Sport Rukomet

završnica prvenstva

Umag donosi sreću: hrpa medalja za splitske rukometašice, među njima ponovno i MVP

završnica prvenstva

Sa završnice Prvenstva Hrvatske u Umagu splitske se rukometašice vraćaju s punom vrećom medalja. U konkurenciji djevojčica rođenih 2004. i 2005. godine Split 2010 osvojio je drugo mjesto, ŽARK Split treće, a cure iz tih dvaju klubova uzele su još ukupno pet pojedinačnih nagrada.

Malo je nedostajalo da gledamo splitsko finale. Na koncu je u polufinalu Split poražen od Podravke 18:11, dok je Split 2010 svladao Sesvete 19:11. Za treće mjesto Split je bio bolji od Sesveta 15:10, a između Splita 2010 i Podravke u finalu se odvijala prava drama. Splićanke su na poluvremenu vodile 12:8, Podravka je okrenula na 14:12, a onda je opet Split 2010 preuzeo vodstvo 15:14. Koprivničanke su povele 16:15, nakon čega su Splićanke imale nekoliko šansi za izjednačenje, ali nisu uspjele.

Kao i prošle godine, najboljom igračicom turnira proglašena je Sara Marendić iz Splita 2010 koja je postigla čak 41 pogodak u sedam utakmica. Njezina suigračica Gabrijela Zeliću najboljoj je sedmorci turnira, baš kao i vratarka Katarina Škero i kružna napadačicaLana Petričević iz ŽARK Splita. Iz tog kluba dolazi i najbolja obrambena igračica Ana Ćukušić.

Spomenimo i to kako je Split 2010 do polufinala stigao osvojivši skupinu B u konkurenciji Dugog Sela 55, Liburnije, Zrinskog i Radnika te potom Koke u četvrtfinalu. ŽARK Split je, pak, u skupini C zauzeo drugo mjesto iza Rugvice, a ispred Lokomotive, Omišlja i Petason Vranjica. U osmini finala pao je TVIN, a u četvrtfinalu Senia.

Ako se prisjetimo da su nedavno rukometašice Petason Vranjica na završnici PH za godište 2002. i mlađe po petu godinu u nizu uzele najsjajnije odličje, onda s pravom možemo reći kako za dalmatinski ženski rukomet nema straha. Šteta je jedino što, zbog oskudnih financijskih uvjeta, naši klubovi nisu u stanju zadržati svoje dragulje duži niz godina i stvoriti ozbiljniji seniorski rezultat, već su ih prisiljeni pustiti sredinama koje će im pružiti bolje uvjete za daljnji razvoj.

SPLIT 2010: Stella Šalov, Gabrijela Zelić, Valentina Škare, Anamarija Paladin, Nika Mudrinić, Marijeta Maleš, Ela Mekić, Mia Zebić, Sara Marendić, Ana Petković, Lucija Rogulj, Ana Fradelić, Marjeta Krolo, Ivona Strinić, Andrea Kačić-Alesić, Lorena Mandić.

ŽARK SPLIT: Laura Bošnjak, Elena Radovanić, Mirna Petrović, Ana Ćukušić, Maša Mlinar, Nikolina Frleta, Kate Čagalj, Bruna Jerković, Katarina Škero, Anđela Mrše, Tamara Mandekić, Tihana Mandekić, Lucija Madunić, Lana Petričević, Nika Peričić, Tamara Tudor, Ajla Šečerović, Marija Kutleša, Gabrijela Kapitanović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet