Sport Rukomet

Nova sezona

Pomlađeni roster s velikim ambicijama: jedini splitski prvoligaški klub spreman se vratiti na sami rukometni vrh

Nova sezona

Ženski rukometni klub Split 2010 u novu prvoligašku sezonu, koja počinje 19.09. ulazi dosta pomlađen, ali s namjerama da se još bolje pozicionira u Prvoj ligi.

- Poznato je da je u klubu već desetak godina Ivona Stilinović iz Vinkovaca, vratila se u klub i Venera Surjan, a zadnjih nekoliko godina se stabilizirala i Nikolina Marić Banje. Sve drugo su naše splitske mlade cure, iz ovog našeg splitskog bazena, od 16 do 21 godinu. Namjeravamo ženski rukomet u Splitu, koji po svojoj tradiciji to i zaslužuje - vratiti na sam vrhu rukometa u Hrvatskoj - kaže Željko Čagalj, novi trener koji s pomoćnicima Mirkom Bašićem i Blaženkom Širinić namjerava prionuti razvoju kluba u svim segmentima.

- Nama je cilj kroz iduće godine složiti konture dobro planiranog trenažnog procesa, postaviti sustav igre s kvalitetnim trčanjem, kako se radi u modernom rukometu. S obzirom na mladu ekipu, kojom raspolažemo, mislim da je to ispravan put. Logično bi bilo da Split 2010 uvijek bude među tri, četiri u Hrvatskoj - kaže trener Čagalj.

U prvom kolu klub čeka gostovanje u Crikvenici protiv ŽRK-a Murvica, gdje je jedno vrijeme trener bio i Željko Čagalj.

- Gledajte, sve te nove ekipe koje uđu u viši rang željne su dokazivanja, i vrlo su motivirane. će, po meni, biti vrlo nezgodna utakmica, ali ćemo se dobro pripremiti - kaže trener Čagalj, koji u novu sezonu ide s rosterom od 21 igračice. 

Gledat ćemo ih na parketu

Vratarke: Ivona Stilinović, Julija Kapitanović, Ana Mrkonjić

Krila: Lucija Ercegović, Venera Surjan, Margarita Škarić, Anđela Romić, Iijana Bodrožić

Vanjske igračice: Ana Zelić, Sara Sablić, Ana Buljan, Klara Rubić, Lucija Radošević, Katarina Budić, Lucija Ivičević, Mila Tonković, Ana Buljan, Ana Budić

Kružne igračice: Nikolina Marić Banje, Ljubica Plazibat, Klara Kalajžić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet