stdClass Object ( [id] => 423951 [title] => Splitski vaterpolisti zalog sjajne budućnosti [alias] => splitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Već se napominjalo da vaterpolo u Hrvatskoj ima blistavu budućnosti, izbornik seniora Ivica Tucak je nakon srebra u Rio de Janeiru govorio o novoj generaciji igrača koja dolazi. Jedna od tih je ova juniorska, do 18 godina, koja je osvojivši zlato potvrdila sve navode o neospornom talentu.

Dapače imamo najtalentiraniju reprezentaciju u uzrastu rođenih 1998. i mlađi, zlatnike iz Podgorice. Splitski smo dio reprezentacije, zajedno sa stožerom, izbornikom Joškom Krekovićem, pomoćnicima Milom Smodlakom i Rencom Posinkovićem „zadržali“ na ćakuli, o prvenstvu, budućnosti, novim pravilima.

- Ponosan sam na ovu momčad, gradili smo je dugo, ali od 10 srpnja kada smo sa dvadeset igrača ušli u završne pripreme svaki je od ovih momaka dao svoj maksimum. nije bilo lako odabrati na kraju 13 igrača koji će nastupiti na prvenstvu. Ovim zlatom su momci naplatili sva odricanja tijekom ljeta i one naporne treninge, jer nije bilo nimalo lako - kaže izbornik Joško Kreković.

Svi ističu da turnir nije bio lagan, naporne utakmice, je li dvoboj protiv Australija i ona pobjeda u finišu bila ključna ?

- Nema više tolikih razlika, posebno na ovom turniru sa novim pravilima. Ni ta Australija nije naivna momčad, rade i oni. Dobili su na prvenstvu Španjolce, prije toga Talijane na jednom turniru. Opet vjerujem da smo mi još uvijek tri-četiri gola bolji od njih, ali taj dvoboj je bio sklop nespretnih stvari. Prvo je utakmica kasnila zbog kiše, pa su se momci taman spremili za predstavljanje, a ovi odu u produžetak. Opet momci su pokazali karakter kada je bilo najteže.

Kao u finalu protiv domaćina, otvorili ste sa 0:2 ?

- Tu moramo govoriti o nečem drugom, momci su izašli pred pune tribine, preko dvije tisuće ljudi, nikada nisu igrali u takvoj atmosferi. Bili su impresionirani tom atmosferom, međutim kada su to „izbrisali“ i počeli igrati vidjela se klasa naših mladih igraća. Bili su jači od suparnika koji je imao i više puta igrača prednosti u bazenu, pa tri peterca, pokazali su karakter. Ali ključ je bilo četvrtfinale - kaže Kreković i nastavlja:

- Taj dvoboj na turnirima uvijek usmjerava tijek prvenstva, idete li prema medalji ili u „donji dom“ što je već za nas neuspjeh. Kada smo to prošli, a znali smo da forma raste jer smo je tako tempirali nije bilo straha da ćemo sigurno završiti prvenstvo sa medaljom. Čak i tada smo vidjeli da bi mogli do zlata jer smo bili kompaktni, odlični tijekom cijelog nastupa.

Ovu su juniori već ubilježili i seniorske minute, koliko mogu još napredovati ?

Prijelaz iz juniora u seniore je najveća skalina u sportu, prostora za napredak ima puno, momci se sada vraćaju u klubove i tamo se moraju nastaviti razvijati. Ovo je osjetljivo razdoblje za njih, talent imaju, ali moraju nastaviti sa radom. Bez toga neće biti ništa.

Priča se da bi iz ove generacije do Tokija mogli dobiti tri-četiri seniora ?

- Ne bi im nabacivao toliki teret na leđa. Činjenica je da su oni odlični. Ali treba vidjeti što će napraviti u HVS-u, hoće li biti pomlađivanja reprezentacije kako je najavljeno. Uz to ne zaboravite da imamo mi odličnih mladih igrača od 19 i 21 godinu, a ovi su i mlađi. Recimo sada je sedam igrača iz ove generacije pridodane onoj godinu starijoj, a tamo su recimo Rino Burić i Ivan Domagoj Zović odlični mladi igrači. ovoj generaciji treba dati vremena da sazrije. Imat će priliku igrati, vaterpolo je sport u kojem se otvaraju vrata. Ali neka sve ide svojim prirodnim putem, četiri godine su jako dugačko razdoblje u životu mladih ljudi, ne treba ih požurivati, niti im stavljati hipoteku prije nego su počeli igrati pravi seniorski vaterpolo - zaključuje Kreković.

Zarekli smo se da se kući nećemo vratiti samo s akreditacijama

Neosporna potvrda, zlato iz Podgorice znak je da se za vaterpolo ne treba brinuti. Šesti iz momčadi Duje Pejković je već na „novom zadatku“ sa reprezentacijom do 19 godina, nije nazočio, ali je kao drugi strijelac reprezentacije dao svoj veliki obol. Uostalom odlična je seniorska sezona iza njega u kojoj je dokazao svoju moć, igrač je velikog potencijala i na njemu je kojim će se smjerom dalje razvijati.

Oba reprezentativna vratara su iz Splita, Luka Podrug (Mornar BS) i Petar Bratim (Jadran), zdrava konkurencija iako je vratarima najteže, samo jedan je na golu, drugi čeka šansu. Ovaj put Luka je bio „ključar“, prema statistikama najbolji na prvenstvu.

- Nije bilo lako, vratarima se uvijek vide sve pogreške. Ali i ostali igrači u polju su odigrali odlično u obrani. Odličan je ovo poticaj za nastavak dalje, turnir je odrađen baš kako smo željeli - kaže Luka.

- Nije lako gledati sa klupe natjecanje, ali drago mi je da je Luka odlično branio, bio stabilan na golu. Nema tu ljubomore, obojica smo odlično radili na treninzima, a na trenerima je da odaberu onog koji će biti na golu - dodaje Petar.

Inače ako vas zanima naša su dva golmana i cimeri na natjecanjima, zajedno na treninzima, zajedno u slobodno vrijeme. Pričate li onda o treningu ili o curama, izlascima ...

- Ovo drugo, na treninzima „pričamo“ o vaterpolu, poslije imamo tema dovoljno - kroz smijeh će obojica.

Tercet igrača u polju iznio je veliki teret, Zvonimir Butić je odradio cijelu seniorsku sezonu, Ivan Krolo je ulazio u momčad, imao minutažu, a Karla Krekovića, kao najmlađeg u ovom društvu tek očekuju seniorski okršaji.

- Drugačije prvenstvo, manje igrača u polju, bio je potrebno odigrati na više pozicija podjednako dobro. Težak turnir, s obzirom na pravila nije bilo izrazitog favorita. Pa i ta Australija je bila jako nezgodna. Ova generacija je spremna za iskorak - kaže Zvonimir Butić.

- Morali smo se dobro potruditi za ovo zlato, najvažnije je bilo četvrtfinale, tu smo stvarno zapeli. Ali kada se gleda cijeli turnir naša se forma stalno dizala, bili smo sve bolji i na kraju u om finalu protiv domaćina i njegove bučne publike odigrali najbolji susret - kaže Karlo.

- Ova pravila nam nisu posebno draga, igra se dosta drugačija, međutim ono što je najvažnije je da samo one odlučujuće utakmice odigrali kako treba, čvrsto u obrani, hrabro. Nismo se plašili niti jednog suparnika, treneri su nam govorili koliko vrijedimo. Bili smo puni samopouzdanja, prava momčad - dodaje Ivan.

Kada ste shvatili da bi mogli do titule, da je nekako medalja sigurna ?

- Teško je to kazati, mislim već nakon poraza od Srbije u prvom krugu smo bili sigurni da imamo igru i snagu - kaže Ivan.

- Četvrtfinale protiv Australije, tu smo dobili krila, nakon te pobjede smo još više narasli u igri - slažu se Luka, Petar, Karlo

- Mislim da je to bilo još i prije, kada smo na prvenstvu u Bakuu bili četvrti, tada smo došli kući sa akreditacijama, sada smo uzeli to zlato i poseban je osjećaj - kaže Zvonimir.

Bez obzira na tajming, zlato je kući, dokaz da hrvatski vaterpolo počiva nam ladim snagama i da se za budućnost ne treba brinuti. Jer osim igrački, momci i sami kažu da su izvan bazena prava klapa i da je to bio dodatni faktor, presudan u odlučujućim trenucima kada je trebalo odigrati „svi za jednog“. Ne ističu nikoga, kažu, ovo je velika zajednička pobjeda svih igrača.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bazen pun nada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-09-12 11:04:59 [created_by] => 3199 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-09-12 11:10:43 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-09-12 11:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5547 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/1_split_vaterpolo3-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/1_split_vaterpolo1-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/1_split_vaterpolo2-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/1_split_vaterpolo4-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/split_vaterpolo5-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/split_vaterpolo6-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/split_vaterpolo7-070916.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/09\/12\/split_vaterpolo8-070916.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["split_vaterpolo3-070916","split_vaterpolo1-070916","split_vaterpolo2-070916","split_vaterpolo4-070916","split_vaterpolo5-070916","split_vaterpolo6-070916","split_vaterpolo7-070916","split_vaterpolo8-070916"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x677"},{"size0":"1280x798"},{"size0":"1280x765"},{"size0":"561x840"},{"size0":"1280x768"},{"size0":"1250x840"},{"size0":"1280x781"},{"size0":"1280x756"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7526914 Threads: 2 Questions: 1608231613 Slow queries: 4772648 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110712514 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/splitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti-423951 [printLink] => /sport/ostalo/splitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti-423951?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 239445 [name] => luka podrug [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-podrug [link] => /tag/luka-podrug ) [1] => stdClass Object ( [id] => 398866 [name] => Joško Kreković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josko-krekovic [link] => /tag/josko-krekovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 254670 [name] => Zvonimir Butić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonimir-butic [link] => /tag/zvonimir-butic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 254671 [name] => Karlo Kreković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => karlo-krekovic [link] => /tag/karlo-krekovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 254672 [name] => Ivan Krolo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-krolo [link] => /tag/ivan-krolo ) [5] => stdClass Object ( [id] => 254673 [name] => Petar Bratim [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => petar-bratim [link] => /tag/petar-bratim ) [6] => stdClass Object ( [id] => 254674 [name] => Duje Pejković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => duje-pejkovic [link] => /tag/duje-pejkovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bazen pun nada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitski vaterpolisti zalog sjajne budućnosti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3199 [name] => Robert Radica [username] => robert-radica [email] => robert-radica@sd.hr [password] => $2y$10$spMeJSNS1kDesrXuOTyCNOgAt89WFIxuCgdF0BPBnyEcAbP180HNC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/robert-radica-3199 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1717 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f828e17e708f36d4850c05932a261cba?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/1_split_vaterpolo3-070916.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => split_vaterpolo3-070916 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/1_split_vaterpolo3-070916.jpg [title] => split_vaterpolo3-070916 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/1_split_vaterpolo1-070916.jpg [title] => split_vaterpolo1-070916 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/1_split_vaterpolo2-070916.jpg [title] => split_vaterpolo2-070916 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/1_split_vaterpolo4-070916.jpg [title] => split_vaterpolo4-070916 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/split_vaterpolo5-070916.jpg [title] => split_vaterpolo5-070916 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/split_vaterpolo6-070916.jpg [title] => split_vaterpolo6-070916 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/split_vaterpolo7-070916.jpg [title] => split_vaterpolo7-070916 ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/09/12/split_vaterpolo8-070916.jpg [title] => split_vaterpolo8-070916 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Već se napominjalo da vaterpolo u Hrvatskoj ima blistavu budućnosti, izbornik seniora Ivica Tucak je nakon srebra u Rio de Janeiru govorio o novoj generaciji igrača koja dolazi. Jedna od tih je ova juniorska, do 18 godina, koja je osvojivši zlato potvrdila sve navode o neospornom talentu.

