [name] => obrovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => obrovac [link] => /tag/obrovac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUKA LOVRE KLARICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Praunuk pekara iz Obrovca zbog bolesti izgubio 10 kilograma, u nogometu ga nisu prepoznali, sad je rukometna zvijezda [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3195 [name] => Pero Smolčić [username] => pero-smol-i [email] => pero-smol-i@sd.hr [password] => $2y$10$Ep9mQMfY3oaEHDia2kpqAuZZPVpfAJ/QVSjyMhhwFrVP1nQ9lDmV2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/pero-smolcic-3195 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1713 [gender] => m [description] => [image] => 1713.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1713.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26395685.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Osobni Album/ [mainImageDesc] =>

Mali Luka i dida Božo

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26395685.jpg [title] =>

Mali Luka i dida Božo

Osobni Album/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26385847.jpg [title] =>

Luka Lovre Klarica u klasičnom naletu

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26375881.jpg [title] =>

Luka Lovre Klarica na konferenciji za novinare

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26359056.jpg [title] => Damir Škomrlj/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26395671.jpg [title] =>

Božo Zdrilić, Lukin dida, u donjem redu prvi s desna

Osobni Album/ ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/18/26395672.jpg [title] =>

Mali Luka i dida Božo

Osobni Album/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Luka Lovre Klarica, hrvatski rukometni reprezentativac, odškrinuo je vrata sportskog raja, ne samo kroz činjenicu da je u ogledu protiv Rumunjske proglašen igračem utakmice, nego i njegovim putem do sporta u kojem ga mnogi vide na vrhu svijeta! Mnogo toga u životu nije slučajno pa ni ulazak u sport koji je Hrvatsku pozicionirao na visokom mjestu... Nije nimalo nevažno imati sportske korijene u obitelji, a toga je kod Klarice podosta.

- Moj otac je Božidar Zdrilić, svima u sjećanju kao doktor specijalist sportske medicine, međutim, mnogima je možda nepoznato kako je bio i rukometaš, ali i košarkaš Zadra u poratnim danima u začetku moderne košarke. Davne 1948. godine osvojio je četvrto mjesto u Prvenstvu bivše Jugoslavije, kasnije je bio i predsjednik Škole košarke Zadra i dopredsjednik KK Zadar. S majčine strane, ujak mi je Trpimir Lokin, o kojem nema potrebe pričati previše, nego da je cijelog sebe posvetio zadarskoj košarci, kao igrač i trener – uvodi nas  Katarina Klarica, Lukina majka, u sportsko obiteljsko stablo u kojem je i Rok Stipčević, bivši igrač Zadra i mnogih europskih klubova te košarkaški reprezentativac Hrvatske.

Zasigurno mnoge zanima kako uz njegovo prezime stoje dva imena, što nije rijetkost, ali je pozadina zanimljiva.

- Kratko smo ja i suprug Joško dvojili koje ime ćemo podariti našem sinu, na vagi su bile dvije opcije, Luka i Lovre, na koncu su ostala oba. Tek kasnije smo saznali da je naš mlađi sin imao šukundida Luku – otkriva mama našeg reprezentativca.

---

image

Božo Zdrilić, Lukin dida, u donjem redu prvi s desna

Osobni Album/
---

U velikom broju priča o vrhunskim sportašima kojima je Zadar bio ili ostao prva postaja, spominje se košarka. Luka Lovre je išao drugim putem.

Ključna selekcija

- On je prema uzoru na svoga brata Josipa, koji je osam i pol godina stariji krenuo u nogomet, međutim, u jednoj selekciji njega su svrstali u slabiju grupu. Nije se nimalo ljutio, prihvatio je to kao golu činjenicu, ali svi treneri koji su radili s njime, Josip Miočić, Damir Čačić i Alen Vedrić, imali su drukčije mišljenje. Onda je to došlo do glave i ljudima koji su u vrijeme raznih struja u NK Zadar, nakon nekih mjesec i pol dana zvali Luku, pitali je li se predomislio i hoće li se vratiti nogometu. Nije ga taj poziv impresionirao, jer je već imao novi odabir. U rukomet ga je doslovce ‘gurnuo‘ prof. Dražen Adžić – prisjetila se mama Klarica i nastavila rukometni hodogram.

---

Djeda vrsni boćar

Uz sve zanimljivosti koje su vezane uz sportske korijene koje smo istaknuli, valja kazati kako je Obrovac, gradić na ušću Zrmanje i njegova bliža okolica, doista prava luka  poznatih sportaša. Nogometni reprezentativci Dado Pršo i Luka Modrić su od tamo! I danas - Luka Lovre Klarica čiji je pradjed Ivan bio ne samo vrhunski pekar u Obrovcu, nego i odličan boćar....
- Moj svekar Josip se rodio u Obrovcu odakle je otišao studirati u Zagreb, gdje je upoznao i oženio pravu Zagrepčanku, u gradu u kojem njihov unuk  igra rukomet.

---

- U školi mu je trener bio Vedran Kardum, nedugo zatim nakon jednog turnira prišao mi je Frane Kardum, rukometni trener, s pitanjem: ‘Jeste li vi Lukina mama?‘.

I? Što je dalje bilo?

- Jesam, zašto me to pitate? - odgovorila je majka pa nam nastavila pričati:

- Brzo mi je odgovorio: ‘Sin vam je iznimno talentiran, neka se skroz posveti rukometu!‘ I tako je krenulo, otišao je u RK Zadar 1954 gdje su mu svoje rukometno umijeće prenosili Nino Jerak, Roko Paleka i Ive Mijolović. Svi su oni zaslužni da ga se s desnog krila premjesti na desnog beka - podsjetila je Lukina majka.

---

image

Mali Luka i dida Božo

Osobni Album/
---

I onda je krenulo prema višoj razini, naime, nakon jednog kadetskog prvenstva u Umagu stigao poziv iz RK Zagreb...

- U tome je veliku ulogu imao Tomislav Zelić koji mu nije bio trener, ali smo u njemu svi vidjeli osobu koja će mu u svakom trenutku biti pri ruci. U Luki su svi prepoznali ‘ono nešto‘, međutim, mi kao obitelj bilo smo čvrsto na zemlji, baš kao i danas. Moje riječi su glasile: ‘Pustite da se sve odvija kako je Bog odlučio‘. Na sve se naslonio Andrija Nikolić, sadašnji pomoćnik izborniku Goranu Perkovcu, koji je Luku odveo u Veliku Goricu, praktički drugu momčad Zagreba i brinuo se o njemu kao da je član obitelji – zahvalna je Lovrina mama, prava sugovornica koja je pokrenula i priču o Lukinom odlasku iz Zadra prema metropoli.

- Nakon drugog razreda jezične gimnazije ‘Vladimir Nazor‘, u kojoj je u to vrijeme ravnatelj bio prof. Rade Šimičević, neko vrijeme uvaženi rukometni djelatnik, Luka je treći razred upisao u Zagrebu i uspješno odradio taj dio priče. Ako se vratim malo unatrag, ne smijem zaboraviti, preminulog prof. Lorisa Vidakovića koji je u Luki također vidio svestranog sportaša i stalno ga poticao da se posveti sportu. A to mojem sinu nije bilo teško prihvatiti, mi smo kao obitelj bili sretni da se istom ljubavlju posvetio i školi i rukometu – iskreno će mama koja je uglavnom vodila brigu o Luki Lovri.

---

Profesor Adžić: Podsjeća me na Tonija Kukoča

U zadarskoj Osnovnoj školi Šimun Kožičić Benje ne skrivaju zadovoljstvo što je, uz druge brojne vrhunske sportaše, i Luka Lovre Klarica  dio njihove školske obitelji. Svega se dobro sjeća prof. Dražen Adžić, danas ravnatelj škole. 
- Dobro se sjećam, kod nas je krenuo kao učenik petog razreda, bio sam njegov nastavnik Tjelesnog odgoja i ubrzo uočio kako je riječ o dječaku stvorenom za sport. Istina, imao sam informaciju da je počeo trenirati nogomet i mnogi su smatrali da je baš imao vrhunski talent, ali je paralelno na moju preporuku prihvatio i rukomet. Imao je osobitu darovitost i za atletiku, držao sam ga u disciplini trčanje na 300 metara jer je imao brzinu i izdržljivost. Što se pak tiče rukometa, uvelike me je podsjećao na košarkaškog velikana Tonija Kukoča, visok, tanak, odličan odraz, tehniku. Uz sve, Lukina lijeva ruka je nešto posebno, što se zorno vidi na ovom Europskom prvenstvu – zbori Adžić koji je istaknuo i onu učeničku crtu....
- Tih, šutljiv, čak malo i povučen,ali odličan učenik na kojeg ni jedan profesor nikad nije imao bilo kakav prigovor. Gušt je bio s njim raditi i gledati kako se razvija u oba smjera, školi i sportu. I kad je otišao iz naše škole koja je praktički podružnica  RK „ Zadar 1954”, ostali smo u dobrom kontaktu. Prije odlaska na EP u ime svih u školi poželio sam mu odličnu prezentaciju te ga zamolio da nakon povratka u Hrvatsku, odnosno, Zadar dođe u našu školu na jednu radionicu kako bi našim učenicima kazivao o svojem putu do reprezentativnog dresa. I obećao je, znam da će to i ostvariti i doći do nas s dresom u ruci, kojeg ćemo s ponosom staviti u našu školsku vitrinu – zaključio je Adžić.

---

Tata na brodu

Otac Joško je zbog prirode posla bio vezan uz more i brodove, pa je često bio odsutan, ali je sve pozorno pratio. I svaki povratak s plovidbe kući značio je njegovo priključivanje u cijelu priču.

- Teško je bilo što postići bez potpore koja dolazi iz obitelji. Naš stariji sin Josip je praktički njemu bio mama i tata, jer je u vrijeme Lukinog dolaska u Zagreb već studirao. Tako da tu nismo imali velike brige oko prilagodbe na novu sredinu, jer s nepunih sedamnaest godina, kad zakoračite u drugo okruženje, jako je bitno imati nekoga svoga uz sebe. Uostalom, dovoljno je kazati kako je prošloga ljeta Luka imao zdravstvenih problema, dodirnula ga je mononukleoza, svi smo bili u strahu kako će to utjecati prije svega na njegovo opće zdravlje. Iskreno, nismo previše mislili o rukometu, važno nam je bilo da se čim prije oporavi, na koncu izgubio je deset kilograma, onda znate što smo sve proživljavali i koje su nas misli pratile. Kad se kao mlad čovjek nađete u takvoj situaciji onda imate onaj ružan osjećaj, napuštenosti i kao da su svi digli ruku od vas. I onda dođete do spoznaje kako je obitelj ta koja je iznimno važna podrška. Hvala dragom Bogu, uspio se vratiti i sportu na pravi način – zaključila je mama Katarina koja je priznala kako se od šoka nakon što je Luka Lovre proglašen igračem utakmice protiv Rumunjske, dugo nije bila svjesna toga.

Ali je zato, jednako kao i suprug Joško, svjesna kako je pred njihovim sinom dug i trnovit put u svijetu rukometa.

- Neka bude zdravlja, onda će svega biti – poručila je, misleći na sportaše uopće, napose rukometne reprezentativce Hrvatske.

---

image

Luka Lovre Klarica na konferenciji za novinare

Ante Čizmić/Cropix
------
image
Damir Škomrlj/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Osobni Album/ Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Damir Škomrlj/Cropix Osobni Album/ Osobni Album/
Osobni Album/

Mali Luka i dida Božo

Ante Čizmić/Cropix

Luka Lovre Klarica u klasičnom naletu

Ante Čizmić/Cropix

Luka Lovre Klarica na konferenciji za novinare

Osobni Album/

Božo Zdrilić, Lukin dida, u donjem redu prvi s desna

Osobni Album/

Mali Luka i dida Božo

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/praunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda-1356483 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=48084cd6f860932a2769192ed16b4ca150723c8f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Praunuk+pekara+iz+Obrovca+zbog+bolesti+izgubio+10+kilograma%2C+u+nogometu+ga+nisu+prepoznali%2C+sad+je+rukometna+zvijezda&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fpraunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda-1356483 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fpraunuk-pekara-iz-obrovca-zbog-bolesti-izgubio-10-kilograma-u-nogometu-ga-nisu-prepoznali-sad-je-rukometna-zvijezda-1356483 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => LUKA LOVRE KLARICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
RukometLUKA LOVRE KLARICA

Praunuk pekara iz Obrovca zbog bolesti izgubio 10 kilograma, u nogometu ga nisu prepoznali, sad je rukometna zvijezda

Piše Dražen Žura
18. siječnja 2024. - 17:27

Luka Lovre Klarica, hrvatski rukometni reprezentativac, odškrinuo je vrata sportskog raja, ne samo kroz činjenicu da je u ogledu protiv Rumunjske proglašen igračem utakmice, nego i njegovim putem do sporta u kojem ga mnogi vide na vrhu svijeta! Mnogo toga u životu nije slučajno pa ni ulazak u sport koji je Hrvatsku pozicionirao na visokom mjestu... Nije nimalo nevažno imati sportske korijene u obitelji, a toga je kod Klarice podosta.

- Moj otac je Božidar Zdrilić, svima u sjećanju kao doktor specijalist sportske medicine, međutim, mnogima je možda nepoznato kako je bio i rukometaš, ali i košarkaš Zadra u poratnim danima u začetku moderne košarke. Davne 1948. godine osvojio je četvrto mjesto u Prvenstvu bivše Jugoslavije, kasnije je bio i predsjednik Škole košarke Zadra i dopredsje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 06:44