stdClass Object ( [id] => 122716 [title] => Hrvatska se oporavila "demoliranjem" Argentine; Goluža: Konačno smo pružili pravu mušku igru (FOTO) [alias] => hrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Rukometaši Hrvatske uvjerljivo su u 1. kolu druge faze SP-a u rukometu u Lundu savladali Argentinu sa 36:18. Naša reprezentacija je "rasturila" gaučose i sada ima 3 boda u skupini 2.

U drugim susretima domaćin Švedska je sa 28:24 pobjedila Srbiju, a Danska sa 28:27 Poljsku.

Sutra u 18,15 u Malmöu igramo protiv domaćina.



Alilović: Pričat ću kad dođemo u polufinale

Dan prije Mirko Alilović je "visio" kako kruška, trener vratara Vlado Šola ostavio mu je dva sata da se izjasni "može li ili ne može braniti kako se od njega očekuje". Vrlo nezgodna situacija. Mirko je odbio sam odlučiti, "nisam ja izbornik, ne odlučujem ja", a cijela drama završila je dan poslije sa satom na ruci kojega je Alilović dobio kao najbolji igrač susreta! Bilo je krajnje vrijeme... za sat.

Poslije utakmice Mirko nije htio davati izjave, poručio je "pričat ću kad dođemo u polufinale". Pokazao je novinarima sat i kazao "ovo je za mene, Šegu i Pešića, ovo je sat za svu trojicu vratara" i dodao u prolazu "Bože zdravlja da ovako ide i dalje".

Međutim, baš je na njega pao izbor za dolazak na presicu iza utakmice tako da nije uspio otići bez "žive riječi". Iako on više voli govriti na terenu.

- Nakon utakmica sa Srbima i Dancima bilo je stvarno teško, bili smo u bunaru. Protiv Šveđana bit će duplo teže... Rekao sam igračima da ovu pobjedu nad Argentincima možemo proslaviti u autobusu do hotela, a čim dođemo u hotel posvetit se pripremi utakmice sa Švedskom. Ako odigramo ovako kao protiv Argentine možemo očekivati najbolje...Izjave

Slavko Goluža: Konačno smo pružili pravu mušku igru, obrana na čelu s Alilovićem bila je gusta, čvrsta. Moram priznati da mi je bilo teško pripremiti momčad za ovu utakmicu nakon susreta sa Srbijom i Danskom ali, eto, uspjeli smo. Ovo je pobjeda i za našeg tehničkog direktora Ivicu Udovičića kojemu je danas rođendan.

- Alilović na golu, Buntić na desnom vanjskom? Buntić je treći desni vanjski koji počinje na ovom prvenstvu, a oko Mirka je bilo frke dan prije?

Zašto je bilo frke?

- A bilo je, da sam odluči hoće li braniti ili neće, tako nam je rekao trener vratar Vlado Šola.

Ja sam odlučio! Imao sam povjerenje u njega. Ne vidim razloga zbog čega toliko drame. Čovjek nije imao svoj dan protiv Danaca, ali sam znao da Mirko mora "doći", nadam se da je to sad to.

Rekao sam već da je teško bilo vratiti se, pripremiti momčad, trebala nam je samo jedna pobjeda da se vrati samopouzdanje sa Srbijom. Imali smo dosta peha, ozljede Duvnjaka i Kopljara, stativa Duvnjaka...

Goluža se požalio i na visoku temperaturu koja ga je "pokosila" zadnjih 4-5 dana, na vitaminima je i antibioticima, blijed je kao krpa i iscrpljen, ali će, kaže, svejedno napraviti dobru pripremu utakmice za vjerojatno ključnu utakmicu sa Švedskom, 

Vedran Zrnić: Sad izgleda da su Argentinci slabiji, ali oni su pobijedili Švede, jako su dobar rukomet igrali. Skoncentrirali smo se na obranu, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem smo primili samo 6 golova, a skoro da ni tih 6 nismo trebali primiti. Da bi pobijedili Švede moramo igrati još žešću obranu. Nosit će ih publika kao i Dance, ali nadam se da s ovakvom pobjedom i moralom kojega sada imamo nakon ove utakmice imamo veće šanse od njih.

Blaženko Lacković: Možemo biti zadovoljni, nakon nezgodnog poraza od Danske uspjeli smo se dignuti, protiv nezgodne momačdio odigrali smo jako dobru obranu 6-0, bilo je puni atraktivnih poteza, rastrčali smo se, vratili moral. Dečki su koliko vidim sretni jako i to je najbitnije za okršaj s domaćinom.

marko bilić, psd

KOMENTAR Za sada ugasili požar

Motiva im očito nije falilo, kad je kuća počela gorit' zbili su redove i (za sada) ugasili požar. Naši rukometaši demolirali su Argentince na otvaranju drugog kruga, takva dominacija rijetko se viđa u ovoj fazi Svjetskog prvenstva. Pogotovo ne protiv momčadi koja je koji dan prije deklasirala domaćina Švedsku i s Poljacima odigrala na jedan razlike.

Početna postava otkrila je dvije stvari: Mirka Alilovića na vratima i Denisa Buntića na desnom vanjskom. Nakon drame dan prije u kojoj je bio doveden u vrlo neugodnu situaciju od strane struke (izjasni se jel' možeš ili ne možeš) Mirko je "preživio" kao prvi vratar reprezentacije. Možda je sve to bila "igra" našeg stožera da kod Mirka probude inat... Ako jest, onda je uspjela.

Buntić je, pak, treći desni vanjski s kojim je krenuo Slavko Goluža. Najprije Drago Vuković (silom prilika), pa Kopljar i, evo, sad Buntić, I prije prvenstva smo ovu poziciju označili kao najproblematičniju. Goluža pokušava, traži, za sada je isprobao trojicu, ali dugo je još prvenstvo...

Dakle, Hrvatska je deklasirala Argentince u rijetko viđenoj demonstraciji moći. Prvome golu protivnik se radovao tek u osmoj minuti (kod 4:0), prednost naših je samo rasla i rasla, do fascinantnih 15:3 u 24. minuti i konačnih 19:6 na polzuvremenu. Za pamćenje.

Do prednosti su naši došli po formuli: Alilović + sjajna obrana + kontre + Buntić. Tako je bilo na početku, a onda su se razletjeli i ostali po terenu. Posebno raduje granitna obrana koja je primila samo 6 golova u prvome dijelu, "povratak" Alilovića i konačno brza igra puna kontranapada kojih je do sada malo bilo.

Napunili smo mrežu Argentincima, komada 36, istim onima  kojima su Poljaci dali 24, a Šveđani samo 22 gola. Mi smo skoro toliko zabili već do poluvremena.

U utakmici koje smo se pribojavali iz raznoraznih razloga dogodilo se da smo skoro cijeli drugi dio igrali s rezervnom postavom odmaravši najbolje igrače za vjerojatno ključnu utakmicu sa Šveđanima.
Argentina ipak plače, a Hrvatska ide na Švedsku za polufinale!

marko bilić

Hrvatska - Argentina 36:18 (19:6)

Lund - Färs & Frosta Sparbank Arena. Gledatelja 1050.
Suci: Badura i Ondogrecula (obojica iz Slovačke).

Hrvatska: Alilović (12 obrana), Pešić (2 obrane), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (6), Zrnić (7), Kopljar (1), Vori (1), Gojun, Matulić (1), Vuković (2), Buntić (7), Valčić (1), Štrlek (5), Musa (1), Ninčević (1).

Argentina: Schulz (8 obrana), F. Fernandez (1), Pizarro (2), S. Simonet (5), Portela, D. Simonet (1), Kogovsek, Canepa (2), Querin, Vieyra (2), Ferro (1), Garcia, J. P. Fernandez (1), Vidal (2), Carou, Migueles (1).

Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Argentina 2 minute.
Sedmerci: Hrvatska 1(1), Argentina 2(1).
 

Stručno oko Vatromira Srhoja

Trebalo se vratiti u igru i steći sigurnost pred preostale dvije presudne utakmice, u tome su naši rukometaši uspjeli i svakako sam zadovoljan onim što su pokazali protiv Argentine. Trebalo nam je da utakmica ima mirni slijed, odmah smo krenuli čvrsto, pa je tako i bilo.

Argentinu do sada nisam gledao, ali znam da su odigrali nekoliko odličnih utakmica, no očito su pali jer im je naporno igrati veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Ipak oni po kapacitetima na spadaju među najjače, kad igramo ovako onda smo mi za koplje iznad njih. Argentinci su rođeni za momčadske sportove, ali nemaju tu klasu.

Mogli su biti opasni, ali mi smo ih odmah zaustavili, nismo ih propuštali u obrani i to nam je omogućilo lake golove te brzo stvaranje razlike. Takve momčadi se stisnu kad tako na početku gube, nisu goropadni kao kad im dobro ide.

Vratili smo se u život, to nam je bilo neophodno za ono što slijedi. Hrvatska je i dalje u samome vrhu svjetskog rukometa, a očito smo nakon utakmica u prvoj fazi natjecanja shvatili da moramo drukčije, od pristupa do drugih stvari. Sada smo u situaciji da moramo dobiti obje utakmice do kraja kako bismo ušli u borbu za medalje.
 
To je nezgodno, da nije prijašnjih kikseva ne bismo imali taj imperativ, no ipak sam optimist. Ako su naši igrači i stručni stožer složili glave, a gledano po ovoj utakmici s Argentinom jesu, onda zašto ne bih bio optimist? Mislim da i u Švedskoj možemo ostvariti velik rezultat.

Ocjene

ALILOVIĆ  (4) – povratak među žive

PEŠIĆ (3) – solidan, ali mala minutaža za pravedniju ocjenu

ŠTRLEK  (4) - rastrčan

ZRNIĆ (4.5) – ne popušta nikako

VORI (3.5) – preumoran za još bolju ocjenu

MUSA (3) – dere Musa

VALČIĆ (2.5) – pokazuje znakove života

LACKOVIĆ (4.5) – u "svom" izdanju

GOJUN (3.5) – obrana je bila ključ, dakle...

BALIĆ (4) – i kad ne zabija sve ima pod kontrolom

DUVNJAK  (3.5) – vidi pod Valčić

VUKOVIĆ (3.5) – joker za sve

BUNTIĆ (5)  - sedam komada za 20 minuta, kao da je želio pokazati "ljudi, imamo ljevaka"

Ninčević, Matulić i Kopljar su neocijenjeni jer su igrali malo.
 

 

foto: ante čizmić / cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-01-22 19:49:08 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-22 22:47:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-01-22 19:43:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5308 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/01\/22\/AAA\/hrvatskattt_argentina26-220111_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina59-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina4-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina5-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina7-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina8-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina10-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina12-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina30-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina33-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina40-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina41-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina43-220111.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/22\/AAA\/ruki\/hrvatska_argentina53-220111.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x284"},{"size0":"700x506"},{"size0":"700x404"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x412"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x496"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x525"},{"size0":"700x478"},{"size0":"700x441"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38150513 Threads: 4 Questions: 7083070072 Slow queries: 3297163 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607973993 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/hrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto-122716 [printLink] => /sport/rukomet/hrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto-122716?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 111722 [name] => sprukomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sprukomet [link] => /tag/sprukomet ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatska se oporavila "demoliranjem" Argentine; Goluža: Konačno smo pružili pravu mušku igru (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-00-53-52-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/22/AAA/hrvatskattt_argentina26-220111_thumb.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/22/AAA/hrvatskattt_argentina26-220111_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina59-220111.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina4-220111.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina5-220111.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina7-220111.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina8-220111.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina10-220111.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina12-220111.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina30-220111.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina33-220111.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina40-220111.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina41-220111.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina43-220111.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/22/AAA/ruki/hrvatska_argentina53-220111.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Rukometaši Hrvatske uvjerljivo su u 1. kolu druge faze SP-a u rukometu u Lundu savladali Argentinu sa 36:18. Naša reprezentacija je "rasturila" gaučose i sada ima 3 boda u skupini 2.

U drugim susretima domaćin Švedska je sa 28:24 pobjedila Srbiju, a Danska sa 28:27 Poljsku.

Sutra u 18,15 u Malmöu igramo protiv domaćina.



Alilović: Pričat ću kad dođemo u polufinale

Dan prije Mirko Alilović je "visio" kako kruška, trener vratara Vlado Šola ostavio mu je dva sata da se izjasni "može li ili ne može braniti kako se od njega očekuje". Vrlo nezgodna situacija. Mirko je odbio sam odlučiti, "nisam ja izbornik, ne odlučujem ja", a cijela drama završila je dan poslije sa satom na ruci kojega je Alilović dobio kao najbolji igrač susreta! Bilo je krajnje vrijeme... za sat.

Poslije utakmice Mirko nije htio davati izjave, poručio je "pričat ću kad dođemo u polufinale". Pokazao je novinarima sat i kazao "ovo je za mene, Šegu i Pešića, ovo je sat za svu trojicu vratara" i dodao u prolazu "Bože zdravlja da ovako ide i dalje".

Međutim, baš je na njega pao izbor za dolazak na presicu iza utakmice tako da nije uspio otići bez "žive riječi". Iako on više voli govriti na terenu.

- Nakon utakmica sa Srbima i Dancima bilo je stvarno teško, bili smo u bunaru. Protiv Šveđana bit će duplo teže... Rekao sam igračima da ovu pobjedu nad Argentincima možemo proslaviti u autobusu do hotela, a čim dođemo u hotel posvetit se pripremi utakmice sa Švedskom. Ako odigramo ovako kao protiv Argentine možemo očekivati najbolje...Izjave

Slavko Goluža: Konačno smo pružili pravu mušku igru, obrana na čelu s Alilovićem bila je gusta, čvrsta. Moram priznati da mi je bilo teško pripremiti momčad za ovu utakmicu nakon susreta sa Srbijom i Danskom ali, eto, uspjeli smo. Ovo je pobjeda i za našeg tehničkog direktora Ivicu Udovičića kojemu je danas rođendan.

- Alilović na golu, Buntić na desnom vanjskom? Buntić je treći desni vanjski koji počinje na ovom prvenstvu, a oko Mirka je bilo frke dan prije?

Zašto je bilo frke?

- A bilo je, da sam odluči hoće li braniti ili neće, tako nam je rekao trener vratar Vlado Šola.

Ja sam odlučio! Imao sam povjerenje u njega. Ne vidim razloga zbog čega toliko drame. Čovjek nije imao svoj dan protiv Danaca, ali sam znao da Mirko mora "doći", nadam se da je to sad to.

Rekao sam već da je teško bilo vratiti se, pripremiti momčad, trebala nam je samo jedna pobjeda da se vrati samopouzdanje sa Srbijom. Imali smo dosta peha, ozljede Duvnjaka i Kopljara, stativa Duvnjaka...

Goluža se požalio i na visoku temperaturu koja ga je "pokosila" zadnjih 4-5 dana, na vitaminima je i antibioticima, blijed je kao krpa i iscrpljen, ali će, kaže, svejedno napraviti dobru pripremu utakmice za vjerojatno ključnu utakmicu sa Švedskom, 

Vedran Zrnić: Sad izgleda da su Argentinci slabiji, ali oni su pobijedili Švede, jako su dobar rukomet igrali. Skoncentrirali smo se na obranu, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem smo primili samo 6 golova, a skoro da ni tih 6 nismo trebali primiti. Da bi pobijedili Švede moramo igrati još žešću obranu. Nosit će ih publika kao i Dance, ali nadam se da s ovakvom pobjedom i moralom kojega sada imamo nakon ove utakmice imamo veće šanse od njih.

Blaženko Lacković: Možemo biti zadovoljni, nakon nezgodnog poraza od Danske uspjeli smo se dignuti, protiv nezgodne momačdio odigrali smo jako dobru obranu 6-0, bilo je puni atraktivnih poteza, rastrčali smo se, vratili moral. Dečki su koliko vidim sretni jako i to je najbitnije za okršaj s domaćinom.

marko bilić, psd

KOMENTAR Za sada ugasili požar

Motiva im očito nije falilo, kad je kuća počela gorit' zbili su redove i (za sada) ugasili požar. Naši rukometaši demolirali su Argentince na otvaranju drugog kruga, takva dominacija rijetko se viđa u ovoj fazi Svjetskog prvenstva. Pogotovo ne protiv momčadi koja je koji dan prije deklasirala domaćina Švedsku i s Poljacima odigrala na jedan razlike.

Početna postava otkrila je dvije stvari: Mirka Alilovića na vratima i Denisa Buntića na desnom vanjskom. Nakon drame dan prije u kojoj je bio doveden u vrlo neugodnu situaciju od strane struke (izjasni se jel' možeš ili ne možeš) Mirko je "preživio" kao prvi vratar reprezentacije. Možda je sve to bila "igra" našeg stožera da kod Mirka probude inat... Ako jest, onda je uspjela.

Buntić je, pak, treći desni vanjski s kojim je krenuo Slavko Goluža. Najprije Drago Vuković (silom prilika), pa Kopljar i, evo, sad Buntić, I prije prvenstva smo ovu poziciju označili kao najproblematičniju. Goluža pokušava, traži, za sada je isprobao trojicu, ali dugo je još prvenstvo...

Dakle, Hrvatska je deklasirala Argentince u rijetko viđenoj demonstraciji moći. Prvome golu protivnik se radovao tek u osmoj minuti (kod 4:0), prednost naših je samo rasla i rasla, do fascinantnih 15:3 u 24. minuti i konačnih 19:6 na polzuvremenu. Za pamćenje.

Do prednosti su naši došli po formuli: Alilović + sjajna obrana + kontre + Buntić. Tako je bilo na početku, a onda su se razletjeli i ostali po terenu. Posebno raduje granitna obrana koja je primila samo 6 golova u prvome dijelu, "povratak" Alilovića i konačno brza igra puna kontranapada kojih je do sada malo bilo.

Napunili smo mrežu Argentincima, komada 36, istim onima  kojima su Poljaci dali 24, a Šveđani samo 22 gola. Mi smo skoro toliko zabili već do poluvremena.

U utakmici koje smo se pribojavali iz raznoraznih razloga dogodilo se da smo skoro cijeli drugi dio igrali s rezervnom postavom odmaravši najbolje igrače za vjerojatno ključnu utakmicu sa Šveđanima.
Argentina ipak plače, a Hrvatska ide na Švedsku za polufinale!

marko bilić

Hrvatska - Argentina 36:18 (19:6)

Lund - Färs & Frosta Sparbank Arena. Gledatelja 1050.
Suci: Badura i Ondogrecula (obojica iz Slovačke).

Hrvatska: Alilović (12 obrana), Pešić (2 obrane), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (6), Zrnić (7), Kopljar (1), Vori (1), Gojun, Matulić (1), Vuković (2), Buntić (7), Valčić (1), Štrlek (5), Musa (1), Ninčević (1).

Argentina: Schulz (8 obrana), F. Fernandez (1), Pizarro (2), S. Simonet (5), Portela, D. Simonet (1), Kogovsek, Canepa (2), Querin, Vieyra (2), Ferro (1), Garcia, J. P. Fernandez (1), Vidal (2), Carou, Migueles (1).

Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Argentina 2 minute.
Sedmerci: Hrvatska 1(1), Argentina 2(1).
 

Stručno oko Vatromira Srhoja

Trebalo se vratiti u igru i steći sigurnost pred preostale dvije presudne utakmice, u tome su naši rukometaši uspjeli i svakako sam zadovoljan onim što su pokazali protiv Argentine. Trebalo nam je da utakmica ima mirni slijed, odmah smo krenuli čvrsto, pa je tako i bilo.

Argentinu do sada nisam gledao, ali znam da su odigrali nekoliko odličnih utakmica, no očito su pali jer im je naporno igrati veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Ipak oni po kapacitetima na spadaju među najjače, kad igramo ovako onda smo mi za koplje iznad njih. Argentinci su rođeni za momčadske sportove, ali nemaju tu klasu.

Mogli su biti opasni, ali mi smo ih odmah zaustavili, nismo ih propuštali u obrani i to nam je omogućilo lake golove te brzo stvaranje razlike. Takve momčadi se stisnu kad tako na početku gube, nisu goropadni kao kad im dobro ide.

Vratili smo se u život, to nam je bilo neophodno za ono što slijedi. Hrvatska je i dalje u samome vrhu svjetskog rukometa, a očito smo nakon utakmica u prvoj fazi natjecanja shvatili da moramo drukčije, od pristupa do drugih stvari. Sada smo u situaciji da moramo dobiti obje utakmice do kraja kako bismo ušli u borbu za medalje.
 
To je nezgodno, da nije prijašnjih kikseva ne bismo imali taj imperativ, no ipak sam optimist. Ako su naši igrači i stručni stožer složili glave, a gledano po ovoj utakmici s Argentinom jesu, onda zašto ne bih bio optimist? Mislim da i u Švedskoj možemo ostvariti velik rezultat.

Ocjene

ALILOVIĆ  (4) – povratak među žive

PEŠIĆ (3) – solidan, ali mala minutaža za pravedniju ocjenu

ŠTRLEK  (4) - rastrčan

ZRNIĆ (4.5) – ne popušta nikako

VORI (3.5) – preumoran za još bolju ocjenu

MUSA (3) – dere Musa

VALČIĆ (2.5) – pokazuje znakove života

LACKOVIĆ (4.5) – u "svom" izdanju

GOJUN (3.5) – obrana je bila ključ, dakle...

BALIĆ (4) – i kad ne zabija sve ima pod kontrolom

DUVNJAK  (3.5) – vidi pod Valčić

VUKOVIĆ (3.5) – joker za sve

BUNTIĆ (5)  - sedam komada za 20 minuta, kao da je želio pokazati "ljudi, imamo ljevaka"

Ninčević, Matulić i Kopljar su neocijenjeni jer su igrali malo.
 

 

foto: ante čizmić / cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>














[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/hrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto-122716 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fb095650c6dcc5c0e14a8b51e94bbdd2f75e8349 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatska+se+oporavila+%26quot%3Bdemoliranjem%26quot%3B+Argentine%3B+Golu%C5%BEa%3A+Kona%C4%8Dno+smo+pru%C5%BEili+pravu+mu%C5%A1ku+igru+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto-122716 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-se-oporavila-demoliranjem-argentine-goluza-konacno-smo-pruzili-pravu-musku-igru-foto-122716 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Hrvatska se oporavila "demoliranjem" Argentine; Goluža: Konačno smo pružili pravu mušku igru (FOTO)

Piše PSD.
22. siječnja 2011. - 20:43

Rukometaši Hrvatske uvjerljivo su u 1. kolu druge faze SP-a u rukometu u Lundu savladali Argentinu sa 36:18. Naša reprezentacija je "rasturila" gaučose i sada ima 3 boda u skupini 2.

U drugim susretima domaćin Švedska je sa 28:24 pobjedila Srbiju, a Danska sa 28:27 Poljsku.

Sutra u 18,15 u Malmöu igramo protiv domaćina.



Alilović: Pričat ću kad dođemo u polufinale

Dan prije Mirko Alilović je "visio" kako kruška, trener vratara Vlado Šola ostavio mu je dva sata da se izjasni "može li ili ne može braniti kako se od njega očekuje". Vrlo nezgodna situacija. Mirko je odbio sam odlučiti, "nisam ja izbornik, ne odlučujem ja", a cijela drama završila je dan poslije sa satom na ruci kojega je Alilović dobio kao najbolji igrač susreta! Bilo je krajnje vrijeme... za sat.

Poslije ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 02:53