stdClass Object ( [id] => 38615 [title] => Lino Červar: Bio bi nesretan da oni koji odlaze nisu osvojili medalju! (FOTOGALERIJA) [alias] => lino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Morska vila je još jednom izronila iz dubine zagrebačke Arene, hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskoga prvenstva nakon što je u polufinalu uvjerljivo savladala Poljsku s 29:23

Počelo je dobro za domaćine natjecanja, poveli smo s 4:1 zahvaljujući pogocima Ivana Čupića (dva iz sedmerca)  i Domagoja Duvnjaka, dok su Poljaci svoj prvi zgoditak zabili u četvrtoj minuti što dovoljno govori o pokretljivosti i uigranosti hrvatske 3-2-1 zonske obrane.

S druge strane, Poljaci nisu odustajali od svoje tradicionalne 6-0 obrane, no to nije spriječilo Duvnjaka da u osmoj minuti postavi 5:2 na semaforu.

Sjajno je utakmicu otvorio i naš kapetan Petar Metličić koji je s Duvnjakom surađivao kao da se radi o Ivanu Baliću. A taj Duvnjak je topovskim šutom s devet metara odveo Hrvatsku na 7:3.

Jedini Poljak koji je u prvoj fazi utakmice bio raspoložen bio je Marcin Lijewski, čovjek je sa svojim trećim pogotkom smanjio na 7:4.

U 14. minuti vidjeli smo i prvi gol Blaženka Lackovića (8:4) koji je nešto ranije zamijenio Tončija Valčića, ali i brzi uzvrat Marcina Lijewskoga, Lacova klupskog suigrača iz HSV-a.

Ivano Balić je prvi put u igru ušao u 16. minuti, što se poklopilo s novim sedmercem kojega je Čupić pretvorio u zgoditak (9:5). Poljski izbornik Bogdan Wenta odlučio se potom na promjenu vratara, Slawomir Szmal na klupu, a u igru Adam Malcher.

Vrlo brzo je Hrvatska došla u priliku povesti s pet razlike, Hrvatin jest pogodio, ali onako kako on to najbolje zna, uz prijestup. Uzvratio mu je pak na isti način Mariusz Jurasik, barem su suci tako vidjeli jer se, treba priznati, činilo kako je kod akcije poljskoga desnoga krila bilo sve regularno.

U 21. minuti svjedočili smo i prvoj bizarnoj situaciji, utakmica je, naime,  bila nakratko prekinuta jer se podloga - odlijepila, a ista se slika povila i u 24. minuti.
Na četiri razlike smo ponovno otišli (11:7) nakon sjajne akcije Balića za Igora Vorija (njegov prvi gol!) što je nagnalo Wentu na minutu odmora.

Na plus pet nikako nismo uspjevali otići, bez obzira što je Mirko Alilović odlično branio naša vrata. Činilo se kako je upravo ta razlika ona magična crta/prijelomnica nakon koje se Poljaci više ne bi mogli vratiti u susret.

Velikan Karol Bielecki svoj je prvi (i jedini!) gol zabio tek u 26. minuti, a njegov je primjer slijedio i Bartosz Jurecki tako da su Poljaci došli na za njih obećavajućih minus dva (11:13), a odmah potom i na samo jedan gol manjka nakon čega je i Lino Červar pozvao time-out.

Tko je rekao da će s Poljacima biti lagano?

Kriza se nastavila, Poljaci su izjednačili (M. Jurecki), a naši su zbrajali minute bez postignutoga gola i došli do brojke sedam.
Ipak, na odmor smo otišli s prednošću od 14:13 zahvaljujući genijalnoj (stvarno je bila genijalna) asistenciji Balića za Vorija koji sa šest metara, naučili smo već, rijetko promašuje.

Na početku nastavka iskoristili smo prednost “prve lopte”, pa nas je Čupić nakon atraktivne asistencije Metličića vratio na dva razlike. Istovremeno, u obrani smo zaigrali s Markom Kopljarom i Jakovom Gojunom što je rezultiralo oduzetom loptom i novim pogotkom, ovaj put, rekosmo već, odličnoga kapetana Metličića.

Vori nas je u 34. minuti opet odveo na četiri razlike (asist T. Valčića), ali su se Poljaci brzinski “vratili”, ali ne zadugo jer je Čupić ne samo zabio gol, nego izborio i isključenje Jurasika. Možemo li do pet razlike?

Možemo! Čupić, 19:14!

A onda, znate što se onda dogodilo? Opet se odlijepila podloga, a kad se to zadnji put dogodilo sasvim su Hrvati bili ispali iz ritma...

Cepelin za kraj

Ovaj put “taj trik” nije upalio, Čupić je realizirao još jednu kontru, odveo nas na šest golova prednosti natjeravši poljskog izbornika na još jedan time-out, a organizatore (kriv je IHF, već čujemo) na novo popravljanje podloge.

Utakmica je u tome trenutku mogla biti okončana, Duvnjak nas je odveo na sedam razlike, pri čemu nam nije moglo nauditi ni isključenje Kopljara.
U 42. minuti smo prvi put na djelu vidjeli i Venija Loserta koji je s lakoćom skinuo sedmerac Tluczynskome.

Bila je to, vjerovali ili ne, šesta Venijeva obrana sedmerca na ovome prvenstvu.
A onda je opet Kopljar morao na klupu, no Poljacima sinoć igrač više nije bio nikakva prednost.

Da nije bilo Alilovića možda bi bilo i drugačije, ali ovako...
Na osam razlike (24:16), kao pravi šlag na kraju, postavio je Metličić nakon cepelina s Čupićem.

A ostalo više nismo ni brojali. Je, bilo je do kraja još trinaest minuta, no ova je utakmica bila odavno gotova...

f. vulas

Lino: Bio bi tužan da oni koji odlaze nisu osvojili medalju...

Finale! Priča o svjetskoj medalji hrvatskih rukometaša koja je započela 26. prosinca prošle godine ovoga je petka poprimila srebrne konture.

U deliriju zagrebačke Arene Hrvatska je ostvarila i devetu uzastopnu pobjedu. Pala je Poljska..

- Čestitke Poljacima na korektnosti, ali i mojim igračima na strašnom uspjehu. Bio bih jako tužan da je netko otišao iz reprezentacije, a da nije osvojio i petu medalju.

- Nisam zaboravio na sve koji navijaju za nas. Ovo je zajednička pobjeda rukometa. Svima hvala! Sada ćemo popiti pivo, a onda ćemo razmišljati o Francuskoj. Nemam riječi kojima bih opisao svoje emocije. Uzbuđen sam i bolestan – jedva je pričao na press-konferenciji Lino Červar dok mu je glas podrhtavao od viroze.

No, smogao je snage da demantira one koji su mu čestitali na sjajnoj 5-1 obrani u nastavku utakmice kada je definitivno slomljena poljska obrana.

- I u drugom poluvremenu smo igrali 3-2-1. To je naša najjača obrana.
Velika stvar, deveta u nizu

Hrvatski su rukometaši još jednom naciji priskrbili mnogo trenutaka radosti. No, evidentno su pritom utrošili puno energije. Petar Metličić nije imao snage niti – za osmijeh.

- Ovo je velika stvar. Deveta pobjeda u nizu. No, ponajprije moramo biti zadovoljni načinom na koji smo to postigli. Umorni smo, ali ne želimo stati na ovome. Finala se igraju zato da se u njima pobjeđuje. Sve ćemo učiniti da u nedjelju pred našom publikom osvojimo zlato. U finalu nas očekuje ratnička borba, jer se sastaju dvije najbolje momčadi na prvenstvu. Ako i ne uspijemo sigurno ćemo dati sve od sebe – obećao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Metličić je istaknuo kako finalna utakmica neće imati nikakve poveznice sa susretom odigranim u fazi razigravanja (kada su nastupili pričuvni ešaloni).

- Te dvije utakmice nipočemu nisu za usporedbu. Mislim da je hrvatska reprezentacija jedina koja može fizički parirati Francuzima. Oni igraju vrlo strpljivo u napadu, s iznimno čvrstom obranom. Imaju glavu i rep, veliko samopouzdanje.

- Očekuje nas najteža utakmica na Svjetskom prvenstvu. U trenucima euforije Metličiću je doletjelo novinarsko pitanje o mogućnosti preispitaivanja odluke o povlačenju iz reprezentacije.

- Vrijeme prolazi. Teško je naći motive mada bih fizički još i mogao izdržati. Odluka nije konačna. Želim ovo pošteno odraditi, a onda ću razmišljati o tome trebam li igrati i dalje za reprezentaciju.

Od Poljaka na press-konferenciju je pristigao jedino izbornik Bogdan Wenta. Tijekom utakmice bio je iznimno nervozan. Sukobljavao se sa svakom sudačkom odlukom, provocirao Čupića... Pred predstavnicima medija smiren i diplomatski elokventan:

- Čestitke Hrvatskoj i Červaru čijem se radu već godinama divim. Volio bih da vodim poljsku momčad na način kako on vodi hrvatsku. O ovoj se utakmici nema što puno reći.

- Hrvatska je bila bolja. Mi smo tražili svoju šansu, ali nismo uspjeli. Nama preostaje malo finale, utakmica za treće mjesto. Nadam se da ćemo imati više uspjeha.

ante podrug

Čupić: Neka više ne dam gola, ali da osvojimo zlato...

Junak polufinalne utakmice s Poljacima bio je Ivan Čupić. Ovaj ljevoruki krilni igrač zabio je dvanaest golova gađajući sedmerce sa stopostotnom preciznošću (6-6) i može se reći da je predvodio hrvatsku rukometnu reprezentaciju u velikoj pobjedi kojom su zaslužili nastup u finalu ovog, najvećeg sportskog natjecanja kojem je naša zemlja ikad bila domaćin.

Čupiću je, međutim, skromnost najveća vrlina, a to je dokazao i po završetku utakmice izjavivši:

- Neka u finalu ne zabijem ni jedan gol, samo da osvojimo naslov. Svaka pohvala mi godi, pa tako i naslov junaka dana, ali ne igram zbog tapšanja po ramenu, nego za trofeje i medalje, a ovom smo pobjedom osigurali još jednu za svoju zbirku.

Zagrebačka Arena je ključala. Podrška publike je bila znatno glasnija i bolja nego u proteklim utakmicama u ovoj dvorani. Čupić je nakon svakog od dvanaest postignutih golova podizao ruke prema publici i pozivao ih na još glasniju podršku.

– Zagrebačka publika je jednako dobra kao i splitska. Ostvario sam odličnu komunikaciju s njima. Bili su u doslovnom smislu naš osmi igrač. Do sada su stalno napredovali, ali se bojim da bolje od ovoga ne može biti - oduševljeno je isticao dvadesettrogodišnji Metkovčanin uputivši ujedno zahvalu publici i poziv na barem jednaku podršku na sutrašnjem finalnom ogledu s Francuzima.

- Igramo odličnu obranu. Smatram da je ona bila presudna za sve naše dosadašnje pobjede - ocijenio je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu, te je dodao kako je i Francuska poznata kao snažna obrambena momčad.

– To će biti sudar dviju najboljih obrana i moglo bi se dogoditi da utakmica bude nešto manje atraktivna, ali nećemo se žaliti ako pobijedimo i zaslužimo novi naslov svjetskog prvaka - prokomentirao je jednan od najboljih desnih krilnih napadača na svijetu, koji je zbog bizarne nezgode propustio Olimpijske igre, a to je bio jedan od razloga relativnog neuspjeha hrvatske reprezentacije.

Još jedan korak do cilja

- Nismo na cilju, samo smo još jedan korak bliže njemu. Igrali smo strpljivo do sasvim izrađene šanse, a to je također, čini mi se, prava taktika za finalni meč - zaključio je Ivan Čupić dodajući kako će Francuzi sutra imati priliku potvrditi napise svojih novinara da bi njihova reprezentacija dobila svaki dvoboj s nama osim onog odigranog prije dva dana.

mladen bariša

Osamnaest od devetnaest!

Naša šansa su hrvatski vratari - žestili su se prije utakmice Poljaci i tako sami sebi iskopali jamu u koju su sinoć upali. Napola su i bili u pravu, utakmicu su presudili hrvatski vratari… ali u korist Hrvatske!

Podcjenjivanjem Mirka Alilovića Poljaci su sebi napravili najveću štetu jer su Mirka napalili kao nitko do sada. Upravo su njegove obrane bile prevaga naše reprezentacije, u većem dijelu susreta Hrvatska je vodila baš s onoliko golova razlike koliko je Alilović imao više obrana od oba Poljaka zajedno.

Poljski strateg Wenta bio je taj koji je muku mučio sa svojim vratarima, mijenjao ih je svako malo, ali ih nije “dočekao“.

Ali je zato Hrvatska dočekala svoje peto finale i petu medalju otkako ju je Lino Červar preuzeo 2002. godine, do sada je odnos zlata i srebra 2:2.

Koja će kovina povesti nakon sutrašnjega finala?

Naši rukometaši kontrolirali su situaciju gotovo cijelu utakmicu osim pred kraj prvoga dijela kada je odmor prekinuo nalet Poljaka (13:13). Probleme nam je radio Marcin Lijewski, Tonči Valčić ga nije uspijevao zadržati.

Međutim, već početkom nastavka utakmica je prelomljena, Alilović je branio, Čupić zabijao, uz čestitke Červaru na Gojunu i Kopljaru i  odluci da im povjeri obranu u nastavku.

Devet utakmica, devet pobjeda. Ako bi zbrojili s posljednjim SP u Njemačkoj, gdje smo imali devet pobjeda i jedan poraz, onda to daje fascinantan učinak od 18 pobjeda u 19 utakmica!

I sada nam na putu do zlata stoji baš ta Francuska, jedina koja nas je uspjela pobijediti… Hrvatska - Francuska, finale koje su svi prizivali...

marko bilić

Duvnjak: Još imamo posla...

Morska vila u dvorani, pjevalo ju je više od 15 tisuća, dakle, kroz mix zonu prvo su prošli poraženi Poljaci. Prvi od njih Karol Bielecki. Nije se zaustavio, pravac svlačionica. Bartolomeij Jaszka je stigao potom, bio kratak:

- Hrvatska je bila bolja, puno bolja u nastavku – kazao je Jaszka.

Marcin Lijewski je samo slijegao ramenima.

- Što reći. Nismo imali priliku za pobjedu. Čestitam Hrvatskoj na pobjedi
Dovoljno od Poljaka, a potom Hrvatska.

Ivano Balić je prošao prvi. Morao je na dopinšku kontrolu.

- Kako me pogodi – žalio se Balić. Nije se zaustavio.

- Moj najljepši trenutak karijere. Bili smo strpljivi, pobjeda je zaslužena. Sad se valja odmoriti te pripremiti za finale – kazat će Jakov Gojun.

Potom presretni Domagoj Duvnjak.

- Fenomenalno drugo poluvrijeme, obrana je bila za čistu peticu. Ma, bila je to fenomenalna obrana. Hvala navijačima, stvorili su fantastičnu atmosferu. Teško je opisati kako se igrač osjeća u trenutku kada zagrmi s tribina iz sveg glasa – kazat će Duvnjak te potom nastaviti:

- Ostala je još jedna utakmica. Blizu smo, tako smo blizu cilja – istaknuo je Duvnjak.

Osvojili ste medalju, a malo tko spominje tu činjenicu?

- Nije gotovo, naš posao još nije završen. Tek smo na korak do toga cilja – odgovorio je na spomenuto pitanje Mateo Hrvatin.

- Ovo je fenomenalno. U finalu smo, a sad na Francuze – uzdignutih ruku kroz mix zonu je prošao Igor Vori.

- Nismo puno gledali prvo polufinale, ogled Danaca i Francuza. Bili smo koncentrirani isključivo na našu utakmicu, na Poljake. Obrana u nastavku je bila odlična, a sad ćemo razmišljati o Francuzima – istaknuo je kapetan Pero Metličić.

- Treba se sad dobro odmorit, okrenut samo Francuzima. Nema nikakvog slavlja zbog osigurane medalje. Još jedna pobjeda, i onda ćemo slaviti – dodao je Denis Špoljarić.

ante podrug

Hrvatska - Poljska 29:23 (14:13)

Zagreb: Arena.

Gledatelja 16.000.

Polufinalni susret Svjetskoga prvenstva za rukometaše

Suci: Frank Lemme i Bernd Ullrich (Njemačka)

Igrač utakmice: Ivan Čupić (Hrvatska)

Hrvatska: Alilović (17 obrana), Losert (1 obrana), Hrvatin (1), Balić (2), Duvnjak (4), Lacković (2), Kopljar, Vori (3), Gojun, Horvat, Špoljarić, Metličić (5), T. Valčić, Čupić (12)

Poljska: Szmal (6 obrana), Malcher (3 obrane), Jaszka, K. Lijewski, Kuchczynski, Bielecki (1), Siodmiak (3), Wleklak, B. Jurecki (3), Jurasik (6), M. Jurecki (2), Tluczynski (4), M. Lijewski (4), Glinski

Sedmerci: Hrvatska 6 (6), Poljska 4 (5)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Poljska 8 minuta

Loša podloga nije izdržala

Neuobičajene scene za jedno Svjetsko prvenstvo, pogotovo za polufinale: u nekoliko navrata njemački par sudaca prekidao je utakmicu kako bi se podloga na terenu - zalijepila!?

Odljepljivala se na dva mjesta stalno, sva sreća da je bilo ljepljive trake koja je spašavala stvar, makar privremeno.

IHF je potpisao ugovor s tvrtkom koja će raditi podlogu, e sad, je li kriva nekvalitetna podloga ili izvođač radova koji ju je slabo postavio, ostaje vidjeti.

Ovako, imamo osjećaj kao da smo na Sljemenu, pa se pitamo svako malo hoće li staza, pardon, podloga, izdržati drugu utrku/poluvrijeme.

m. b.

foto: cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hrvatska - Poljska 29:23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-01-30 20:00:33 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-01-30 23:59:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-01-30 23:43:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13344 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/01\/31\/Sport\/poljska_hrvatska.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet13.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet25.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet24.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet23.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet22.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet21.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet20.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet19.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet18.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet17.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet16.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet26.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet14.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet15.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet12.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet11.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet10.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet9.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet8.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/31\/Sport\/rukomet\/rukomet1.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x452"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x480"},{"size0":"700x518"},{"size0":"423x550"},{"size0":"700x452"},{"size0":"700x535"},{"size0":"700x533"},{"size0":"700x519"},{"size0":"700x525"},{"size0":"700x535"},{"size0":"700x518"},{"size0":"700x497"},{"size0":"435x550"},{"size0":"405x550"},{"size0":"700x512"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x474"},{"size0":"676x550"},{"size0":"700x508"},{"size0":"700x480"},{"size0":"700x525"},{"size0":"393x550"},{"size0":"700x483"},{"size0":"700x502"},{"size0":"371x550"},{"size0":"700x538"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7533051 Threads: 2 Questions: 1608878884 Slow queries: 4774488 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110729241 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/lino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija-38615 [printLink] => /sport/rukomet/lino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija-38615?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 110426 [name] => spurukometu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spurukometu [link] => /tag/spurukometu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 41399 [name] => hrvatskapoljska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskapoljska [link] => /tag/hrvatskapoljska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hrvatska - Poljska 29:23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lino Červar: Bio bi nesretan da oni koji odlaze nisu osvojili medalju! (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-12-21-29-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/31/Sport/poljska_hrvatska.jpg [galleryCount] => 27 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/31/Sport/poljska_hrvatska.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet13.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet25.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet24.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet23.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet22.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet21.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet20.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet19.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet18.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet17.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet16.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet26.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet14.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet15.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet12.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet11.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet10.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet9.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet8.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet7.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet6.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet5.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet4.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet3.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet2.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/31/Sport/rukomet/rukomet1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Morska vila je još jednom izronila iz dubine zagrebačke Arene, hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskoga prvenstva nakon što je u polufinalu uvjerljivo savladala Poljsku s 29:23

Počelo je dobro za domaćine natjecanja, poveli smo s 4:1 zahvaljujući pogocima Ivana Čupića (dva iz sedmerca)  i Domagoja Duvnjaka, dok su Poljaci svoj prvi zgoditak zabili u četvrtoj minuti što dovoljno govori o pokretljivosti i uigranosti hrvatske 3-2-1 zonske obrane.

S druge strane, Poljaci nisu odustajali od svoje tradicionalne 6-0 obrane, no to nije spriječilo Duvnjaka da u osmoj minuti postavi 5:2 na semaforu.

Sjajno je utakmicu otvorio i naš kapetan Petar Metličić koji je s Duvnjakom surađivao kao da se radi o Ivanu Baliću. A taj Duvnjak je topovskim šutom s devet metara odveo Hrvatsku na 7:3.

Jedini Poljak koji je u prvoj fazi utakmice bio raspoložen bio je Marcin Lijewski, čovjek je sa svojim trećim pogotkom smanjio na 7:4.

U 14. minuti vidjeli smo i prvi gol Blaženka Lackovića (8:4) koji je nešto ranije zamijenio Tončija Valčića, ali i brzi uzvrat Marcina Lijewskoga, Lacova klupskog suigrača iz HSV-a.

Ivano Balić je prvi put u igru ušao u 16. minuti, što se poklopilo s novim sedmercem kojega je Čupić pretvorio u zgoditak (9:5). Poljski izbornik Bogdan Wenta odlučio se potom na promjenu vratara, Slawomir Szmal na klupu, a u igru Adam Malcher.

Vrlo brzo je Hrvatska došla u priliku povesti s pet razlike, Hrvatin jest pogodio, ali onako kako on to najbolje zna, uz prijestup. Uzvratio mu je pak na isti način Mariusz Jurasik, barem su suci tako vidjeli jer se, treba priznati, činilo kako je kod akcije poljskoga desnoga krila bilo sve regularno.

U 21. minuti svjedočili smo i prvoj bizarnoj situaciji, utakmica je, naime,  bila nakratko prekinuta jer se podloga - odlijepila, a ista se slika povila i u 24. minuti.
Na četiri razlike smo ponovno otišli (11:7) nakon sjajne akcije Balića za Igora Vorija (njegov prvi gol!) što je nagnalo Wentu na minutu odmora.

Na plus pet nikako nismo uspjevali otići, bez obzira što je Mirko Alilović odlično branio naša vrata. Činilo se kako je upravo ta razlika ona magična crta/prijelomnica nakon koje se Poljaci više ne bi mogli vratiti u susret.

Velikan Karol Bielecki svoj je prvi (i jedini!) gol zabio tek u 26. minuti, a njegov je primjer slijedio i Bartosz Jurecki tako da su Poljaci došli na za njih obećavajućih minus dva (11:13), a odmah potom i na samo jedan gol manjka nakon čega je i Lino Červar pozvao time-out.

Tko je rekao da će s Poljacima biti lagano?

Kriza se nastavila, Poljaci su izjednačili (M. Jurecki), a naši su zbrajali minute bez postignutoga gola i došli do brojke sedam.
Ipak, na odmor smo otišli s prednošću od 14:13 zahvaljujući genijalnoj (stvarno je bila genijalna) asistenciji Balića za Vorija koji sa šest metara, naučili smo već, rijetko promašuje.

Na početku nastavka iskoristili smo prednost “prve lopte”, pa nas je Čupić nakon atraktivne asistencije Metličića vratio na dva razlike. Istovremeno, u obrani smo zaigrali s Markom Kopljarom i Jakovom Gojunom što je rezultiralo oduzetom loptom i novim pogotkom, ovaj put, rekosmo već, odličnoga kapetana Metličića.

Vori nas je u 34. minuti opet odveo na četiri razlike (asist T. Valčića), ali su se Poljaci brzinski “vratili”, ali ne zadugo jer je Čupić ne samo zabio gol, nego izborio i isključenje Jurasika. Možemo li do pet razlike?

Možemo! Čupić, 19:14!

A onda, znate što se onda dogodilo? Opet se odlijepila podloga, a kad se to zadnji put dogodilo sasvim su Hrvati bili ispali iz ritma...

Cepelin za kraj

Ovaj put “taj trik” nije upalio, Čupić je realizirao još jednu kontru, odveo nas na šest golova prednosti natjeravši poljskog izbornika na još jedan time-out, a organizatore (kriv je IHF, već čujemo) na novo popravljanje podloge.

Utakmica je u tome trenutku mogla biti okončana, Duvnjak nas je odveo na sedam razlike, pri čemu nam nije moglo nauditi ni isključenje Kopljara.
U 42. minuti smo prvi put na djelu vidjeli i Venija Loserta koji je s lakoćom skinuo sedmerac Tluczynskome.

Bila je to, vjerovali ili ne, šesta Venijeva obrana sedmerca na ovome prvenstvu.
A onda je opet Kopljar morao na klupu, no Poljacima sinoć igrač više nije bio nikakva prednost.

Da nije bilo Alilovića možda bi bilo i drugačije, ali ovako...
Na osam razlike (24:16), kao pravi šlag na kraju, postavio je Metličić nakon cepelina s Čupićem.

A ostalo više nismo ni brojali. Je, bilo je do kraja još trinaest minuta, no ova je utakmica bila odavno gotova...

f. vulas

Lino: Bio bi tužan da oni koji odlaze nisu osvojili medalju...

Finale! Priča o svjetskoj medalji hrvatskih rukometaša koja je započela 26. prosinca prošle godine ovoga je petka poprimila srebrne konture.

U deliriju zagrebačke Arene Hrvatska je ostvarila i devetu uzastopnu pobjedu. Pala je Poljska..

- Čestitke Poljacima na korektnosti, ali i mojim igračima na strašnom uspjehu. Bio bih jako tužan da je netko otišao iz reprezentacije, a da nije osvojio i petu medalju.

- Nisam zaboravio na sve koji navijaju za nas. Ovo je zajednička pobjeda rukometa. Svima hvala! Sada ćemo popiti pivo, a onda ćemo razmišljati o Francuskoj. Nemam riječi kojima bih opisao svoje emocije. Uzbuđen sam i bolestan – jedva je pričao na press-konferenciji Lino Červar dok mu je glas podrhtavao od viroze.

No, smogao je snage da demantira one koji su mu čestitali na sjajnoj 5-1 obrani u nastavku utakmice kada je definitivno slomljena poljska obrana.

- I u drugom poluvremenu smo igrali 3-2-1. To je naša najjača obrana.
Velika stvar, deveta u nizu

Hrvatski su rukometaši još jednom naciji priskrbili mnogo trenutaka radosti. No, evidentno su pritom utrošili puno energije. Petar Metličić nije imao snage niti – za osmijeh.

- Ovo je velika stvar. Deveta pobjeda u nizu. No, ponajprije moramo biti zadovoljni načinom na koji smo to postigli. Umorni smo, ali ne želimo stati na ovome. Finala se igraju zato da se u njima pobjeđuje. Sve ćemo učiniti da u nedjelju pred našom publikom osvojimo zlato. U finalu nas očekuje ratnička borba, jer se sastaju dvije najbolje momčadi na prvenstvu. Ako i ne uspijemo sigurno ćemo dati sve od sebe – obećao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Metličić je istaknuo kako finalna utakmica neće imati nikakve poveznice sa susretom odigranim u fazi razigravanja (kada su nastupili pričuvni ešaloni).

- Te dvije utakmice nipočemu nisu za usporedbu. Mislim da je hrvatska reprezentacija jedina koja može fizički parirati Francuzima. Oni igraju vrlo strpljivo u napadu, s iznimno čvrstom obranom. Imaju glavu i rep, veliko samopouzdanje.

- Očekuje nas najteža utakmica na Svjetskom prvenstvu. U trenucima euforije Metličiću je doletjelo novinarsko pitanje o mogućnosti preispitaivanja odluke o povlačenju iz reprezentacije.

- Vrijeme prolazi. Teško je naći motive mada bih fizički još i mogao izdržati. Odluka nije konačna. Želim ovo pošteno odraditi, a onda ću razmišljati o tome trebam li igrati i dalje za reprezentaciju.

Od Poljaka na press-konferenciju je pristigao jedino izbornik Bogdan Wenta. Tijekom utakmice bio je iznimno nervozan. Sukobljavao se sa svakom sudačkom odlukom, provocirao Čupića... Pred predstavnicima medija smiren i diplomatski elokventan:

- Čestitke Hrvatskoj i Červaru čijem se radu već godinama divim. Volio bih da vodim poljsku momčad na način kako on vodi hrvatsku. O ovoj se utakmici nema što puno reći.

- Hrvatska je bila bolja. Mi smo tražili svoju šansu, ali nismo uspjeli. Nama preostaje malo finale, utakmica za treće mjesto. Nadam se da ćemo imati više uspjeha.

ante podrug

Čupić: Neka više ne dam gola, ali da osvojimo zlato...

Junak polufinalne utakmice s Poljacima bio je Ivan Čupić. Ovaj ljevoruki krilni igrač zabio je dvanaest golova gađajući sedmerce sa stopostotnom preciznošću (6-6) i može se reći da je predvodio hrvatsku rukometnu reprezentaciju u velikoj pobjedi kojom su zaslužili nastup u finalu ovog, najvećeg sportskog natjecanja kojem je naša zemlja ikad bila domaćin.

Čupiću je, međutim, skromnost najveća vrlina, a to je dokazao i po završetku utakmice izjavivši:

- Neka u finalu ne zabijem ni jedan gol, samo da osvojimo naslov. Svaka pohvala mi godi, pa tako i naslov junaka dana, ali ne igram zbog tapšanja po ramenu, nego za trofeje i medalje, a ovom smo pobjedom osigurali još jednu za svoju zbirku.

Zagrebačka Arena je ključala. Podrška publike je bila znatno glasnija i bolja nego u proteklim utakmicama u ovoj dvorani. Čupić je nakon svakog od dvanaest postignutih golova podizao ruke prema publici i pozivao ih na još glasniju podršku.

– Zagrebačka publika je jednako dobra kao i splitska. Ostvario sam odličnu komunikaciju s njima. Bili su u doslovnom smislu naš osmi igrač. Do sada su stalno napredovali, ali se bojim da bolje od ovoga ne može biti - oduševljeno je isticao dvadesettrogodišnji Metkovčanin uputivši ujedno zahvalu publici i poziv na barem jednaku podršku na sutrašnjem finalnom ogledu s Francuzima.

- Igramo odličnu obranu. Smatram da je ona bila presudna za sve naše dosadašnje pobjede - ocijenio je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu, te je dodao kako je i Francuska poznata kao snažna obrambena momčad.

– To će biti sudar dviju najboljih obrana i moglo bi se dogoditi da utakmica bude nešto manje atraktivna, ali nećemo se žaliti ako pobijedimo i zaslužimo novi naslov svjetskog prvaka - prokomentirao je jednan od najboljih desnih krilnih napadača na svijetu, koji je zbog bizarne nezgode propustio Olimpijske igre, a to je bio jedan od razloga relativnog neuspjeha hrvatske reprezentacije.

Još jedan korak do cilja

- Nismo na cilju, samo smo još jedan korak bliže njemu. Igrali smo strpljivo do sasvim izrađene šanse, a to je također, čini mi se, prava taktika za finalni meč - zaključio je Ivan Čupić dodajući kako će Francuzi sutra imati priliku potvrditi napise svojih novinara da bi njihova reprezentacija dobila svaki dvoboj s nama osim onog odigranog prije dva dana.

mladen bariša

Osamnaest od devetnaest!

Naša šansa su hrvatski vratari - žestili su se prije utakmice Poljaci i tako sami sebi iskopali jamu u koju su sinoć upali. Napola su i bili u pravu, utakmicu su presudili hrvatski vratari… ali u korist Hrvatske!

Podcjenjivanjem Mirka Alilovića Poljaci su sebi napravili najveću štetu jer su Mirka napalili kao nitko do sada. Upravo su njegove obrane bile prevaga naše reprezentacije, u većem dijelu susreta Hrvatska je vodila baš s onoliko golova razlike koliko je Alilović imao više obrana od oba Poljaka zajedno.

Poljski strateg Wenta bio je taj koji je muku mučio sa svojim vratarima, mijenjao ih je svako malo, ali ih nije “dočekao“.

Ali je zato Hrvatska dočekala svoje peto finale i petu medalju otkako ju je Lino Červar preuzeo 2002. godine, do sada je odnos zlata i srebra 2:2.

Koja će kovina povesti nakon sutrašnjega finala?

Naši rukometaši kontrolirali su situaciju gotovo cijelu utakmicu osim pred kraj prvoga dijela kada je odmor prekinuo nalet Poljaka (13:13). Probleme nam je radio Marcin Lijewski, Tonči Valčić ga nije uspijevao zadržati.

Međutim, već početkom nastavka utakmica je prelomljena, Alilović je branio, Čupić zabijao, uz čestitke Červaru na Gojunu i Kopljaru i  odluci da im povjeri obranu u nastavku.

Devet utakmica, devet pobjeda. Ako bi zbrojili s posljednjim SP u Njemačkoj, gdje smo imali devet pobjeda i jedan poraz, onda to daje fascinantan učinak od 18 pobjeda u 19 utakmica!

I sada nam na putu do zlata stoji baš ta Francuska, jedina koja nas je uspjela pobijediti… Hrvatska - Francuska, finale koje su svi prizivali...

marko bilić

Duvnjak: Još imamo posla...

Morska vila u dvorani, pjevalo ju je više od 15 tisuća, dakle, kroz mix zonu prvo su prošli poraženi Poljaci. Prvi od njih Karol Bielecki. Nije se zaustavio, pravac svlačionica. Bartolomeij Jaszka je stigao potom, bio kratak:

- Hrvatska je bila bolja, puno bolja u nastavku – kazao je Jaszka.

Marcin Lijewski je samo slijegao ramenima.

- Što reći. Nismo imali priliku za pobjedu. Čestitam Hrvatskoj na pobjedi
Dovoljno od Poljaka, a potom Hrvatska.

Ivano Balić je prošao prvi. Morao je na dopinšku kontrolu.

- Kako me pogodi – žalio se Balić. Nije se zaustavio.

- Moj najljepši trenutak karijere. Bili smo strpljivi, pobjeda je zaslužena. Sad se valja odmoriti te pripremiti za finale – kazat će Jakov Gojun.

Potom presretni Domagoj Duvnjak.

- Fenomenalno drugo poluvrijeme, obrana je bila za čistu peticu. Ma, bila je to fenomenalna obrana. Hvala navijačima, stvorili su fantastičnu atmosferu. Teško je opisati kako se igrač osjeća u trenutku kada zagrmi s tribina iz sveg glasa – kazat će Duvnjak te potom nastaviti:

- Ostala je još jedna utakmica. Blizu smo, tako smo blizu cilja – istaknuo je Duvnjak.

Osvojili ste medalju, a malo tko spominje tu činjenicu?

- Nije gotovo, naš posao još nije završen. Tek smo na korak do toga cilja – odgovorio je na spomenuto pitanje Mateo Hrvatin.

- Ovo je fenomenalno. U finalu smo, a sad na Francuze – uzdignutih ruku kroz mix zonu je prošao Igor Vori.

- Nismo puno gledali prvo polufinale, ogled Danaca i Francuza. Bili smo koncentrirani isključivo na našu utakmicu, na Poljake. Obrana u nastavku je bila odlična, a sad ćemo razmišljati o Francuzima – istaknuo je kapetan Pero Metličić.

- Treba se sad dobro odmorit, okrenut samo Francuzima. Nema nikakvog slavlja zbog osigurane medalje. Još jedna pobjeda, i onda ćemo slaviti – dodao je Denis Špoljarić.

ante podrug

Hrvatska - Poljska 29:23 (14:13)

Zagreb: Arena.

Gledatelja 16.000.

Polufinalni susret Svjetskoga prvenstva za rukometaše

Suci: Frank Lemme i Bernd Ullrich (Njemačka)

Igrač utakmice: Ivan Čupić (Hrvatska)

Hrvatska: Alilović (17 obrana), Losert (1 obrana), Hrvatin (1), Balić (2), Duvnjak (4), Lacković (2), Kopljar, Vori (3), Gojun, Horvat, Špoljarić, Metličić (5), T. Valčić, Čupić (12)

Poljska: Szmal (6 obrana), Malcher (3 obrane), Jaszka, K. Lijewski, Kuchczynski, Bielecki (1), Siodmiak (3), Wleklak, B. Jurecki (3), Jurasik (6), M. Jurecki (2), Tluczynski (4), M. Lijewski (4), Glinski

Sedmerci: Hrvatska 6 (6), Poljska 4 (5)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Poljska 8 minuta

Loša podloga nije izdržala

Neuobičajene scene za jedno Svjetsko prvenstvo, pogotovo za polufinale: u nekoliko navrata njemački par sudaca prekidao je utakmicu kako bi se podloga na terenu - zalijepila!?

Odljepljivala se na dva mjesta stalno, sva sreća da je bilo ljepljive trake koja je spašavala stvar, makar privremeno.

IHF je potpisao ugovor s tvrtkom koja će raditi podlogu, e sad, je li kriva nekvalitetna podloga ili izvođač radova koji ju je slabo postavio, ostaje vidjeti.

Ovako, imamo osjećaj kao da smo na Sljemenu, pa se pitamo svako malo hoće li staza, pardon, podloga, izdržati drugu utrku/poluvrijeme.

m. b.

foto: cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>



























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/lino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija-38615 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6c4ae15ca324fd423305434a0d16da580089f677 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lino+%C4%8Cervar%3A+Bio+bi+nesretan+da+oni+koji+odlaze+nisu+osvojili+medalju%21+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija-38615 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-bio-bi-nesretan-da-oni-koji-odlaze-nisu-osvojili-medalju-fotogalerija-38615 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hrvatska - Poljska 29:23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
RukometHrvatska - Poljska 29:23

Lino Červar: Bio bi nesretan da oni koji odlaze nisu osvojili medalju! (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
31. siječnja 2009. - 00:43

Morska vila je još jednom izronila iz dubine zagrebačke Arene, hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskoga prvenstva nakon što je u polufinalu uvjerljivo savladala Poljsku s 29:23

Počelo je dobro za domaćine natjecanja, poveli smo s 4:1 zahvaljujući pogocima Ivana Čupića (dva iz sedmerca)  i Domagoja Duvnjaka, dok su Poljaci svoj prvi zgoditak zabili u četvrtoj minuti što dovoljno govori o pokretljivosti i uigranosti hrvatske 3-2-1 zonske obrane.

S druge strane, Poljaci nisu odustajali od svoje tradicionalne 6-0 obrane, no to nije spriječilo Duvnjaka da u osmoj minuti postavi 5:2 na semaforu.

Sjajno je utakmicu otvorio i naš kapetan Petar Metličić koji je s Duvnjakom surađivao kao da se radi o Ivanu Baliću. A taj Duvnjak je topovskim šutom s devet metara ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 14:21