Sport Rukomet

počinju pripreme

ŽRK Split 2010 u novu sezonu kreće s novim trenerom, iskusni Željko Čagalj preuzeo klupu

počinju pripreme

Uoči početka priprema za novu sezonu, Ženski rukometni klub Split 2010 pojačao se novim trenerom. To je 44-godišnji Željko Čagalj, rođen u Splitu, koji iza sebe ima 18-godišnju trenersku karijeru.

Trenerski je rastao kroz Kaštela, gdje je napravio i prve korake. Potom je tenirao u Solinu, Crikvenici, riječkom Zametu, u muškoj rukometnoj reprezentaciji Saudijske Arabije, s muškim selekcijama u Hrvatskom  rukometnom savezu, a lani je trenirao GRK Varaždin 1930. Sada je postao trener ŽRK-a Split 2010,  a pomoćnici su mu Mirko Bašić i Blaženka Širinić.

Željko Čagalj završio je Kineziološki fakultet u Splitu, diplomirao na rukometu. Evo što očekuje od ŽRK-a Split, i što on može pružiti rukometu:

- Openito mislim da se klub mora još bolje infrastrukturno organizirati, te malo, pomalo rasti, jer je klub osnovan prije osam godina, a u Prvoj ligi je več šest godina. Mislim da je Split 2010  nositelj kvalitete spitskog ženskog rukometa.

Želim da mi privlaćimo mlade talente, da dolaze u naš grad i naš klub. Da bismo to postigli, moramo se razvijati u svim segmentima kluba, kako u organizacijskom, tako i u sportskom. Sa svoje strane, ja ću napraviti sve da sportski dio bude na jednoj dobroj razini.

Prošle sezone klub je odlično startao, na kraju je završio na 8. mjestu, jer je naša ekipa mlada, i realno je očekivati da igra s oscilacijama. No, ova ekipa ima svoje talente i daleko bolje moućnosti, što me i privuklo u ŽRK Split 2010. Imamo mlade, ambiciozne cure iz našeg vlastitog kadra. Kao trener obećajem da ćemo ove godine pobjeđivati ekipe od kojih treniramo više, a  dogodine, ako ostanemo na okupu, pobjeđivat ćemo ekipe iz vrha lige. To mi je i motivacija zbog kojih sam ponovno došao u naš grad.

Uostalom, imamo i dvije reprezentativke, juniorku Anu Zelić, i kadetkinju Klara Rubić. U našoj ekipi ima još potencijala, a na nama je sada da ih razvijemo – kaže Željko Čagalj.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet