Sport Rukomet

dva junaka

Alilović je najbolji, ali i za njega nema dvojbe - Stepančić je taj!

dva junaka

Bila je to rapsodija hrvatske rukometne reprezentacije na otvaranju Eura! Fantastična igra uz „okruglih“ deset razlike protiv Srbije.

Pokazalo se kako je Hrvatska u ovom trenutku za klasu iznad „orlova“. Igračem utakmice proglašen je Mirko Alilović koji se iznenadio kad je čuo svoje ime. Za njega, ali i za mnoge druge, dileme zapravo nema – najbolji pojedinac bio je Luka Stepančić.

- Za mene je Stepančić igrač utakmice i ne mogu vjerovati da ima tako malu minutažu u PSG-u. Bio je sjajan u napadu i obrani – pohvalio je Alilović svog mlađeg suigrača.

Mirko je imao sjajnu komunikaciju s publikom. Obožavaju ga navijači. Posebno ih je oduševio „letećom“ obranom kada je trkom s klupe spasio čisti gol Srbije. Bio je to jedan od poteza večeri, no treba biti objektivan i reći kako je ipak Stepančić bio prvo ime. Luka je posebno briljirao u prvom poluvremenu kada je postigao pet pogodaka i pomogao Hrvatskoj da na odmor ode s 14:9. Završio je sa šest golova i to sa stopostotnim učinkom. Bolje nije moglo.

- Prvih 15 minuta nisam osjećao noge zbog atmosfere, a ovako uvjerljivu pobjedu sigurno nisam očekivao. Svi smo dali golemi doprinos, no ovo je samo početak. Ostalo je još puno posla. Nadam se da ćemo rasti – rekao je Stepančić koji u PSG-u nema minutažu kakvu očekuje.

- Polusezona u Parizu ipak me digla. Možda ne toliko rukometno koliko u drugim stvarima. To što sam stranac i pritom u drugom planu nekako me učvrstilo. Svako zlo za neko dobro.

Osim Luke, bez promašaja sinoć su šutirali Cindrić, Horvat, Čupić, Mihić, Kopljar, Vori i Mandalinić. Hrvatska je imala fenomenalnih 82 posto šuta (32/39)! A obrana je bila toliko dobra da smo i sa „samo“ sedam obrana Alilovića i Stevanovića slavili deset golova razlike. Pokretljivi „zid“ gušio je srpske napade i olakšao posao našim vratarima.

- O ovoj se utakmici pričalo još od izvlačenja u Zagrebu, kao da Švedska i Island nisu tu. Svi su pričali samo Srbija, Srbija, a kako je to bila utakmica otvaranja, sigurno su i oni vidjeli svoju šansu. Velika je ovo pobjeda. Srbija je sjajna reprezentacija, a njihovi igrači igraju u jakim klubovima i to važne uloge. Primili smo samo 22 gola što je u današnjem rukometu sjajno – rekao je Alilović.

slijedi Island koji je u prvoj utakmici dana neočekivano lako nadigrao Švedsku.

- Razbili su ih iako je završilo samo dva razlike. Imali su na trenutke i plus 10 i to nam je najbolji pokazatelj da ne smije biti nikakvog opuštanja.

Mirka je u Spaladiumu došla bodriti brojna obitelj, kao i prijatelji i navijači iz njegovog Ljubuškog.

- Atmosfera je bila sjajna kao i uvijek i presretan sam što sam ponovno dio reprezentacije. Bilo je teško gledati na televiziji kada momcima nije išlo – priznao je Alilović.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet