stdClass Object ( [id] => 122775 [title] => HRVATSKA BEZ POLUFINALA Balić: Cijeli turnir se tražimo; Gobac: Ne može Ivano raditi što hoće (FOTO) [alias] => hrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Rukometaši Hrvatske poraženi su u drugom kolu druge faze Svjetskog prvenstva od domaćina Švedske sa 29:25 čime su izgubili sve izglede za ulazak u polufinale i borbu za medalje.

Podsjetimo, ključno je biti u prvih sedam zbog plasmana na Olimpijske igre u Londonu.

U utorak u 18.15 sati igramo protiv Poljske koja je večeras sa 28:27 pobijedila Srbiju. Danska je bila uvjerljiva protiv Argentine (31:24).


Na kraju ipak veliki pad. Na kraju ćemo ipak sa tribina gledati borbe za medalje. A bili smo blizu u susretu sa Šveđanima, barem u prvom dijelu. Ali kao da smo kopirali susret sa Dancima.

Prvo poluvrijeme, opet unatoč slabijem doprinosu vratara, smo bili u igri. Držali egal sve do 26. minute i rezultata 11:11. Sjostrand je već tada bio jedna od većih prepreka našem napadu, ali smo mirnom igrom i sa dosta dodavanja znali pronaći put do njegove mreže.

No u posljednje četiri minute prvog dijela smo počeli padati, Dalibor Doder i Niclas Ekberg su odveli Švede na dva razlike i s tom razlikom se otišlo na odmor.

A zatim novi pad početkom drugog dijela, kao i protiv Danaca, otvori su domaćini SP-a nastavak s 3:0 i to u trenucima kada smo imali i čak igrača više, napravili smo nekoliko tehničkih pogrešaka i tek nas je pogodak Denisa Buntića u šestoj minuti nastavka probudio. No to je bilo samo lagano buđenje, još uvijek smo bili bez vratara dok je Johan Sjostrand počeo skupljati obrane.

Sredinom drugog poluvremenu prije svega zahvaljujući "mišićima", a ne nekoj povezanijom igrom smo se uspjeli približiti na samo dva zgoditka zaostatka (17:19). Ali kako smo uspjeli sa dva igrača više primimo zgoditak. I pritom napravimo brdo pogrešaka u igri sa igračem više što su samo domaćini znali iskoristi i ponuđeno pretvoriti u prednost od pet zgoditaka (20:25).

Još jednom smo se sa dva igrača više i serijom 3:0 (Ninčević, Zrnić, Lacković) u 54. minuti uspjeli približiti na dva zgoditka manjka, ali nove pogreške su zaključile ovu priču.

Hrvatskoj preostaje da sutra protiv Poljaka pobjedom osvoji treće mjesto u skupini i otvori sebi vrata odlaska na Olimpijske igre 2012. u London.

r. radica
foto: ante čizmić / cropix

STRUČNO OKO VATROSLAVA SRHOJA
Previše pogrešaka nas stajalo rezultata

Jako slična utakmica kao i protiv Danaca, nevjerojatno je da iz tog dvoboja nismo izvukli neke pouke, pa mi ovaj susret liči na nešto "već viđeno".

Prvo poluvrijeme smo opet odigrali pristojno, nisu nam vratari bili nešto posebno, ali je obrana djelovala čvrsto, napad dug, pametan, osmišljen. Sve to mi je ulijevalo nadu da bi mogli protiv Šveđana napraviti dobar rezultat. Dapače nisu niti Šveđani me nešto impresionirali, dapače bili su nam al pari momčad koja se može dobiti.

No u drugom poluvremenu ponovno ista priča, umjesto da nastavimo u istom ritmu bi počnemo brzopleto kretati u juriše, radimo previše tehničkih pogreški, nerezonski šutevi i na kraju proslavimo njihovog vratara. I počnemo tonuti, nezaustavljivo. Sve izgleda konfuzno, bezidejno, sa puno individualnih akcija, onako "na mišiće" pa ako prođe.

Stalno nam se tijekom turnira ponavljala situacija da smo jako loši s igračem više. Bili smo spori, nismo razvlačili švedsku obranu i stvarali viša. Pa onda još i primio zgoditak. Zaista je bespredmetno pričati o kutu pod kojim je ušlo švedsko krilo, s igračem više on ne smije imati niti priliku.

Možda je i klupa kasnila malo sa reakcijom, trebalo je igrače malo smiriti recimo kod 20:18 u pozvati time-out. Ali lako je to sada kazati naš je stožer imao bolji pregled situacije. Ali na žalost sada moramo razmišljati i o plasmanu na Olimpijske, a to bi bila prava šteta ne otputovati u London.

IZJAVE

IVANO BALIĆ: Pobijedila je bolja ekipa. Cijeli turnir se tražimo, ali nikako da nađemo našu igru... Tražimo se u obrani napadu, u polukontri, u svemu... Bilo je par bljeskova, ali to je premalo da bi se igralo polufinale. Na žalost čini mi se da smo najgoru utakmicu odigrali baš ovu protiv Šveđana. Prevelika nervoza? Ma kod nas je uvijek nervozno na klupi, nije to ništa novo, od 2003. godine mi tako živimo i tako najbolje funkcioniramo. 

To nije razlog ove igre i lošeg rezultata. Sad ne smijemo past', moramo pobijediti Poljake, bit u prvih sedam i izborit' kvalifikacije za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo bit u boljem izdanju nego protiv Šveđana i da će to biti dovoljno za pobjedu.

Imali smo nekakve prilike i danas, ali to ti je tako kad te ne ide. I kad se trudiš i ideš na glavu i glavom kroz zid i vratiš se na "minus dva" primiš gol iz "mrtvaka", pa gol od tri stative... Je li mi ovo prvi put da mi je publika zviždala? Nije, zviždali su mi i u Njemačkoj, Francuskoj..., a šta ću im je kad ne razume rukomet.

SLAVKO GOLUŽA: Previše smo tehničkih pogrešaka napravili i imali ishitrenih pogrešaka da bi pobijedila domaćina u ključnoj utakmici. Na kraju kad smo ih stisnuli, kad nam nisu ništa mogli, primili smo dva gola iz mrtvog kuta... nismo imali ni sreće. To je bio ključ poraza.

Previše je oscilacija bilo u igri naše reprezentacije?
- Ma nije to bio samo s nama slučaj, i drugi su imali oscilacija. Ali, ne trebamo razmišljati o drugime, moramo se okrenuti sebi. Dečki su imali veliku želju, ali previše je bilo pogrešaka, razbranili smo njihovog vratara. Šveđani su igrali jako dobru obranu, teško ih je bilo probiti. Igrača više nismo uspjeli realizirati kako smo trebali i sve skupa to je rezultiralo porazom.

Nakon Danske ste rekli da vam je bio veliki problem "podignuti" momčad i pripremiti ih za utakmicu s Argentinom. Sad je isti slučaj, kako mislite vratiti igrače za Poljake?
- Moramo! Trebamo prvo sagledati naše greške, analizirati utakmicu i pripremiti se za tu utakmicu.

Ivano Balić?
- Puno je htio, ali nije imao ni sreće...

Imamo li snage za dvije utakmice u dva dana?
- Moramo imati snage. Nedostaje nama koncentracije u realizaciji...

Ne čini li vam se da su druge momčadi, pogotovo skandinavske puno brže od naših, da su nas pretrčali?
- Zato sam i ubacio drugo poluvrijeme Lackovića i Vukovića. Istrčali smo mi polukontre, ali nismo ih realizirali.

Može se čuti da smo na ovo prvenstvo došli "bez golmana"?
- Ne mogu o tome govoriti još, imamo dvije utakmice ovdje, na kraju ćemo podvući crtu...

MIRKO ALILOVIĆ: Šteta, mogli smo pobijediti... Skoro sve golove u prvome poluvremenu primili smo sa šest metara... Šta da kažem, izgubili smo, ispali smo... sad u svlačionici svi dobro razmisliti u čemu smo griješili... Olimpijske igre ostaju nam veliki motiv, prvih sedam ulazi, moramo biti među njima.

DOMAGOJ DUVNJAK: Je li bilo previše nervoze? Ne, čak je i mirnije nego kad je bio Lino. To nema veze s klupom, Šveđani su zasluženo pobijedili i ja im čestitam. Presudio je početak drugog poluvremena. Obrana? Na žalost velika promjena u odnosu na dan prije s Argentinom. Nije funkcionirala dobro. Razbranili smo njihovog golmana, primili smo i tri-četiri gola iz brzog centra" a to se ne smije događati. Pred kraj smo došli na dva razlike, ali onda je pao onaj gol s desnog krila "iz mrtvog kuta", ali..., šta je tu je, moramo skupiti glave i nastaviti dalje.

BLAŽENKO LACKOVIĆ: Nisu loše igrali, vratar im je dobar bio... Prije smo okrećali "minus dva", na poluvremenu nismo gubili nadu, bili smo pozitivni, uvjereni da smo bolji od njih, ali na žalost ovaj put nismo uspjeli. Uz malo nesreće i dekoncentracije izgubili smo ovu utakmicu.

Večeras neće biti lako zaspati i digurno ćemo vrtjeti film utakmice cijelu noć, ali nema vemena za plakanje. Sad se moramo okrenuti Poljacima, oni igraju 6-0 obranu s visokim blokovima, skupiti glave jer ovo nas je jako pogodilo... No, ponavljam, moramo dobiti Poljake i početi razmišljati o Londonu. Bilo je do sada i lijepih i teških trenutaka, Ovo sada nije lako podnijeti...

IGOR VORI: Kao i protiv Srba i Danaca tako nam se i danas protivnik nudio, a mi to nismo znali uzeti. Kao da smo se prestrašili pobjede. Promašivali smo kontre "četiri na dva", to se ne smije događati. Razbranili smo švedskog vratara...

Gobac: Ne može Ivano raditi što hoće

Prvi čovjek hrvatskog rukometa, bez obzira na formalne funkcije, Zoran Gobac, vidio je nakon utakmice samo jednog krivca za poraz: Ivana Balića! Evo njegova monologa:

Vi novinari ste napali trenera jer ga je izvadio na dvije minute. Nije ovo privatna predstava i ne može Ivano raditi što hoće. Ovo danas nije njegova privatna predstava. Najprije nas dovede u bunar, odjednom poludi... ne možeš vjerovati....

Zato ste i napravili od njega da sve zna, ispast će da su Buntić i Kopljar krivi što je bacio one lopte iza njih. Ali ne bacaju se onako lopte u križanje! Napad je bio smiješan, ispadale su nam lopte...
Svi mu dozvoljavate sve. A on je, Balić, glavni krivac za otvaranje utakmice, nitko drugi! Trebali smo imali 7:2 u prvih deset minuta, a bacili smo toliko lopti, napravili smo osam grešaka u tih deset minuta.Argentina je ove dobila pet razlike, mi Argentinu 18, a onda od ovih izgubimo pet. Onda je tu netko lud... Danas smo trebali pregaziti Šveđane.

Treba se skoncetrirati na sutra, da nam ne pobjegne London. Oni moraju neke stvari shvatiti, ovo nije trkalište, niti hipodrom, da se netko može vući po terenu, boli ga briga… To ne ide. Misilm da poslije Argentine je ovo najgora utakmica bez konkurencije. Kad golmani imaju toliko manje obrana tu nema taktike.

OCJENE

ALILOVIĆ (2) – početak dobar, ali sve iza toga...

PEŠIĆ (2) – dva ključna gola pred kraj primio iz kornera i iz trećeg reda tribina

ŠTRLEK (2) – dezorjentiran, izgubljen

NINČEVIĆ (2.5) – malo igrao

ZRNIĆ (4.5) – svaka čast Zrna

VORI (3.5) – borio se, vukao u obrani i napadu, vidno umoran

VALČIĆ (1.5) – što se događa s njim?

LACKOVIĆ (3) – velika želja nije bila dovoljna

GOJUN (2) – ako obrana nije dobra onda ne može bolje o duje

BALIĆ (2.5) – zabio prva dva i nestao u moru izmjena i nervoze, Buntić i Kopljar ne znaju ga pratiti na desnom vanjskom

DUVNJAK (2) – uz Valčića najveće razočarenje

KOPLJAR (2) – bez obzira na ocjenu ostaje dojam da je dosta napredovao

BUNTIĆ (2.5) – veliki promet, mala zarada ovaj put

VUKOVIĆ (2.5) – momčad ga ja povukla za sobom u sivilo, šteta

Matulić i Musa neocijenjeni.

Hrvatska - Švedska 25:29 (12:14)

MALMO - Malmö Arena. Gledatelja 13.000
Suci: Oscar Lopez i Angel Ramirez (obojica iz Španjolske)

HRVATSKA: Alilović (4 obrane), Pešić (3 obrane), Balić (2), Duvnjak (1), Lacković (4), Zrnić (9), Kopljar (1), Vori (4), Gojun, Matulić, Vuković (1), Buntić (2), Valčić, Štrlek, Musa, Ninčević (1).

ŠVEDSKA: Sjöstrand (23 obrane), M. Andersson, Larholm (1), K. Andersson (2), Källman (4), Doder (8), Arrhenius (2), L. Karlsson, Carlén (4), Ekberg (6), Ekdahl, Du Rietz (2), Jernemyr, T. Karlsson, Lennartsson, Petersen.

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Švedska 14 minuta.
Sedmerci: Hrvatska 5(5), Švedska 3(3).

Rasplet

Iz naše skupine su se Danska i Švedska već plasirale u polufinale. Ostali će se boriti za treće mjesto koje izravno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, te za četvrto mjesto koje razigrava s četvrtoplasiranim iz druge skupine za olimpijsku vizu. U kvalifikacije za OI ide šest reprezentacija (prvak ide izravno); dakle, treba biti u prvih sedam. Postoji puno kombinacija, ali što se Hrvatske tiče pobjeda nad Poljacima osigurava nam treće mjesto u grupi (i kvalifikacije za OI), a za četvrto mjesto treba nam bod.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-01-23 19:44:39 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-23 23:46:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-01-23 19:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11022 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/01\/23\/AAA\/hrvatstttka_svedska18-230111_thumb.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/01.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/14.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/01\/23\/Sport\/Sweden\/13.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x304"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x500"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14948668 Threads: 3 Questions: 3145411802 Slow queries: 7013889 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234868436 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/hrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto-122775 [printLink] => /sport/rukomet/hrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto-122775?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 111722 [name] => sprukomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sprukomet [link] => /tag/sprukomet ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HRVATSKA BEZ POLUFINALA Balić: Cijeli turnir se tražimo; Gobac: Ne može Ivano raditi što hoće (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-09-35-23-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/23/AAA/hrvatstttka_svedska18-230111_thumb.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/23/AAA/hrvatstttka_svedska18-230111_thumb.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/06.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/01.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/02.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/03.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/04.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/05.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/14.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/07.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/08.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/09.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/10.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/11.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/12.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/01/23/Sport/Sweden/13.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Rukometaši Hrvatske poraženi su u drugom kolu druge faze Svjetskog prvenstva od domaćina Švedske sa 29:25 čime su izgubili sve izglede za ulazak u polufinale i borbu za medalje.

Podsjetimo, ključno je biti u prvih sedam zbog plasmana na Olimpijske igre u Londonu.

U utorak u 18.15 sati igramo protiv Poljske koja je večeras sa 28:27 pobijedila Srbiju. Danska je bila uvjerljiva protiv Argentine (31:24).


Na kraju ipak veliki pad. Na kraju ćemo ipak sa tribina gledati borbe za medalje. A bili smo blizu u susretu sa Šveđanima, barem u prvom dijelu. Ali kao da smo kopirali susret sa Dancima.

Prvo poluvrijeme, opet unatoč slabijem doprinosu vratara, smo bili u igri. Držali egal sve do 26. minute i rezultata 11:11. Sjostrand je već tada bio jedna od većih prepreka našem napadu, ali smo mirnom igrom i sa dosta dodavanja znali pronaći put do njegove mreže.

No u posljednje četiri minute prvog dijela smo počeli padati, Dalibor Doder i Niclas Ekberg su odveli Švede na dva razlike i s tom razlikom se otišlo na odmor.

A zatim novi pad početkom drugog dijela, kao i protiv Danaca, otvori su domaćini SP-a nastavak s 3:0 i to u trenucima kada smo imali i čak igrača više, napravili smo nekoliko tehničkih pogrešaka i tek nas je pogodak Denisa Buntića u šestoj minuti nastavka probudio. No to je bilo samo lagano buđenje, još uvijek smo bili bez vratara dok je Johan Sjostrand počeo skupljati obrane.

Sredinom drugog poluvremenu prije svega zahvaljujući "mišićima", a ne nekoj povezanijom igrom smo se uspjeli približiti na samo dva zgoditka zaostatka (17:19). Ali kako smo uspjeli sa dva igrača više primimo zgoditak. I pritom napravimo brdo pogrešaka u igri sa igračem više što su samo domaćini znali iskoristi i ponuđeno pretvoriti u prednost od pet zgoditaka (20:25).

Još jednom smo se sa dva igrača više i serijom 3:0 (Ninčević, Zrnić, Lacković) u 54. minuti uspjeli približiti na dva zgoditka manjka, ali nove pogreške su zaključile ovu priču.

Hrvatskoj preostaje da sutra protiv Poljaka pobjedom osvoji treće mjesto u skupini i otvori sebi vrata odlaska na Olimpijske igre 2012. u London.

r. radica
foto: ante čizmić / cropix

STRUČNO OKO VATROSLAVA SRHOJA
Previše pogrešaka nas stajalo rezultata

Jako slična utakmica kao i protiv Danaca, nevjerojatno je da iz tog dvoboja nismo izvukli neke pouke, pa mi ovaj susret liči na nešto "već viđeno".

Prvo poluvrijeme smo opet odigrali pristojno, nisu nam vratari bili nešto posebno, ali je obrana djelovala čvrsto, napad dug, pametan, osmišljen. Sve to mi je ulijevalo nadu da bi mogli protiv Šveđana napraviti dobar rezultat. Dapače nisu niti Šveđani me nešto impresionirali, dapače bili su nam al pari momčad koja se može dobiti.

No u drugom poluvremenu ponovno ista priča, umjesto da nastavimo u istom ritmu bi počnemo brzopleto kretati u juriše, radimo previše tehničkih pogreški, nerezonski šutevi i na kraju proslavimo njihovog vratara. I počnemo tonuti, nezaustavljivo. Sve izgleda konfuzno, bezidejno, sa puno individualnih akcija, onako "na mišiće" pa ako prođe.

Stalno nam se tijekom turnira ponavljala situacija da smo jako loši s igračem više. Bili smo spori, nismo razvlačili švedsku obranu i stvarali viša. Pa onda još i primio zgoditak. Zaista je bespredmetno pričati o kutu pod kojim je ušlo švedsko krilo, s igračem više on ne smije imati niti priliku.

Možda je i klupa kasnila malo sa reakcijom, trebalo je igrače malo smiriti recimo kod 20:18 u pozvati time-out. Ali lako je to sada kazati naš je stožer imao bolji pregled situacije. Ali na žalost sada moramo razmišljati i o plasmanu na Olimpijske, a to bi bila prava šteta ne otputovati u London.

IZJAVE

IVANO BALIĆ: Pobijedila je bolja ekipa. Cijeli turnir se tražimo, ali nikako da nađemo našu igru... Tražimo se u obrani napadu, u polukontri, u svemu... Bilo je par bljeskova, ali to je premalo da bi se igralo polufinale. Na žalost čini mi se da smo najgoru utakmicu odigrali baš ovu protiv Šveđana. Prevelika nervoza? Ma kod nas je uvijek nervozno na klupi, nije to ništa novo, od 2003. godine mi tako živimo i tako najbolje funkcioniramo. 

To nije razlog ove igre i lošeg rezultata. Sad ne smijemo past', moramo pobijediti Poljake, bit u prvih sedam i izborit' kvalifikacije za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo bit u boljem izdanju nego protiv Šveđana i da će to biti dovoljno za pobjedu.

Imali smo nekakve prilike i danas, ali to ti je tako kad te ne ide. I kad se trudiš i ideš na glavu i glavom kroz zid i vratiš se na "minus dva" primiš gol iz "mrtvaka", pa gol od tri stative... Je li mi ovo prvi put da mi je publika zviždala? Nije, zviždali su mi i u Njemačkoj, Francuskoj..., a šta ću im je kad ne razume rukomet.

SLAVKO GOLUŽA: Previše smo tehničkih pogrešaka napravili i imali ishitrenih pogrešaka da bi pobijedila domaćina u ključnoj utakmici. Na kraju kad smo ih stisnuli, kad nam nisu ništa mogli, primili smo dva gola iz mrtvog kuta... nismo imali ni sreće. To je bio ključ poraza.

Previše je oscilacija bilo u igri naše reprezentacije?
- Ma nije to bio samo s nama slučaj, i drugi su imali oscilacija. Ali, ne trebamo razmišljati o drugime, moramo se okrenuti sebi. Dečki su imali veliku želju, ali previše je bilo pogrešaka, razbranili smo njihovog vratara. Šveđani su igrali jako dobru obranu, teško ih je bilo probiti. Igrača više nismo uspjeli realizirati kako smo trebali i sve skupa to je rezultiralo porazom.

Nakon Danske ste rekli da vam je bio veliki problem "podignuti" momčad i pripremiti ih za utakmicu s Argentinom. Sad je isti slučaj, kako mislite vratiti igrače za Poljake?
- Moramo! Trebamo prvo sagledati naše greške, analizirati utakmicu i pripremiti se za tu utakmicu.

Ivano Balić?
- Puno je htio, ali nije imao ni sreće...

Imamo li snage za dvije utakmice u dva dana?
- Moramo imati snage. Nedostaje nama koncentracije u realizaciji...

Ne čini li vam se da su druge momčadi, pogotovo skandinavske puno brže od naših, da su nas pretrčali?
- Zato sam i ubacio drugo poluvrijeme Lackovića i Vukovića. Istrčali smo mi polukontre, ali nismo ih realizirali.

Može se čuti da smo na ovo prvenstvo došli "bez golmana"?
- Ne mogu o tome govoriti još, imamo dvije utakmice ovdje, na kraju ćemo podvući crtu...

MIRKO ALILOVIĆ: Šteta, mogli smo pobijediti... Skoro sve golove u prvome poluvremenu primili smo sa šest metara... Šta da kažem, izgubili smo, ispali smo... sad u svlačionici svi dobro razmisliti u čemu smo griješili... Olimpijske igre ostaju nam veliki motiv, prvih sedam ulazi, moramo biti među njima.

DOMAGOJ DUVNJAK: Je li bilo previše nervoze? Ne, čak je i mirnije nego kad je bio Lino. To nema veze s klupom, Šveđani su zasluženo pobijedili i ja im čestitam. Presudio je početak drugog poluvremena. Obrana? Na žalost velika promjena u odnosu na dan prije s Argentinom. Nije funkcionirala dobro. Razbranili smo njihovog golmana, primili smo i tri-četiri gola iz brzog centra" a to se ne smije događati. Pred kraj smo došli na dva razlike, ali onda je pao onaj gol s desnog krila "iz mrtvog kuta", ali..., šta je tu je, moramo skupiti glave i nastaviti dalje.

BLAŽENKO LACKOVIĆ: Nisu loše igrali, vratar im je dobar bio... Prije smo okrećali "minus dva", na poluvremenu nismo gubili nadu, bili smo pozitivni, uvjereni da smo bolji od njih, ali na žalost ovaj put nismo uspjeli. Uz malo nesreće i dekoncentracije izgubili smo ovu utakmicu.

Večeras neće biti lako zaspati i digurno ćemo vrtjeti film utakmice cijelu noć, ali nema vemena za plakanje. Sad se moramo okrenuti Poljacima, oni igraju 6-0 obranu s visokim blokovima, skupiti glave jer ovo nas je jako pogodilo... No, ponavljam, moramo dobiti Poljake i početi razmišljati o Londonu. Bilo je do sada i lijepih i teških trenutaka, Ovo sada nije lako podnijeti...

IGOR VORI: Kao i protiv Srba i Danaca tako nam se i danas protivnik nudio, a mi to nismo znali uzeti. Kao da smo se prestrašili pobjede. Promašivali smo kontre "četiri na dva", to se ne smije događati. Razbranili smo švedskog vratara...

Gobac: Ne može Ivano raditi što hoće

Prvi čovjek hrvatskog rukometa, bez obzira na formalne funkcije, Zoran Gobac, vidio je nakon utakmice samo jednog krivca za poraz: Ivana Balića! Evo njegova monologa:

Vi novinari ste napali trenera jer ga je izvadio na dvije minute. Nije ovo privatna predstava i ne može Ivano raditi što hoće. Ovo danas nije njegova privatna predstava. Najprije nas dovede u bunar, odjednom poludi... ne možeš vjerovati....

Zato ste i napravili od njega da sve zna, ispast će da su Buntić i Kopljar krivi što je bacio one lopte iza njih. Ali ne bacaju se onako lopte u križanje! Napad je bio smiješan, ispadale su nam lopte...
Svi mu dozvoljavate sve. A on je, Balić, glavni krivac za otvaranje utakmice, nitko drugi! Trebali smo imali 7:2 u prvih deset minuta, a bacili smo toliko lopti, napravili smo osam grešaka u tih deset minuta.Argentina je ove dobila pet razlike, mi Argentinu 18, a onda od ovih izgubimo pet. Onda je tu netko lud... Danas smo trebali pregaziti Šveđane.

Treba se skoncetrirati na sutra, da nam ne pobjegne London. Oni moraju neke stvari shvatiti, ovo nije trkalište, niti hipodrom, da se netko može vući po terenu, boli ga briga… To ne ide. Misilm da poslije Argentine je ovo najgora utakmica bez konkurencije. Kad golmani imaju toliko manje obrana tu nema taktike.

OCJENE

ALILOVIĆ (2) – početak dobar, ali sve iza toga...

PEŠIĆ (2) – dva ključna gola pred kraj primio iz kornera i iz trećeg reda tribina

ŠTRLEK (2) – dezorjentiran, izgubljen

NINČEVIĆ (2.5) – malo igrao

ZRNIĆ (4.5) – svaka čast Zrna

VORI (3.5) – borio se, vukao u obrani i napadu, vidno umoran

VALČIĆ (1.5) – što se događa s njim?

LACKOVIĆ (3) – velika želja nije bila dovoljna

GOJUN (2) – ako obrana nije dobra onda ne može bolje o duje

BALIĆ (2.5) – zabio prva dva i nestao u moru izmjena i nervoze, Buntić i Kopljar ne znaju ga pratiti na desnom vanjskom

DUVNJAK (2) – uz Valčića najveće razočarenje

KOPLJAR (2) – bez obzira na ocjenu ostaje dojam da je dosta napredovao

BUNTIĆ (2.5) – veliki promet, mala zarada ovaj put

VUKOVIĆ (2.5) – momčad ga ja povukla za sobom u sivilo, šteta

Matulić i Musa neocijenjeni.

Hrvatska - Švedska 25:29 (12:14)

MALMO - Malmö Arena. Gledatelja 13.000
Suci: Oscar Lopez i Angel Ramirez (obojica iz Španjolske)

HRVATSKA: Alilović (4 obrane), Pešić (3 obrane), Balić (2), Duvnjak (1), Lacković (4), Zrnić (9), Kopljar (1), Vori (4), Gojun, Matulić, Vuković (1), Buntić (2), Valčić, Štrlek, Musa, Ninčević (1).

ŠVEDSKA: Sjöstrand (23 obrane), M. Andersson, Larholm (1), K. Andersson (2), Källman (4), Doder (8), Arrhenius (2), L. Karlsson, Carlén (4), Ekberg (6), Ekdahl, Du Rietz (2), Jernemyr, T. Karlsson, Lennartsson, Petersen.

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Švedska 14 minuta.
Sedmerci: Hrvatska 5(5), Švedska 3(3).

Rasplet

Iz naše skupine su se Danska i Švedska već plasirale u polufinale. Ostali će se boriti za treće mjesto koje izravno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, te za četvrto mjesto koje razigrava s četvrtoplasiranim iz druge skupine za olimpijsku vizu. U kvalifikacije za OI ide šest reprezentacija (prvak ide izravno); dakle, treba biti u prvih sedam. Postoji puno kombinacija, ali što se Hrvatske tiče pobjeda nad Poljacima osigurava nam treće mjesto u grupi (i kvalifikacije za OI), a za četvrto mjesto treba nam bod.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/hrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto-122775 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=985b790fd5c7a91b95d1e4c76656d1464ab58b97 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HRVATSKA+BEZ+POLUFINALA+Bali%C4%87%3A+Cijeli+turnir+se+tra%C5%BEimo%3B+Gobac%3A+Ne+mo%C5%BEe+Ivano+raditi+%C5%A1to+ho%C4%87e+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto-122775 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fhrvatska-bez-polufinala-balic-cijeli-turnir-se-trazimo-gobac-ne-moze-ivano-raditi-sto-hoce-foto-122775 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

HRVATSKA BEZ POLUFINALA Balić: Cijeli turnir se tražimo; Gobac: Ne može Ivano raditi što hoće (FOTO)

Piše PSD.
23. siječnja 2011. - 20:44

Rukometaši Hrvatske poraženi su u drugom kolu druge faze Svjetskog prvenstva od domaćina Švedske sa 29:25 čime su izgubili sve izglede za ulazak u polufinale i borbu za medalje.

Podsjetimo, ključno je biti u prvih sedam zbog plasmana na Olimpijske igre u Londonu.

U utorak u 18.15 sati igramo protiv Poljske koja je večeras sa 28:27 pobijedila Srbiju. Danska je bila uvjerljiva protiv Argentine (31:24).


Na kraju ipak veliki pad. Na kraju ćemo ipak sa tribina gledati borbe za medalje. A bili smo blizu u susretu sa Šveđanima, barem u prvom dijelu. Ali kao da smo kopirali susret sa Dancima.

Prvo poluvrijeme, opet unatoč slabijem doprinosu vratara, smo bili u igri. Držali egal sve do 26. minute i rezultata 11:11. Sjostrand je već tada bio jedna od većih prepreka našem napadu, ali smo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:35