Sport Rukomet

dobro ih poznaje

Bitka za polufinale: 'Francuzi cijene hrvatski rukomet. Zato i jesu uvijek napaljeni'

dobro ih poznaje

Hrvatski reprezentativac Luka Stepančić ima izravan uvid u dosege francuskog rukometa. Član je, naime, Paris Saint Germaina, aktualnog viceprvaka Europe.

- Francuzi cijene hrvatski rukomet. Zato i jesu uvijek ‘’napaljeni’’ kada se susrećemo na velikim natjecanjima. Naše utakmice već naliče nogometnim derbijima. Francuzi se trude da ne pridaju posebnu važnost nijednoj utakmici.

Ali, protiv Hrvatske svi francuski reprezentativci uvijek daju maksimum mada bi bilo razumljivo da Nikola i Luka (braća Karabatić, op.a.) imaju motiv više u takvim utakmicama – veli Stepančić.

‘Obrana je najbitnija’ 

U dresu PSG-a Stepančić nije imao osobitu minutažu protekle sezone. Hoće li mu utakmica protiv Francuske zbog toga biti posebna motivacija?

- Nikada se u utakmicama ne vodim emocijama. Koncentriram se isključivo na igru. Davor Dominiković je rekao u svom komentaru kako Mamić i ja ne igramo loše s obzirom na minutažu. Osobno međutim nisam zadovoljan. Mislim da mogu još bolje. Ima prostora za napredak.

Imaju li Francuzi slabu točku?

- Prije utakmice s Norveškom stvorila se fama o toj reprezentaciji. No, mi smo se pripremili i detektirali njihove slabe točke. Tako ćemo i s Francuzima. Svaka momčad ima slabu točku. Nama je bitno odigrati kvalitetnu obranu, a u napadu ne smijemo razbraniti Gerarda. No, naš forte je obrana. U rukometu najčešće pobjeđuje obrana, a ne napad.

- U nekim smo utakmicama na Euru imati problema s tranzicijom upravo zbog činjenice što nismo odigrali dobro obranu. Vjerujem da ćemo pred našom publikom imati voljni motiv i Francuze dobiti – obranom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet