stdClass Object ( [id] => 38770 [title] => Hrvatska srebrna; Metličić: Suci nam nisu dozvolili igrati, dali smo sve od sebe (FOTOGALERIJA) [alias] => hrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu. U finalu odigranom u Zagrebu Francuska je pobijedila sa 24:19 (poluvrijeme 12:11 za Hrvatsku).

Srebro... Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela osvojiti zlato na 21. Svjetskom prvenstvu što je okončano u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Urnebes u zagrebačkoj Areni označio je početak finala, svi su bili na nogama, a većina je i poskočila kada je Ivan Čupić zabio svoj pri zgoditak iz sedmerca nakon što je prethodno bio srušen nakon što je istrčao kontru i izišao sam pred francuskoga vratara Thierryja Omeyera.

Ipak, nisu Francuzi momčad s kojom se može poigravati, vrlo brzo je izjednačio Sorhaindo, a potom je dvije minute kazne (prava rijetkost za ranu fazu utakmice) zaradio hrvatski kapetan Petar Metličić.

Francuzi su prvi put poveli (2:1) u šestoj minuti nakon što je sedmerac realizirao Guigou, a isto je načinio i nešto kasnije. Privremeno izjednačnje našima donio je povratnik u prvi sastav - Goran Šprem.

U desetu minutu susreta ušli smo izjednačeni (4:4) zahvaljujući solo akciji Metličića, a odmah nakon toga u drugo vodstvo na utakmici nas je doveo svojim drugim pogotkom Šprem. No, nije to značilo kako će se Hrvatska odlijepiti, ne, nije ovo bila takva utakmica...

U 14. minuti Šprem je iz čiste situacije promašio čitav gol, nešto kasnije je naciljao stativu, no to nas nije toliko zabrinulo koliko drugo isključenje Pere Metličića (21. minuta) koje nam je bilo podsjetnina polufinale Igara u Pekingu kada nam je kapetan na tribinu morao prije kraja prvoga poluvremena.

Srećom, Francuzi nisu kapitalizirali prednost igrača više, štoviše zahvaljujući Blaženku Lackoviću, Igoru  Voriju i Čupiću Hrvatska je povela s 10:9, no Daniel Narcisse je sa svojim trećim golom (u nizu!) rezultat vratio u egal.

Jedan od ljepših trenutaka prvoga dijela svakako je bio pogodak Čupića (opet!) za 11:10 sa za njega netipične pozicije vanjskoga pucača. Imali smo tada i igrača više jer je isključen bio Karabatić, no Šprem je i treći put zaredom promašio, dok je s druge strane Narcisse četvrti put zaredom pogodio - 11:11.

Ipak, nismo sasvim upropastili brojčanu prednost jer je Čupić iskoristio još jedan sedmerac nakon što ga je fajterskim probojem izborio Metličić. Dakle, 12:11, s prednošću smo otišli na odmor. Vodili smo, iako je ostao žal što nismo iskoristili četiri prilike za dva razlike...

Na plus dva smo ipak došli na samom početku nastavka (Lacković), no kratko nam je radost trajala jer su Francuzi brzinski okrenuli na 13:14 s tri uzastopna gola Guigoua.

Červar je reagirao uvođenjem Venija Loserta umjesto Mirka Alilovića, dok je u napadu krenuo s tri dešnjaka - Balić- Lacković- Duvnjak. I upalilo je, Balić i Duvnjak su zabili svoje prve golove, a u jednoj kontri nas je Šprem odveo na 16:15!

No, nakon toga je naš napad potpuno zablokirao, ušli smo u seriju pogrešaka (Metličić, Balić), a jednom nas je počastio i Abalo nakon što je u čistoj situaciji napravio prjestup, da bi na suprotnoj strani kontru realizirao probuđeni Duvnjak.

Nastavilo se igrati “gol za gol”, povela bi Hrvatska, a odmah potom i Francuska, sve je mirisalo na produžetak... A možda tako i ne bi bilo da Alilović (ušao je u igru nakon što se Losert nije baš iskazao) nije skinuo zicer do tada nepogrešivome Guigouu koji je imao priliku svoju momčad prvi put u finalu odvesti na prednost od dva razlike.

U 46. minuti rezultat je bio 18:18, a Balić je došao u (verbalni) sukob Nikolom Karabatićem, svašta mu je izgovorio nakon jednoga prekršaja, a ovaj je sve to stoički podnio. Možda nije razumio...

Na terenu se potom sasvim zakuhalo, Šprem je (nakon još jednog) promašaja ostao ležati s bolnom grimasom na licu, no Francuzi su nastavili igrati kao da to ne primjećuju što je izazvalo buru negodovanja na našoj klupi. A da o tribinama i ne govorimo.

Minute su prolazile, a rezultat je i dalje bio 18:18 (Mirko je bio hrvatski “Slavko”), a Červar je na desnog vanjskog uveo - vjerovali ili ne - Zlatka Horvata.
Semafor su odmrznuli Francuzi, Guigou iz sedmerca, a odmah potom i Karabatić koji je udarcem od bloka u 53. minuti svoju momčad prvi put odveo na dva razlike.

S druge strane, Hrvatska je u napadu bila sasvim jalova, beskrajna dodavanja kao izlika za bezidejnost), a Narcisse je probušio Alilovića za - 21:18.
Lacković je vratio nadu - nakon deset minuta bez našega gola! - no bio je to samo trzaj jer je Abalo smjestio Francuze na sigurnih tri razlike (22:19), a odmah potom su uz pomoć Fernandeza otišli i na nedostižnih četiri.

Kraj je bio sasvim blizu, naši igrači su se teško mirili s porazom, smetala im je svaka sudačka odluka (danski par koji je na prvenstvo došao kao zamjena!?), pa je tako Vori u 59. minuti zaslužio crveni karton što je publika popratila bacanjem svakojakih predmeta na teren.

Narcisse je priču zaključio golom za 24:19, pet razlike za zaslužene svjetske prvake!

josip smolić

Červar: Sutra ćemo biti ponosni na srebro...

Naravno da smo tužni kada se izgubi finale, ali ćemo već sutra biti vrlo ponosni na ovo srebro, kazao je nakon finalne utakmice izbornik Lino Červar.

Dali smo sve od sebe i bili ravnopravni sve do 50. minute kada smo fizički pali, a Francuzi to iskoristili. Uzeli smo srebro s devet pobjeda i jednim porazom, a s tim omjerom smo na prošlom prvenstvu u Njemačkoj bili tek peti.

Dakle, na dva Svjetska prvenstva imamo čak 18 pobjeda i samo dva poraza, te nam nitko ne može reći da nismo dali sve što je bilo u našim mogućnostima. Francuzi su večeras bili bolji i ja im čestitam", izjavio je Červar.

Francuski izbornik Claude Onesta bio je pun hvale za hrvatsku reprezentaciju.

Ovo je veliki dan za francuski rukomet, osvojili smo naslov prvaka. Moja ekipa je pokazala inteligenciju, hrabrost i psihičku snagu za pobjedu u ovakvom ozračju.

Hrvatska igra najljepši rukomet na svijetu i uvijek je teško pobijediti Hrvate, a još teže kada cijela dvorana ovako navija. Ovo je upravo zbog gledatelja i novih dvorana za mene jedno od najbolje organiziranih svjetskih prvenstava", izjavio je Onesta.

Bila je to velika utakmica i veliko finale. Mislim da su obje momčadi doslovce dali sve od sebe. Za mene je fantastično igrati pred 16.000 gledatelja, iako svi navijaju protiv tvoje momčadi", kazao je najbolji vratar prvenstva Francuz Thierry Omeyer.

(H)

Metličić: Dali smo sve od sebe...

Nakon poraza od Francuske nije hrvatskim rukometnim reprezentativcima bilo lako proći kroz mixed zonu. Mnogima od njih nije bilo do priče nakon što su izgubili zlato, odnosno osvojili srebro. Vratili su se u svlačionice kroz bliži ulaz, iza klupe, pa su novinari ostali usamljeni “čekajući” izjave. Ipak, nakon nekog vremena pojavio se kapetan Petar Metličić:

- Dali smo sve od sebe. Bili su bolji, a nije sramota izgubiti od boljeg protivnika. Odlučile su nijanse. Frajeri su fizički jaki, a dosta ih se i puštalo.

Teško smo dolazili u situacije za čiste šuteve, a kad bi se to i dogodilo branio je Omeyer. Iako smo osvojili srebro ostaje gorak okus - prokomentirao je susret naš kapetan.

No, od kritike nije poštedio ni danske suce:

- Suci nisu bili dostojni finala. Ima mnogo boljih od njih. Teško je vjerovati da su Francuzima dopustili toliko udaraca i toliko malo isključenja. Dopuštali su puno udaraca u glavu.

Ukupni dojmovi prvenstva?

- Ovakvu atmosferu teško će više itko ponoviti. Ova publika je posebna. A i organizacija je bila perfektna i predstavlja izazov svim ostalim velikim natjecanjima. Što se tiče mojih suigrača, za Čupića sam govorio da će biti veliki igrač, a to što je Vori proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva nije iznenađenje, jer je u više navrata pokazao da je jedan od najboljih igrača svijeta. Malo je čudno da smo osvojili srebro, a da smo tužniji od Poljaka koji su uzeli broncu - opet se dotaknuo Metličić boje kolajne koju naši nose oko vrata.

U nastavku neizbježno pitanje za kapetana bilo je hoće li i dalje ostati u reprezentaciji jer je već nekoliko puta kazao da namjerava odustati dok je na vrhuncu.

- Ja bih išao, ali suigrači me nagovaraju da ostanem. Treba dati prigodu mladim igračima. Za hrvatsku budućnost nema straha. Razgovarat ćemo još o  tome. Ovo je najbolja reprezentacija i klapa na svitu - nije isključio mogućnost nastavka reprezentativne karijere Splićanin.

Kroz mixed zonu prošetao se i Jakov Gojun, mladi Splićanin koji je debitirao na ovom Svjetskom prvenstvu.

- Teško je reći bilo što. Bila je tvrda utakmica, pali smo u nastavku, oni su igrali dosta čvršću obranu, a suci su to puštali. Najvažnije je da smo igrali sa srcem. Nisam tužan jer nismo uzeli zlato, sretan sam i sa srebrom. Što se moje igre tiče dao sam maksimum, a je li to dovoljno prosudit će struka i navijači - kazao je Gojun kojeg ćemo zasigurno još godinama gledati u dresu reprezentacije.

Još je jedan od naših reprezentativaca povirio u mixed zonu, bio je to Goran Šprem, lijevo krilo naše reprezentacije koji je prigodu dobio na četiri od deset susreta SP-a.

- Pokušali smo, borili se, igrali smo protiv objektivno najbolje momčadi na svijetu. Ne želim umanjiti njihovu kvalitetu, ali suci su im sigurno puštanjem grube igre dali vjetar u leđa - nije se mogao ne “očešati” o danske suce ni Šprem.

- Mislio sam da to neću nikada raći, no suđenje je bilo sramotno. Cijelo vrijeme su favorizirali Francuze. Suci mi na kraju utakmice nisu imali snage pružiti ruku, što dovoljno govori. Sada sam prazan i žalostan, premda je i srebro veliki rezultat," kazao je Igor Vori.

Velikih prigovora na suđenje imao je i Goran Šprem.

- Ne kažem da su namjerno sudili za Francuze, no jednostavno nisu dorasli finalu. U trenucima kada se lomila utakmica dali su Francuzima nekoliko lopti i to se na koncu pokazalo ključnim - kazao je Šprem koji se nije previše naigrao na ovom prvenstvu, no dobio je priliku u finalu ispred Matea Hrvatina.

- Uopće ne želim komentirati to što nisam igrao," kazao je kratko, te dodao: "Nitko ne bi više od mene želio ovaj naslov. Nažalost, danas nije išlo," zaključio je Šprem.

                                                                                    J. SMOLIĆ

Upali u vršu Claudea Oneste

Rukometni rat u Zagreb Areni preživjeli su Francuzi i posve zasluženo postali svjetski prvaci, te na taj način objedinili sva tri zlata: olimpijsko (Peking 2008.), europsko (Švicarska 2006.) i svjetsko.

Cijelo finale bilo je borba “do zadnje kapi krvi“ u kojoj se najmanje snašao danski par sudaca.

Hrvatska je napravila istu pogrešku kao i u Pekingu, ovo finale bilo je preslik polufinala Olimpijskih igara. U trenutku kada su upali u statiku Francuza i počeli silovati i naguravati se kroz sredinu obrane, tamo gdje je protivnik najjači, naši su upali u vršu.

Točno tamo gdje ih je namamio Claude Onesta. U sredinu, pa guraj, tuci, na silu, tamo gdje ne možeš proći.

I baš kao i u Pekingu posljednjih desetak minuta dogodila se neviđena konfuzija i nemoć …

Minimalac Horvat našao se na desnom vanjskom, Lacković na lijevom krilu, Valčić je glavinjao kao izgubljen, živci su popustili… Pa se dogodio i sukob dvojice najboljih rukometaša svijeta u zadnjih šest godina, Balića i Karabatića, koji se nisu htjeli pozdraviti niti nakon utakmice.

Hrvatska obrana je dopustila Francuzima samo sedam golova u prvome poluvremenu utakmice u skupini, Francuzi su uzvratili na isti način… ali u finalu. Kad je bilo puno važnije.

Izgubili su za vino, ali dobili janjetinu… Primili su samo sedam golova u nastavku i tako dokazali da su u ovom trenutku ipak bolja momčad. Uostalom, na posljednja dva SP-a Hrvatska je izgubila samo dvije od 19 utakmica, obje od Francuza!

Zagreb je sretan francuski grad, 2003.  Francuskinje su tu postale svjetske prvakinje, a sada su to ponovili i Francuzi. Čudo!

Danas je Hrvatima tužan dan, ali već sutra postat će svjesni da je osvojena peta medalja u zadnjih sedam godina, treće srebro.

marko bilić

Ivano Balić nezadovoljan srebrom

Ponajbolji svjetski rukometaš primio je srebrnu medalju, no odmah potom ju je pospremio u džep, kao da ne vrijedi ni 'pišljiva boba'. Odbio je i primiti pehar namijenjen viceprvaku svijeta.

jl

Hrvatska - Francuska 19:24 (12:11).

Zagreb: Arena.

Gledatelja 16.000.

Finalni susret Svjetskoga prvenstva za rukometaše

Suci: Per Olsen i Lars Pedersen (Danska)

Igrač utakmice: Michael Guigou (Francuska)

Hrvatska: Alilović (7 obrana), Losert (1 obrana), Šprem (3), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (4), Kopljar, Vori (2), Gojun, Horvat, Špoljarić, Metličić (1), T. Valčić, Čupić (6)

Francuska: Omeyer (10 obrana), Fernandez (2), Dinart, Gille, Narcisse (6), Karaboue, Karabatić (2), Kempe, Junillon, Abati, Abalo (2), Sorhaindo (2), Guigou (10) Ostertag

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Francuska 7 (7)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Francuska 4 minute

Vori službeno najbolji igrač!

•• Po tri Hrvata i Francuza, te jedan Poljak, formula je kojom je složena najbolja momčad Svjetskog prvenstva 2009. godine, takozvani All Star team.

•• Najbolji (MVP) igrač prvenstva je Igor Vori!

•• Najbolji strijelac: Kiril Lazarov (Mak)

•• ALL STAR TEAM

•• vratar: Thierry Omeyer (Fra)

•• lijevo krilo: Michael Guigou (Fra)

•• lijevi vanjski: Blaženko Lacković (Hrv)

•• srednji vanjski: Nikola Karabatić (Fra)

•• desni vanjski: Marcin Lijewski (Polj)

•• desno krilo: Ivan Čupić (Hrv)

•• pivot: Igor Vori (Hrv)

Karabatić: Ivano nema razloga za ljutnju...

Dvije najtraženije osobe nakon finala bili su Nikola Karabatić i Ivano Balić. Naravno, zbog njihova sukoba, a umalo i fizičkog obračuna na terenu. Kako smo već navikli da je Balić, kad su izjave u pitanju, najškrtiji u našoj reprezentaciji, što se događalo na terenu trebalo je pitati Francuza hrvatskih korijena.

- Mislim da su takve situacije normalne, jer obrane igraju agresivno i ima dosta kontakata. A zašto se Ivano toliko nervira ne znam, mislim da nema nekog posebnog razloga – spustio je loptu na zemlju Karabatić, a o samom susretu kaže:

- Psihički smo bili spremni da će biti puna dvorana i da će cijela Hrvatska navijati za vas. Bili smo spremni da ćemo se morati boriti i izginuti na terenu kako bismo mogli parirati. Uspjeli smo dobrom obranom zakočiti vaš napad i to je zasigurno bila prevaga na našu stranu – kaže jedini poliglot u francuskoj reprezentaciji.

Naime, Karabatić govori francuski, hrvatski, njemački i engleski, dok svi njegovi suigrači na spomen engleskog odmahuju glavom i govore da će razgovarati samo na francuskom.

Karabatić je prokomentirao, odnosno dao svoje mišljenje zašto Hrvatska nije uspjela do zlata:

- Nije lako igrati kad cijela Hrvatska očekuje da pobijedite, mi smo imali mnogo manji pressing.

Neizbježno pitanje za momka hrvatskih korijena bilo je kako je igrati u zemlji odakle su mu korijeni:

- Iako su me svi izviždali bilo mi je jako lijepo. Mislim da ne postoji bolja zemlja od Hrvatske da se održi SP jer su ljudi pokazali da vole ovaj sport. Na trenutke smo se osjećali popularnima poput nogometaša jer su nas svi prepoznavali – pun je riječi hvale za publiku koja ga je izviždala gdje god se pojavio.

J. SMOLIĆ

foto: cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U FINALU U ZAGREBU olimpijski pobjednici slavili sa 24:19 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-02-01 16:50:59 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-02-02 00:44:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-02-01 20:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 24877 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/02\/02\/Sport\/francuska_hrvatskaslavlje.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska13.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska9.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska8.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska1.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/1hrvatska10.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska14.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska15.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska12.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska11.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska10.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska9.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska8.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/02\/02\/Sport\/sp\/hrvatska1.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x473"},{"size0":"700x516"},{"size0":"700x474"},{"size0":"700x456"},{"size0":"379x550"},{"size0":"353x550"},{"size0":"550x550"},{"size0":"700x446"},{"size0":"391x550"},{"size0":"460x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x477"},{"size0":"382x550"},{"size0":"674x550"},{"size0":"430x550"},{"size0":"700x514"},{"size0":"700x536"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"686x550"},{"size0":"700x543"},{"size0":"680x550"},{"size0":"700x534"},{"size0":"700x509"},{"size0":"700x488"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7432158 Threads: 2 Questions: 1532111660 Slow queries: 4658420 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110691317 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/hrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija-38770 [printLink] => /sport/rukomet/hrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija-38770?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 110426 [name] => spurukometu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spurukometu [link] => /tag/spurukometu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U FINALU U ZAGREBU olimpijski pobjednici slavili sa 24:19 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatska srebrna; Metličić: Suci nam nisu dozvolili igrati, dali smo sve od sebe (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-07-44-52-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/02/02/Sport/francuska_hrvatskaslavlje.jpg [galleryCount] => 26 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/02/02/Sport/francuska_hrvatskaslavlje.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska13.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska9.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska8.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska7.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska6.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska5.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska4.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska3.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska2.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska1.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/1hrvatska10.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska14.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska15.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska12.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska11.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska10.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska9.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska8.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska7.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska6.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska5.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska4.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska3.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska2.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/02/02/Sport/sp/hrvatska1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu. U finalu odigranom u Zagrebu Francuska je pobijedila sa 24:19 (poluvrijeme 12:11 za Hrvatsku).

Srebro... Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela osvojiti zlato na 21. Svjetskom prvenstvu što je okončano u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Urnebes u zagrebačkoj Areni označio je početak finala, svi su bili na nogama, a većina je i poskočila kada je Ivan Čupić zabio svoj pri zgoditak iz sedmerca nakon što je prethodno bio srušen nakon što je istrčao kontru i izišao sam pred francuskoga vratara Thierryja Omeyera.

Ipak, nisu Francuzi momčad s kojom se može poigravati, vrlo brzo je izjednačio Sorhaindo, a potom je dvije minute kazne (prava rijetkost za ranu fazu utakmice) zaradio hrvatski kapetan Petar Metličić.

Francuzi su prvi put poveli (2:1) u šestoj minuti nakon što je sedmerac realizirao Guigou, a isto je načinio i nešto kasnije. Privremeno izjednačnje našima donio je povratnik u prvi sastav - Goran Šprem.

U desetu minutu susreta ušli smo izjednačeni (4:4) zahvaljujući solo akciji Metličića, a odmah nakon toga u drugo vodstvo na utakmici nas je doveo svojim drugim pogotkom Šprem. No, nije to značilo kako će se Hrvatska odlijepiti, ne, nije ovo bila takva utakmica...

U 14. minuti Šprem je iz čiste situacije promašio čitav gol, nešto kasnije je naciljao stativu, no to nas nije toliko zabrinulo koliko drugo isključenje Pere Metličića (21. minuta) koje nam je bilo podsjetnina polufinale Igara u Pekingu kada nam je kapetan na tribinu morao prije kraja prvoga poluvremena.

Srećom, Francuzi nisu kapitalizirali prednost igrača više, štoviše zahvaljujući Blaženku Lackoviću, Igoru  Voriju i Čupiću Hrvatska je povela s 10:9, no Daniel Narcisse je sa svojim trećim golom (u nizu!) rezultat vratio u egal.

Jedan od ljepših trenutaka prvoga dijela svakako je bio pogodak Čupića (opet!) za 11:10 sa za njega netipične pozicije vanjskoga pucača. Imali smo tada i igrača više jer je isključen bio Karabatić, no Šprem je i treći put zaredom promašio, dok je s druge strane Narcisse četvrti put zaredom pogodio - 11:11.

Ipak, nismo sasvim upropastili brojčanu prednost jer je Čupić iskoristio još jedan sedmerac nakon što ga je fajterskim probojem izborio Metličić. Dakle, 12:11, s prednošću smo otišli na odmor. Vodili smo, iako je ostao žal što nismo iskoristili četiri prilike za dva razlike...

Na plus dva smo ipak došli na samom početku nastavka (Lacković), no kratko nam je radost trajala jer su Francuzi brzinski okrenuli na 13:14 s tri uzastopna gola Guigoua.

Červar je reagirao uvođenjem Venija Loserta umjesto Mirka Alilovića, dok je u napadu krenuo s tri dešnjaka - Balić- Lacković- Duvnjak. I upalilo je, Balić i Duvnjak su zabili svoje prve golove, a u jednoj kontri nas je Šprem odveo na 16:15!

No, nakon toga je naš napad potpuno zablokirao, ušli smo u seriju pogrešaka (Metličić, Balić), a jednom nas je počastio i Abalo nakon što je u čistoj situaciji napravio prjestup, da bi na suprotnoj strani kontru realizirao probuđeni Duvnjak.

Nastavilo se igrati “gol za gol”, povela bi Hrvatska, a odmah potom i Francuska, sve je mirisalo na produžetak... A možda tako i ne bi bilo da Alilović (ušao je u igru nakon što se Losert nije baš iskazao) nije skinuo zicer do tada nepogrešivome Guigouu koji je imao priliku svoju momčad prvi put u finalu odvesti na prednost od dva razlike.

U 46. minuti rezultat je bio 18:18, a Balić je došao u (verbalni) sukob Nikolom Karabatićem, svašta mu je izgovorio nakon jednoga prekršaja, a ovaj je sve to stoički podnio. Možda nije razumio...

Na terenu se potom sasvim zakuhalo, Šprem je (nakon još jednog) promašaja ostao ležati s bolnom grimasom na licu, no Francuzi su nastavili igrati kao da to ne primjećuju što je izazvalo buru negodovanja na našoj klupi. A da o tribinama i ne govorimo.

Minute su prolazile, a rezultat je i dalje bio 18:18 (Mirko je bio hrvatski “Slavko”), a Červar je na desnog vanjskog uveo - vjerovali ili ne - Zlatka Horvata.
Semafor su odmrznuli Francuzi, Guigou iz sedmerca, a odmah potom i Karabatić koji je udarcem od bloka u 53. minuti svoju momčad prvi put odveo na dva razlike.

S druge strane, Hrvatska je u napadu bila sasvim jalova, beskrajna dodavanja kao izlika za bezidejnost), a Narcisse je probušio Alilovića za - 21:18.
Lacković je vratio nadu - nakon deset minuta bez našega gola! - no bio je to samo trzaj jer je Abalo smjestio Francuze na sigurnih tri razlike (22:19), a odmah potom su uz pomoć Fernandeza otišli i na nedostižnih četiri.

Kraj je bio sasvim blizu, naši igrači su se teško mirili s porazom, smetala im je svaka sudačka odluka (danski par koji je na prvenstvo došao kao zamjena!?), pa je tako Vori u 59. minuti zaslužio crveni karton što je publika popratila bacanjem svakojakih predmeta na teren.

Narcisse je priču zaključio golom za 24:19, pet razlike za zaslužene svjetske prvake!

josip smolić

Červar: Sutra ćemo biti ponosni na srebro...

Naravno da smo tužni kada se izgubi finale, ali ćemo već sutra biti vrlo ponosni na ovo srebro, kazao je nakon finalne utakmice izbornik Lino Červar.

Dali smo sve od sebe i bili ravnopravni sve do 50. minute kada smo fizički pali, a Francuzi to iskoristili. Uzeli smo srebro s devet pobjeda i jednim porazom, a s tim omjerom smo na prošlom prvenstvu u Njemačkoj bili tek peti.

Dakle, na dva Svjetska prvenstva imamo čak 18 pobjeda i samo dva poraza, te nam nitko ne može reći da nismo dali sve što je bilo u našim mogućnostima. Francuzi su večeras bili bolji i ja im čestitam", izjavio je Červar.

Francuski izbornik Claude Onesta bio je pun hvale za hrvatsku reprezentaciju.

Ovo je veliki dan za francuski rukomet, osvojili smo naslov prvaka. Moja ekipa je pokazala inteligenciju, hrabrost i psihičku snagu za pobjedu u ovakvom ozračju.

Hrvatska igra najljepši rukomet na svijetu i uvijek je teško pobijediti Hrvate, a još teže kada cijela dvorana ovako navija. Ovo je upravo zbog gledatelja i novih dvorana za mene jedno od najbolje organiziranih svjetskih prvenstava", izjavio je Onesta.

Bila je to velika utakmica i veliko finale. Mislim da su obje momčadi doslovce dali sve od sebe. Za mene je fantastično igrati pred 16.000 gledatelja, iako svi navijaju protiv tvoje momčadi", kazao je najbolji vratar prvenstva Francuz Thierry Omeyer.

(H)

Metličić: Dali smo sve od sebe...

Nakon poraza od Francuske nije hrvatskim rukometnim reprezentativcima bilo lako proći kroz mixed zonu. Mnogima od njih nije bilo do priče nakon što su izgubili zlato, odnosno osvojili srebro. Vratili su se u svlačionice kroz bliži ulaz, iza klupe, pa su novinari ostali usamljeni “čekajući” izjave. Ipak, nakon nekog vremena pojavio se kapetan Petar Metličić:

- Dali smo sve od sebe. Bili su bolji, a nije sramota izgubiti od boljeg protivnika. Odlučile su nijanse. Frajeri su fizički jaki, a dosta ih se i puštalo.

Teško smo dolazili u situacije za čiste šuteve, a kad bi se to i dogodilo branio je Omeyer. Iako smo osvojili srebro ostaje gorak okus - prokomentirao je susret naš kapetan.

No, od kritike nije poštedio ni danske suce:

- Suci nisu bili dostojni finala. Ima mnogo boljih od njih. Teško je vjerovati da su Francuzima dopustili toliko udaraca i toliko malo isključenja. Dopuštali su puno udaraca u glavu.

Ukupni dojmovi prvenstva?

- Ovakvu atmosferu teško će više itko ponoviti. Ova publika je posebna. A i organizacija je bila perfektna i predstavlja izazov svim ostalim velikim natjecanjima. Što se tiče mojih suigrača, za Čupića sam govorio da će biti veliki igrač, a to što je Vori proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva nije iznenađenje, jer je u više navrata pokazao da je jedan od najboljih igrača svijeta. Malo je čudno da smo osvojili srebro, a da smo tužniji od Poljaka koji su uzeli broncu - opet se dotaknuo Metličić boje kolajne koju naši nose oko vrata.

U nastavku neizbježno pitanje za kapetana bilo je hoće li i dalje ostati u reprezentaciji jer je već nekoliko puta kazao da namjerava odustati dok je na vrhuncu.

- Ja bih išao, ali suigrači me nagovaraju da ostanem. Treba dati prigodu mladim igračima. Za hrvatsku budućnost nema straha. Razgovarat ćemo još o  tome. Ovo je najbolja reprezentacija i klapa na svitu - nije isključio mogućnost nastavka reprezentativne karijere Splićanin.

Kroz mixed zonu prošetao se i Jakov Gojun, mladi Splićanin koji je debitirao na ovom Svjetskom prvenstvu.

- Teško je reći bilo što. Bila je tvrda utakmica, pali smo u nastavku, oni su igrali dosta čvršću obranu, a suci su to puštali. Najvažnije je da smo igrali sa srcem. Nisam tužan jer nismo uzeli zlato, sretan sam i sa srebrom. Što se moje igre tiče dao sam maksimum, a je li to dovoljno prosudit će struka i navijači - kazao je Gojun kojeg ćemo zasigurno još godinama gledati u dresu reprezentacije.

Još je jedan od naših reprezentativaca povirio u mixed zonu, bio je to Goran Šprem, lijevo krilo naše reprezentacije koji je prigodu dobio na četiri od deset susreta SP-a.

- Pokušali smo, borili se, igrali smo protiv objektivno najbolje momčadi na svijetu. Ne želim umanjiti njihovu kvalitetu, ali suci su im sigurno puštanjem grube igre dali vjetar u leđa - nije se mogao ne “očešati” o danske suce ni Šprem.

- Mislio sam da to neću nikada raći, no suđenje je bilo sramotno. Cijelo vrijeme su favorizirali Francuze. Suci mi na kraju utakmice nisu imali snage pružiti ruku, što dovoljno govori. Sada sam prazan i žalostan, premda je i srebro veliki rezultat," kazao je Igor Vori.

Velikih prigovora na suđenje imao je i Goran Šprem.

- Ne kažem da su namjerno sudili za Francuze, no jednostavno nisu dorasli finalu. U trenucima kada se lomila utakmica dali su Francuzima nekoliko lopti i to se na koncu pokazalo ključnim - kazao je Šprem koji se nije previše naigrao na ovom prvenstvu, no dobio je priliku u finalu ispred Matea Hrvatina.

- Uopće ne želim komentirati to što nisam igrao," kazao je kratko, te dodao: "Nitko ne bi više od mene želio ovaj naslov. Nažalost, danas nije išlo," zaključio je Šprem.

                                                                                    J. SMOLIĆ

Upali u vršu Claudea Oneste

Rukometni rat u Zagreb Areni preživjeli su Francuzi i posve zasluženo postali svjetski prvaci, te na taj način objedinili sva tri zlata: olimpijsko (Peking 2008.), europsko (Švicarska 2006.) i svjetsko.

Cijelo finale bilo je borba “do zadnje kapi krvi“ u kojoj se najmanje snašao danski par sudaca.

Hrvatska je napravila istu pogrešku kao i u Pekingu, ovo finale bilo je preslik polufinala Olimpijskih igara. U trenutku kada su upali u statiku Francuza i počeli silovati i naguravati se kroz sredinu obrane, tamo gdje je protivnik najjači, naši su upali u vršu.

Točno tamo gdje ih je namamio Claude Onesta. U sredinu, pa guraj, tuci, na silu, tamo gdje ne možeš proći.

I baš kao i u Pekingu posljednjih desetak minuta dogodila se neviđena konfuzija i nemoć …

Minimalac Horvat našao se na desnom vanjskom, Lacković na lijevom krilu, Valčić je glavinjao kao izgubljen, živci su popustili… Pa se dogodio i sukob dvojice najboljih rukometaša svijeta u zadnjih šest godina, Balića i Karabatića, koji se nisu htjeli pozdraviti niti nakon utakmice.

Hrvatska obrana je dopustila Francuzima samo sedam golova u prvome poluvremenu utakmice u skupini, Francuzi su uzvratili na isti način… ali u finalu. Kad je bilo puno važnije.

Izgubili su za vino, ali dobili janjetinu… Primili su samo sedam golova u nastavku i tako dokazali da su u ovom trenutku ipak bolja momčad. Uostalom, na posljednja dva SP-a Hrvatska je izgubila samo dvije od 19 utakmica, obje od Francuza!

Zagreb je sretan francuski grad, 2003.  Francuskinje su tu postale svjetske prvakinje, a sada su to ponovili i Francuzi. Čudo!

Danas je Hrvatima tužan dan, ali već sutra postat će svjesni da je osvojena peta medalja u zadnjih sedam godina, treće srebro.

marko bilić

Ivano Balić nezadovoljan srebrom

Ponajbolji svjetski rukometaš primio je srebrnu medalju, no odmah potom ju je pospremio u džep, kao da ne vrijedi ni 'pišljiva boba'. Odbio je i primiti pehar namijenjen viceprvaku svijeta.

jl

Hrvatska - Francuska 19:24 (12:11).

Zagreb: Arena.

Gledatelja 16.000.

Finalni susret Svjetskoga prvenstva za rukometaše

Suci: Per Olsen i Lars Pedersen (Danska)

Igrač utakmice: Michael Guigou (Francuska)

Hrvatska: Alilović (7 obrana), Losert (1 obrana), Šprem (3), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (4), Kopljar, Vori (2), Gojun, Horvat, Špoljarić, Metličić (1), T. Valčić, Čupić (6)

Francuska: Omeyer (10 obrana), Fernandez (2), Dinart, Gille, Narcisse (6), Karaboue, Karabatić (2), Kempe, Junillon, Abati, Abalo (2), Sorhaindo (2), Guigou (10) Ostertag

Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Francuska 7 (7)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Francuska 4 minute

Vori službeno najbolji igrač!

•• Po tri Hrvata i Francuza, te jedan Poljak, formula je kojom je složena najbolja momčad Svjetskog prvenstva 2009. godine, takozvani All Star team.

•• Najbolji (MVP) igrač prvenstva je Igor Vori!

•• Najbolji strijelac: Kiril Lazarov (Mak)

•• ALL STAR TEAM

•• vratar: Thierry Omeyer (Fra)

•• lijevo krilo: Michael Guigou (Fra)

•• lijevi vanjski: Blaženko Lacković (Hrv)

•• srednji vanjski: Nikola Karabatić (Fra)

•• desni vanjski: Marcin Lijewski (Polj)

•• desno krilo: Ivan Čupić (Hrv)

•• pivot: Igor Vori (Hrv)

Karabatić: Ivano nema razloga za ljutnju...

Dvije najtraženije osobe nakon finala bili su Nikola Karabatić i Ivano Balić. Naravno, zbog njihova sukoba, a umalo i fizičkog obračuna na terenu. Kako smo već navikli da je Balić, kad su izjave u pitanju, najškrtiji u našoj reprezentaciji, što se događalo na terenu trebalo je pitati Francuza hrvatskih korijena.

- Mislim da su takve situacije normalne, jer obrane igraju agresivno i ima dosta kontakata. A zašto se Ivano toliko nervira ne znam, mislim da nema nekog posebnog razloga – spustio je loptu na zemlju Karabatić, a o samom susretu kaže:

- Psihički smo bili spremni da će biti puna dvorana i da će cijela Hrvatska navijati za vas. Bili smo spremni da ćemo se morati boriti i izginuti na terenu kako bismo mogli parirati. Uspjeli smo dobrom obranom zakočiti vaš napad i to je zasigurno bila prevaga na našu stranu – kaže jedini poliglot u francuskoj reprezentaciji.

Naime, Karabatić govori francuski, hrvatski, njemački i engleski, dok svi njegovi suigrači na spomen engleskog odmahuju glavom i govore da će razgovarati samo na francuskom.

Karabatić je prokomentirao, odnosno dao svoje mišljenje zašto Hrvatska nije uspjela do zlata:

- Nije lako igrati kad cijela Hrvatska očekuje da pobijedite, mi smo imali mnogo manji pressing.

Neizbježno pitanje za momka hrvatskih korijena bilo je kako je igrati u zemlji odakle su mu korijeni:

- Iako su me svi izviždali bilo mi je jako lijepo. Mislim da ne postoji bolja zemlja od Hrvatske da se održi SP jer su ljudi pokazali da vole ovaj sport. Na trenutke smo se osjećali popularnima poput nogometaša jer su nas svi prepoznavali – pun je riječi hvale za publiku koja ga je izviždala gdje god se pojavio.

J. SMOLIĆ

foto: cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>


























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/hrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija-38770 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cdea8f1c3bc2b5dab4c975f60ef5e2ea5958f202 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatska+srebrna%3B+Metli%C4%8Di%C4%87%3A+Suci+nam+nisu+dozvolili+igrati%2C+dali+smo+sve+od+sebe+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija-38770 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-srebrna-metlicic-suci-nam-nisu-dozvolili-igrati-dali-smo-sve-od-sebe-fotogalerija-38770 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U FINALU U ZAGREBU olimpijski pobjednici slavili sa 24:19 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
RukometU FINALU U ZAGREBU olimpijski pobjednici slavili sa 24:19

Hrvatska srebrna; Metličić: Suci nam nisu dozvolili igrati, dali smo sve od sebe (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
1. veljače 2009. - 21:54

Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu. U finalu odigranom u Zagrebu Francuska je pobijedila sa 24:19 (poluvrijeme 12:11 za Hrvatsku).

Srebro... Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela osvojiti zlato na 21. Svjetskom prvenstvu što je okončano u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Urnebes u zagrebačkoj Areni označio je početak finala, svi su bili na nogama, a većina je i poskočila kada je Ivan Čupić zabio svoj pri zgoditak iz sedmerca nakon što je prethodno bio srušen nakon što je istrčao kontru i izišao sam pred francuskoga vratara Thierryja Omeyera.

Ipak, nisu Francuzi momčad s kojom se može poigravati, vrlo brzo je izjednačio Sorhaindo, a potom je dvije minute kazne (prava rijetkost za ranu fazu utakmice) zaradio hrvatski kapetan Petar Metličić.

Francuzi su prvi p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 09:44