Sport Rukomet

sv. duje 2018.

Dica guštala na turniru: mali Dugopoljci najuspješniji, zlatom su se okitile i djevojčice Korčule i Trogira, kao i dječaci Solina

sv. duje 2018.

Oko 500 djevojčica i dječaka u četrdesetak ekipa sudjelovalo je u dvorani SC Poljud u Splitu na petom po redu Međunarodnom turniru u mini-rukometu Sv. Duje 2018. 

U kategorijama rođenih 2007., 2008. i 2009. godine najuspješniji je bio RK Dugopolje s ukupno četiri medalje, od toga tri zlatne. Hrvatski Dragovoljac iz Dugog Rata uzeo je ukupno tri odličja, baš kao i Drenak iz Slunja.

- U Dugopolju odlično rade s djecom i, najvažnije, imaju uvjete odnosno dvoranu. Animirali su djecu ne samo iz Dugopolja, već i iz okolice. Dragovoljac također ima puno djece i dosta ulažu u mini rukomet. A Slunju svaka čast, oni dolaze od prve godine.

- Što se nas tiče, kao domaćin više smo bili fokusirani na organizaciju i brigu da sve protekne u najboljem redu – kazala nam je Danijela Ćukušić u ime kluba domaćina ŽARK Splita koji ove godine, ističe, slavi 70 godina postojanja.

Manji teren i spužvasta lopta

I, kako je sve proteklo?

- Super! Sve je prošlo bez problema i pritužbi. Ekipe nam se vraćaju svake godine, nastavlja se tradicija. Ovo je jedan od najvećih turnira u Dalmaciji. U organizaciji su pomogle curice iz našeg kluba, kao i Zbor rukometnih sudaca Splitsko-dalmatinske županije koji nam je poslao mlade suce.

Za one koji možda nisu upoznati s konceptom mini-rukometa, recimo kako su dimenzije terena manje – 13x20 metara – golovi su manji, kao i lopta koja je spužvasta, a igra se s četiri igrača i vratarom. Na ovom se turniru, konkretno, igralo paralelno na tri terena - izvijestila nas je Ćukušić.

Osim Dugopolja, zlatom su se okitile i djevojčice Korčule i Trogira, kao i dječaci Solina. Iako je rezultat u ovoj dobi još uvijek ipak u sporednom planu, naravno da su svi natjecatelji htjeli pobijediti. No više od samog takmičenja u sjećanju će im ostati druženje, neka nova prijateljstva i suveniri poput majica sa simbolom Splita i kampanelom Sv. Duje koje su svi dobili na dar.

- Djeca su zadovoljna, ovo im je novo uzbuđenje i prilika da ih se zadrži u rukometu. Ovakvi su turniri nužni jer samo treniranje je dosadno. Srećom, turnira je sve više, imamo ih praktički svaki mjesec.

- Ovako djeca dobiju priliku natjecati se, družiti i vidjeti gdje su u odnosu na vršnjake. Također uče pravila, rade na motorici.. – zaključuje Danijela Ćukušić, uz želju da će se dogodine sve ekipe vratiti na njihov turnir. 

Dječaci

2007. - 1. Solin, 2. Hvar, 3. Dugopolje

2008. - 1. Dugopolje, 2. Hrvatski Dragovoljac, 3. Hrvatski Dragovoljac II

2009. - 1. Dugopolje, 2. Hrvatski Dragovoljac, 3. Drenak Slunj 

Djevojčice

2007. - 1. Korčula, 2. Jerkovac Metković, 3. Drenak Slunj

2008. - 1. Trogir, 2. ŽARK Split, 3. ŽARK Split II

2009. - 1. Dugopolje, 2. Trogir, 3. Drenak Slunj

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet