Sport Rukomet

humanitarna akcija

Rukometašice zovu na Gripe: Pomozite da zajedno prikupimo sredstva Centru za autizam

humanitarna akcija

Večerašnja utakmica rukometašica Splita 2010 i Osijeka u Maloj dvorani na Gripama (18 sati) nije važna samo rezultatski, već i zbog humanitarnog karaktera. Utakmica je dio projekta suradnje studenata Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira i Centra za autizam Split, u kojem su studenti prikupljali donacije za polaznike Centra.

Učenici Centra će s igračicama i uz podršku voditelja izaći na teren, a u poluvremenu će im se podijeliti i darovi prikupljeni zahvaljujući brojnim lokalnim donatorima. Cilj je svega proširiti svjesnost o autizmu. Pozivaju se svi ljudi dobra srca da se pridruže akciji, a ulaz je besplatan.

- Priču je osmislila naša igračica Nina Cvitanović, cilj nam je pokazati da sport i razne institucije u ovom gradu moraju biti zajedno, naslonjenje jedni na druge. Želja nam je da tu djecu što više integriramo u društvo, da napravimo mostove, jedni druge guramo prema naprijed. Ne smijemo se zatvarati u uske okvire i ovo je jedna od takvih akcija, nadam se prva u nizu mnogih – ispričao nam je trener Splićanki Željko Čagalj.

Što se rukometnog dijela tiče, Split 2010 i Osijek igraju derbi začelja. Splićanke su do sada osvojile samo dva boda, a Osijek je jedini na nuli! Tako mora i ostati, u suprotnom će se Split naći u velikim problemima. Puno bolje na tablici stoji Dalmatinka koja večeras dočekuje Zamet (19). Pločanke imaju solidnu zalihu, osam bodova im je na kontu, ali bi bilo poželjno pobijediti i tako prekinuti mini niz od dva poraza.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet