StoryEditorOCM
Rukometmožemo odahnuti

Island pobijedio Austriju i zakucao Hrvatsku na dno, evo zašto je to sjajna vijest za nas

Piše HINA, SPORT SD
24. siječnja 2024. - 18:04

U prvom susretu posljednjeg, 4. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu rukometaša, u kojoj igra i Hrvatska, Island je u Koelnu svladao Austriju sa 26-24 (14-8) i tako joj zatvorio vrata prolaska u polufinale, dok je sada jasno kako će Hrvatska natjecanje okončati na posljednjem šestom mjestu u skupini.

S druge strane, dobra je vijest da je ovim ishodom Hrvatska osigurala kvalifikacije za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu jer Austrija više ne može u polufinale, pa samim time ne može uzeti našoj reprezentaciji mjesto u kvalifikacijama.

Islanđane je do pobjede predvodio Sigvaldi Gudjonsson s osam golova, sedam je dodao Aron Palmarsson, dok je Tobias Wagner bio najefikasniji kod Austrije sa sedam pogodaka.

I Island i Austrija su natjecanje u skupini okončali sa po četiri boda, koliko ima i Mađarska koja će od 18 sati igrati protiv Francuske. Hrvatska, koja će od 20.30 sati igrati protiv Njemačke, je na dnu s jednim bodom.

Francuska je još ranije osigurala prvo mjesto u skupini te će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Švedske, dok je Njemačkoj za drugo mjesto i polufinalni ogled protiv Danske potrebna ili pobjeda Francuske protiv Mađarske ili njezina pobjeda protiv Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:40