Sport Rukomet

sam protiv svih

Izbornika Červara zaboljele kritike pa krenuo u obračun: Taj čovjek uživa da me uništi u ovim godinama, ponizio me kao da sam pseto

sam protiv svih

Izbornik Lino Červar se u izjavi nakon utakmice više bavio kritičarima nego pobjedom nad Francuskom. Najviše su ga zaboljele kritike novinara Jutarnjeg lista Dražena Krušelja.

- Ponizio me kao da sam pseto. Ipak sam ja najtrofejniji trener na svijetu, pa neka pričaju što hoće. Ta šačica ljudi uzima batinu u ruke i lupaju te po glavi cijeli život. Taj čovjek uživa da me uništi u ovim godinama. Postavlja se pitanje kako da volim svoju domovinu. Dokle god u našoj zemlji ne postoji poštovanje prema čovjeku, prema uspješnim ljudima, nećemo ništa uspjeti u Hrvatskoj. Neka me Stanković pozove u 'Nedjeljom u dva' na sučeljavanje s tim oponentima. Ako nepravda postaje zakon, obveza je svakoga građanina da uzme stvar u svoje ruke.

Novinarka RTL-a Ines Goda pokušala je Červara navesti na razgovor o rukometu, no izbornik se nije dao.

- Ovu pobjedu nad Francuzima posvećujem našoj djeci, svima koji su bolesni, napušteni. Znam što znači boriti se protiv ovakvih mangupa. Nazivaju me starcem, ali kažem vam da koliko ja imam duha i energije, ti koji me kritiziraju su za starački dom. Ako nema odgoja, uzalud vam znanje. Svaki igrač je bitan, to smo dokazali ovdje. Obranu 5-1 sam koncipirao u Ateni na Olimpijskim igrama, to je hrvatski proizvod – rekao je Červar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet