stdClass Object ( [id] => 17395 [title] => Vaterpolisti pobijedili i Srbe; na tribinama navijali rukometaši, košarkaši... (FOTOGALERIJA i VIDEO) [alias] => vaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u maniri svjetskih prvaka pobijedila je na drugom susretu olimpijskog turnira, protiv Srbije. Momci izbornika Ratka Rudića su po sličnom receptu kojeg su upotrijebili protiv Talijana nadvladali dugu momčad Europe. Prva četvtina započela je jako „klimavo“. Srbi su odmah udarili „pressing“ što je na neko vrijeme izbacilo naše igrače iz ravnoteže. Nisu se ni snašli a već je na kraju prve četvrtine bilo 3:1 za momke izbornika Dejana Udovičića.

Slavlje Đogaša / Drago Sopta / CROPIX
Ali, hrvatska mašina je tek na početku bila sporohodna. Odmah po nastavku su ubacili u višu brzinu. Kao da je treće isključenje najboljeg vaterpolista Eruope Mihe Boškovića dalo onaj inicijalni impuls koji je zahvaljujući momentumu prerastao u pravi parni valjak. Inicijator toga bio je Maro Joković. S dva uzastopna gola je preokrenuo susret, Hrvatska je izjednačila, i napravila seriju od 10:2! Srpski vaterpolisti su bili blago rečeno zaprepašteni.

Izostanak Boškovića se nije ni najmanje dao primjetiti, a Samir Barać i Joković su pustili ruku i skupa dali šest golova, svaki po tri. Uzmemo li u obir da se na vratima nalazio inače odlični Šefik, zadaća nije bila nimalo jednostavna. Golovi su padali jedan za drugim, a kada se na semaforu ukazalo 11:5 za kockaste kapice, to je bio znak da se utakmica lagano privede kraju.

Tko će koga, ako ne svoj svoga! Uoči početka susreta između Hrvatske i Srbije, tribine su zauzeli hrvatski rukometaši (Davor Dominiković, Mirko Alilović, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, Ivano Balić, Blaženko Lacković...) i košarkaši (Zoran Planinić, Damjan Rudež, Marko Popović) i svi su nosili vaterpolske kapice, kao i dvije Hrvatske plivačice Smiljana Marinović i Anja Trišić njihov direktor Tomislav Karlo, gimnastičarka Tina Erceg...

A kada su svi skupa zapjevali „ Samo je jedno u mom životu vrijedno...“  i „u boj u boj...“ debelo su nadglasali srpske navijače koji su do tada imali inicijativu.

Prvi gol dali su Srbi preko Aleksandra Šapića. Ali, ne lezi vraže, Samir Barać potvrdio je zašto slovi kao jedan od najboljih u svjetskim prvacima. Lijepim lobom je matirao Šefika.

Sportaši navijači bili su vaterpolistima podrška
„Oj Zagoro lijepa li si... „ zaorilo se od strane rukometaša čiji su glasovi dominirali na tribinama. Ubrzo nakon toga Vujasinović golom malo smanjuje ton kockastih navijača, a Šapić minutu i pol prije kraja vodi Srbiju na neugodnih dva gola razlike. Hinić je mogao smanjiti ali je njegov zicer obranio Šefik.
Sve ovo se odrazilo na igru isprovociranog Miha Boškovića koji je do desete minute skupio tri isključenja te je napustio bazen.

„Sudija pederu“  orilo se sa srpske strane... „Tako je, taaaaako je!“ uzvratili su hrvatski navijači.Ubrzo se Boškovićev sugrađanin i kolega iz kluba Maro joković osvetio zabivši dva gola poravnavajući rezultat. Semafor je u 12. minuti pokazivao 3:3!.

Do prvog vodstva stigla je Hrvatska minutu 43 sekunde prije kraja druge četvrtine. Samo nakratko, Vanja Udovičić vraća srpsku momčad u egal. Teo Đogaš je očito imao nešto protiv toga budući da je već u idućem napadu zabio za ponovno vodstvo svjetskih prvaka. Tada se počeo odvijati isti scenarij kao i sa Talijanama, jer već odmah nakon odmora ubacilo se u višu brzinu. Preko dva centra, Mile Smodlake i Igora Hinića povećali su svjetski prvaci vodstvo na tri gola razlike.

Ubrzo je izbornik srpskih vaterpolista zatražio minutu predaha. Uzalud,najbolji igrač utakmice Samir Barać postiže novi gol, a Hrvatska je fantastičnom serijom od 7:1 pokazala zašto je prva u svjetskom vaterpolu.
- Jače u obrani, još jače!! – derao se Ratko Rudić ne dopuštajući svojim momcima da se opuste. Ne samo da nisu primili gol već je Maro Joković bacio rukavicu u lice Samiru Baraću za najefikasnijeg strijelca susreta postignuvši treći gol.

Nakon 13. minuta Šapić je dao svoj treći, a ukupno peti gol za Srbiju. Na tribine je došao i Miho Bošković. Iako je Hrvatska vodila, nervozno je grizao nokte i promatrao susret. Nitko ga nije dirao.

 

Tik pred kraju treće četvrtine, igor Hinić j zbog trećeg prekršaja poslan da mu se pridruži na tribinama. Možemo li igrati i bez njih dvojice? Uz svako dužno poštovanje prema njima, Damir Burić je odmah na početku zabio svoj prvi gol na susretu. Pet komada prednosti stajalo je na semaforu pet minuta prije kraja.

- Gotovo je gotovo – čulo se sa hrvatske kombinirane navijačko-sportske tribine. A kao točku na i dao je Smodlaka. Vaterpolisti Dejana Udovičića mogli su samo pokušati smanjiti poraz. Prlainović je iskoristio priliku i upisao se u listu strijelaca.

Prvi peterac u utakmici suđen je tri minute prije kraja za Srbiju, Aleksandar Šapić je bio precizan, no samo je uspio smanjiti konačni poraz.

Rudić: Ovim smo dobili dodatno samopouzdanje

Iako su Hrvati ostali bez najboljeg vaterpolista Europe to ih nije pokolebalo, dapače, tek nakon toga su proigrali.
- Izostanak Mihe i naša dobra igra samo su pokazali kako smo dobro pokriveni na svim pozicijama. Istina, nije bilo lako igrati poslije toga, ali smo pokazali koliko smo jak kolektiv. Na početku smo bili malo zakočeni, kao i protiv Italije, ali nam se nakon tog stvarno otvorilo. Sve nam je ulazilo – kazao je iznimno zadovoljni kapetan svjetskih prvaka Zdeslav Vrdoljak.

- Obrana je odlično funkcionirala, tako da je i napad mogao biti besprijekoran. Istina, Srbi su jako ušli u susret. Počeli su se odmah tuči što nas je iznenadilo, ali samo prvih osam minuta. Sada smo mirni, imamo pravo na jedan kiks, iako sebi to nećemo dopustiti. Atmosfera je bila... Neopisiva!! Dečki su odlični, vidi se da im je stalo. Vrlo je ugodno igrati dok se u pozadini ore naše pjesme – zaključio je kapetan.

Najboljeg igrača utakmice lako se moglo proglasiti i Mara Jokovića, ali mu je Samir Barać za dlaku (i to na brku) oduzeo tu titulu.
- Evo, na primjeru ove utakmice se jasno vidi kako smo dobri iz svih pozicija. Igrali smo poprilično disciplinirano stoga smo i bili dosta precizni zbog čega smo mogli napraviti tako lijepu seriju. Smatram da su posve nepotrebno isključili Hinića, ali dobro, sve je na kraju super ispalo. Sada nam slijedi jutarnji susret sa Njemačkom koji i neće biti lagan radi termina.

U trenucima kada je Hrvatska bila u zaostatku dva gola, Maro Joković je preuzeo odgovornost i sa dva gola vratio svjetske prvake u vodstvo.
- Zaigrali smo malo brži prebačaj lopte što je zbunilo Šefika dva puta, a ja sam samo to iskoristio. Nervozno smo ušli u susret, ali nismo gubili glavu kada smo bili u zaostatku dva gola, to je bilo u prvoj četvrtini i dalo se stići – kazao je mladi dubrovački vaterpolist, te se također osvrnuo na atmosferu:

- Nismo očekivali da će itko doći. Samo nas je dodatno motiviralo, nadam se da ćemo i moći uzvratiti posjetu – zaključio je Joković.

Prema izborniku Rudiću ključni element naše igre bila je dinamika.
- Puno smo se i brzo kretali. To je bio ključ svega. Pored toga smo pokazali i psihološku snagu kada smo protiv jakog protivnika to uspjeli napraviti. Vidi se da su igrači dobili samopouzdanje koje im je još više naraslo ovim – kazao je Rudić.

v.ozretić

Hrvatska - Srbija 11:8

Ying Dong Natatorium bazen. Gledatelja: 2500. Olimpijski vaterpolski turnir: Hrvatska – Srbija 11:8 (1:3, 4:1, 4:1, 2:3). Suci: Turcotte Gaetan (Kanada), Johan Karel Klopper (Nizozemska).
Igrač više: Hrvatska 7:13,  Srbija 2:11.
Peterci: Srbija 1:1
Najbolji igrač: Samir Barać (Hrvatska)
HRVATSKA: Vićan (7), Burić (1), Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković (3) , Smodlaka (2), Đogaš (1), Marković, Barać (3), Hinić (1), Bošković, Pavić.
SRBIJA: Šefik (13), Prlainović (1), Gocić, Udovičić (2), Savić, Pijetlović, Radjen, Filipović, Čirić, Šapić (4), Vujasinović (1), Peković, Soro

Top-lista hrvatskih navijačkih pjesama prezentirana na susretu:

1.Samo je jedno...
2.U boj, u boj!
3.Lijepa li si
4.Ale, ale...
5.Mi, Hrvati!
6.Oj, hrvatska mati!
7.Kol'ko nas ima...
8.Moja domovina
9.Ja te volim Hrvatsko
10.Ako me ostaviš...

vlado ozretić

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-08-12 10:39:21 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-12 19:56:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-08-12 10:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11484 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/08\/12\/sport\/djogi.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/vican_slavi-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382122.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382114.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382105.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382101.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382098.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382094.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/000T_TRDV382086.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sportasi_navijaci4-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sefik_gol-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sportasi_navijaci-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/navijaci_igraci-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/hinic-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/buric-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/barac1-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sportasi_navijaci3-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sportasi_navijaci2-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/sportasi_navijaci1-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/jokovic-120808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/12\/sport\/HrvSrb\/djogas_slavi-120808.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x242"},{"size0":"700x400"},{"size0":"512x316"},{"size0":"512x362"},{"size0":"512x270"},{"size0":"512x346"},{"size0":"330x512"},{"size0":"388x512"},{"size0":"512x313"},{"size0":"372x550"},{"size0":"685x550"},{"size0":"700x465"},{"size0":"392x550"},{"size0":"700x491"},{"size0":"700x414"},{"size0":"427x550"},{"size0":"689x550"},{"size0":"700x432"},{"size0":"700x504"},{"size0":"700x416"},{"size0":"700x483"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7361581 Threads: 2 Questions: 1591729265 Slow queries: 4722187 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110314552 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/vaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video-17395 [printLink] => /sport/ostalo/vaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video-17395?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 23424 [name] => vaterpolohrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vaterpolohrvatska [link] => /tag/vaterpolohrvatska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vaterpolisti pobijedili i Srbe; na tribinama navijali rukometaši, košarkaši... (FOTOGALERIJA i VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-12-43-38-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/12/sport/djogi.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/12/sport/djogi.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/vican_slavi-120808.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382122.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382114.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382105.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382101.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382098.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382094.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/000T_TRDV382086.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sportasi_navijaci4-120808.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sefik_gol-120808.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sportasi_navijaci-120808.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/navijaci_igraci-120808.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/hinic-120808.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/buric-120808.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/barac1-120808.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sportasi_navijaci3-120808.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sportasi_navijaci2-120808.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/sportasi_navijaci1-120808.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/jokovic-120808.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/12/sport/HrvSrb/djogas_slavi-120808.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u maniri svjetskih prvaka pobijedila je na drugom susretu olimpijskog turnira, protiv Srbije. Momci izbornika Ratka Rudića su po sličnom receptu kojeg su upotrijebili protiv Talijana nadvladali dugu momčad Europe. Prva četvtina započela je jako „klimavo“. Srbi su odmah udarili „pressing“ što je na neko vrijeme izbacilo naše igrače iz ravnoteže. Nisu se ni snašli a već je na kraju prve četvrtine bilo 3:1 za momke izbornika Dejana Udovičića.

Slavlje Đogaša / Drago Sopta / CROPIX
Ali, hrvatska mašina je tek na početku bila sporohodna. Odmah po nastavku su ubacili u višu brzinu. Kao da je treće isključenje najboljeg vaterpolista Eruope Mihe Boškovića dalo onaj inicijalni impuls koji je zahvaljujući momentumu prerastao u pravi parni valjak. Inicijator toga bio je Maro Joković. S dva uzastopna gola je preokrenuo susret, Hrvatska je izjednačila, i napravila seriju od 10:2! Srpski vaterpolisti su bili blago rečeno zaprepašteni.

Izostanak Boškovića se nije ni najmanje dao primjetiti, a Samir Barać i Joković su pustili ruku i skupa dali šest golova, svaki po tri. Uzmemo li u obir da se na vratima nalazio inače odlični Šefik, zadaća nije bila nimalo jednostavna. Golovi su padali jedan za drugim, a kada se na semaforu ukazalo 11:5 za kockaste kapice, to je bio znak da se utakmica lagano privede kraju.

Tko će koga, ako ne svoj svoga! Uoči početka susreta između Hrvatske i Srbije, tribine su zauzeli hrvatski rukometaši (Davor Dominiković, Mirko Alilović, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, Ivano Balić, Blaženko Lacković...) i košarkaši (Zoran Planinić, Damjan Rudež, Marko Popović) i svi su nosili vaterpolske kapice, kao i dvije Hrvatske plivačice Smiljana Marinović i Anja Trišić njihov direktor Tomislav Karlo, gimnastičarka Tina Erceg...

A kada su svi skupa zapjevali „ Samo je jedno u mom životu vrijedno...“  i „u boj u boj...“ debelo su nadglasali srpske navijače koji su do tada imali inicijativu.

Prvi gol dali su Srbi preko Aleksandra Šapića. Ali, ne lezi vraže, Samir Barać potvrdio je zašto slovi kao jedan od najboljih u svjetskim prvacima. Lijepim lobom je matirao Šefika.

Sportaši navijači bili su vaterpolistima podrška
„Oj Zagoro lijepa li si... „ zaorilo se od strane rukometaša čiji su glasovi dominirali na tribinama. Ubrzo nakon toga Vujasinović golom malo smanjuje ton kockastih navijača, a Šapić minutu i pol prije kraja vodi Srbiju na neugodnih dva gola razlike. Hinić je mogao smanjiti ali je njegov zicer obranio Šefik.
Sve ovo se odrazilo na igru isprovociranog Miha Boškovića koji je do desete minute skupio tri isključenja te je napustio bazen.

„Sudija pederu“  orilo se sa srpske strane... „Tako je, taaaaako je!“ uzvratili su hrvatski navijači.Ubrzo se Boškovićev sugrađanin i kolega iz kluba Maro joković osvetio zabivši dva gola poravnavajući rezultat. Semafor je u 12. minuti pokazivao 3:3!.

Do prvog vodstva stigla je Hrvatska minutu 43 sekunde prije kraja druge četvrtine. Samo nakratko, Vanja Udovičić vraća srpsku momčad u egal. Teo Đogaš je očito imao nešto protiv toga budući da je već u idućem napadu zabio za ponovno vodstvo svjetskih prvaka. Tada se počeo odvijati isti scenarij kao i sa Talijanama, jer već odmah nakon odmora ubacilo se u višu brzinu. Preko dva centra, Mile Smodlake i Igora Hinića povećali su svjetski prvaci vodstvo na tri gola razlike.

Ubrzo je izbornik srpskih vaterpolista zatražio minutu predaha. Uzalud,najbolji igrač utakmice Samir Barać postiže novi gol, a Hrvatska je fantastičnom serijom od 7:1 pokazala zašto je prva u svjetskom vaterpolu.
- Jače u obrani, još jače!! – derao se Ratko Rudić ne dopuštajući svojim momcima da se opuste. Ne samo da nisu primili gol već je Maro Joković bacio rukavicu u lice Samiru Baraću za najefikasnijeg strijelca susreta postignuvši treći gol.

Nakon 13. minuta Šapić je dao svoj treći, a ukupno peti gol za Srbiju. Na tribine je došao i Miho Bošković. Iako je Hrvatska vodila, nervozno je grizao nokte i promatrao susret. Nitko ga nije dirao.

 

Tik pred kraju treće četvrtine, igor Hinić j zbog trećeg prekršaja poslan da mu se pridruži na tribinama. Možemo li igrati i bez njih dvojice? Uz svako dužno poštovanje prema njima, Damir Burić je odmah na početku zabio svoj prvi gol na susretu. Pet komada prednosti stajalo je na semaforu pet minuta prije kraja.

- Gotovo je gotovo – čulo se sa hrvatske kombinirane navijačko-sportske tribine. A kao točku na i dao je Smodlaka. Vaterpolisti Dejana Udovičića mogli su samo pokušati smanjiti poraz. Prlainović je iskoristio priliku i upisao se u listu strijelaca.

Prvi peterac u utakmici suđen je tri minute prije kraja za Srbiju, Aleksandar Šapić je bio precizan, no samo je uspio smanjiti konačni poraz.

Rudić: Ovim smo dobili dodatno samopouzdanje

Iako su Hrvati ostali bez najboljeg vaterpolista Europe to ih nije pokolebalo, dapače, tek nakon toga su proigrali.
- Izostanak Mihe i naša dobra igra samo su pokazali kako smo dobro pokriveni na svim pozicijama. Istina, nije bilo lako igrati poslije toga, ali smo pokazali koliko smo jak kolektiv. Na početku smo bili malo zakočeni, kao i protiv Italije, ali nam se nakon tog stvarno otvorilo. Sve nam je ulazilo – kazao je iznimno zadovoljni kapetan svjetskih prvaka Zdeslav Vrdoljak.

- Obrana je odlično funkcionirala, tako da je i napad mogao biti besprijekoran. Istina, Srbi su jako ušli u susret. Počeli su se odmah tuči što nas je iznenadilo, ali samo prvih osam minuta. Sada smo mirni, imamo pravo na jedan kiks, iako sebi to nećemo dopustiti. Atmosfera je bila... Neopisiva!! Dečki su odlični, vidi se da im je stalo. Vrlo je ugodno igrati dok se u pozadini ore naše pjesme – zaključio je kapetan.

Najboljeg igrača utakmice lako se moglo proglasiti i Mara Jokovića, ali mu je Samir Barać za dlaku (i to na brku) oduzeo tu titulu.
- Evo, na primjeru ove utakmice se jasno vidi kako smo dobri iz svih pozicija. Igrali smo poprilično disciplinirano stoga smo i bili dosta precizni zbog čega smo mogli napraviti tako lijepu seriju. Smatram da su posve nepotrebno isključili Hinića, ali dobro, sve je na kraju super ispalo. Sada nam slijedi jutarnji susret sa Njemačkom koji i neće biti lagan radi termina.

U trenucima kada je Hrvatska bila u zaostatku dva gola, Maro Joković je preuzeo odgovornost i sa dva gola vratio svjetske prvake u vodstvo.
- Zaigrali smo malo brži prebačaj lopte što je zbunilo Šefika dva puta, a ja sam samo to iskoristio. Nervozno smo ušli u susret, ali nismo gubili glavu kada smo bili u zaostatku dva gola, to je bilo u prvoj četvrtini i dalo se stići – kazao je mladi dubrovački vaterpolist, te se također osvrnuo na atmosferu:

- Nismo očekivali da će itko doći. Samo nas je dodatno motiviralo, nadam se da ćemo i moći uzvratiti posjetu – zaključio je Joković.

Prema izborniku Rudiću ključni element naše igre bila je dinamika.
- Puno smo se i brzo kretali. To je bio ključ svega. Pored toga smo pokazali i psihološku snagu kada smo protiv jakog protivnika to uspjeli napraviti. Vidi se da su igrači dobili samopouzdanje koje im je još više naraslo ovim – kazao je Rudić.

v.ozretić

Hrvatska - Srbija 11:8

Ying Dong Natatorium bazen. Gledatelja: 2500. Olimpijski vaterpolski turnir: Hrvatska – Srbija 11:8 (1:3, 4:1, 4:1, 2:3). Suci: Turcotte Gaetan (Kanada), Johan Karel Klopper (Nizozemska).
Igrač više: Hrvatska 7:13,  Srbija 2:11.
Peterci: Srbija 1:1
Najbolji igrač: Samir Barać (Hrvatska)
HRVATSKA: Vićan (7), Burić (1), Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković (3) , Smodlaka (2), Đogaš (1), Marković, Barać (3), Hinić (1), Bošković, Pavić.
SRBIJA: Šefik (13), Prlainović (1), Gocić, Udovičić (2), Savić, Pijetlović, Radjen, Filipović, Čirić, Šapić (4), Vujasinović (1), Peković, Soro

Top-lista hrvatskih navijačkih pjesama prezentirana na susretu:

1.Samo je jedno...
2.U boj, u boj!
3.Lijepa li si
4.Ale, ale...
5.Mi, Hrvati!
6.Oj, hrvatska mati!
7.Kol'ko nas ima...
8.Moja domovina
9.Ja te volim Hrvatsko
10.Ako me ostaviš...

vlado ozretić

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>





















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/vaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video-17395 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e732da609cb58d22ad745cc4c4fb4e18e80259be [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vaterpolisti+pobijedili+i+Srbe%3B+na+tribinama+navijali+rukometa%C5%A1i%2C+ko%C5%A1arka%C5%A1i...+%28FOTOGALERIJA+i+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fvaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video-17395 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fvaterpolisti-pobijedili-i-srbe-na-tribinama-navijali-rukometasi-kosarkasi-fotogalerija-i-video-17395 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Vaterpolisti pobijedili i Srbe; na tribinama navijali rukometaši, košarkaši... (FOTOGALERIJA i VIDEO)

Piše PSD.
12. kolovoza 2008. - 12:34

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u maniri svjetskih prvaka pobijedila je na drugom susretu olimpijskog turnira, protiv Srbije. Momci izbornika Ratka Rudića su po sličnom receptu kojeg su upotrijebili protiv Talijana nadvladali dugu momčad Europe. Prva četvtina započela je jako „klimavo“. Srbi su odmah udarili „pressing“ što je na neko vrijeme izbacilo naše igrače iz ravnoteže. Nisu se ni snašli a već je na kraju prve četvrtine bilo 3:1 za momke izbornika Dejana Udovičića.

Slavlje Đogaša / Drago Sopta / CROPIX
Ali, hrvatska mašina je tek na početku bila sporohodna. Odmah po nastavku su ubacili u višu brzinu. Kao da je treće isključenje najboljeg vaterpolista Eruope Mihe Boškovića dalo onaj ini...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 14:43