StoryEditorOCM
Rukometosjeća se dobro

Legendarni vratar doživio srčani udar, oglasio se klub, i ranije je imao problema

Piše Sport SD
1. svibnja 2024. - 12:05

Arpad Šterbik, bivši rukometni reprezentativni vratar Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, a branio je i za Španjolsku, doživio je srčani udar. Oglasio se mađarski rukometni klub Vesprem u kojem Šterbik radi kao trener vratara.

- U utorak naš trener Arpad Šterbik nije otputovao s klubom. Ujutro se osjećao loše, otišao je u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran srčani udar. Zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji sada se osjeća bolje. Želimo mu brz oporavak i radujemo se njegovom povratku, stoji u objavi mađarskog kluba.

I ranije je Šterbik imao problema sa srcem, operiran je dok je branio za španjolski Atletico Madrid, ustanovljena mu je tada supraventrikularna tahikardija, odnosno ubrzani rad srca.

Tijekom klupske karijere branio je za Jugović, Fotex Veszprem, Ciudad Real, Atletico Madrid, Barcelonu, Vardar i Telekom Veszprem. 

Posebno se pamti 2018. i  Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

‘Španjolska slavi svoj premijerni naslov europskog rukometnog prvaka‘, bio je naslov teksta.

Junak susreta bio je 38-godišnji vratar Arpad Šterbik, koji je naknadno pozvan u reprezentaciju kao zamjena za ozlijeđenog Gonzala Pereza de Vargasa. U finalu protiv Švedske (29:23) Šterbik je zaustavio osam udaraca, sve u drugom dijelu i proglašen je igračem utakmice.

Na poluvremenu je Švedska vodila 14:12, ali u prve 22 minute drugog dijela zabili su svega tri gola.

‘Deda‘ Šterbik, ponajbolji svjetski rukometni vratar je svoju prvu veliku medalju ostvario još u dresu SR Jugoslavije na SP-u 1999. u Egiptu. A u Zagreb je došao tek uoči polufinala u kojem je obranio tri od pet sedmeraca.

- Njegova predstava može se okarakterizirati s tri slova - MVP. Ušao je u 23. minuti i iako se sporo zagrijao obranio je 8 od 21 udarca prema golu. S 38 godina na leđima došao je do antologijskih obrana. Odigrao je samo dvije utakmice na Euru, ali u obje je bio zvijezde - pisao je As o strašnom Šterbiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:28