Dapače imamo najtalentiraniju reprezentaciju u uzrastu rođenih 1998. i mlađi, zlatnike iz Podgorice. Splitski smo dio reprezentacije, zajedno sa stožerom, izbornikom Joškom Krekovićem, pomoćnicima Milom Smodlakom i Rencom Posinkovićem „zadržali“ na ćakuli, o prvenstvu, budućnosti, novim pravilima.

- Ponosan sam na ovu momčad, gradili smo je dugo, ali od 10 srpnja kada smo sa dvadeset igrača ušli u završne pripreme svaki je od ovih momaka dao svoj maksimum. nije bilo lako odabrati na kraju 13 igrača koji će nastupiti na prvenstvu. Ovim zlatom su momci naplatili sva odricanja tijekom ljeta i one naporne treninge, jer nije bilo nimalo lako - kaže izbornik Joško Kreković.

Svi ističu da turnir nije bio lagan, naporne utakmice, je li dvoboj protiv Australija i ona pobjeda u finišu bila ključna ?

- Nema više tolikih razlika, posebno na ovom turniru sa novim pravilima. Ni ta Australija nije naivna momčad, rade i oni. Dobili su na prvenstvu Španjolce, prije toga Talijane na jednom turniru. Opet vjerujem da smo mi još uvijek tri-četiri gola bolji od njih, ali taj dvoboj je bio sklop nespretnih stvari. Prvo je utakmica kasnila zbog kiše, pa su se momci taman spremili za predstavljanje, a ovi odu u produžetak. Opet momci su pokazali karakter kada je bilo najteže.

Kao u finalu protiv domaćina, otvorili ste sa 0:2 ?

- Tu moramo govoriti o nečem drugom, momci su izašli pred pune tribine, preko dvije tisuće ljudi, nikada nisu igrali u takvoj atmosferi. Bili su impresionirani tom atmosferom, međutim kada su to „izbrisali“ i počeli igrati vidjela se klasa naših mladih igraća. Bili su jači od suparnika koji je imao i više puta igrača prednosti u bazenu, pa tri peterca, pokazali su karakter. Ali ključ je bilo četvrtfinale - kaže Kreković i nastavlja:

- Taj dvoboj na turnirima uvijek usmjerava tijek prvenstva, idete li prema medalji ili u „donji dom“ što je već za nas neuspjeh. Kada smo to prošli, a znali smo da forma raste jer smo je tako tempirali nije bilo straha da ćemo sigurno završiti prvenstvo sa medaljom. Čak i tada smo vidjeli da bi mogli do zlata jer smo bili kompaktni, odlični tijekom cijelog nastupa.

Ovu su juniori već ubilježili i seniorske minute, koliko mogu još napredovati ?

Prijelaz iz juniora u seniore je najveća skalina u sportu, prostora za napredak ima puno, momci se sada vraćaju u klubove i tamo se moraju nastaviti razvijati. Ovo je osjetljivo razdoblje za njih, talent imaju, ali moraju nastaviti sa radom. Bez toga neće biti ništa.

Priča se da bi iz ove generacije do Tokija mogli dobiti tri-četiri seniora ?

- Ne bi im nabacivao toliki teret na leđa. Činjenica je da su oni odlični. Ali treba vidjeti što će napraviti u HVS-u, hoće li biti pomlađivanja reprezentacije kako je najavljeno. Uz to ne zaboravite da imamo mi odličnih mladih igrača od 19 i 21 godinu, a ovi su i mlađi. Recimo sada je sedam igrača iz ove generacije pridodane onoj godinu starijoj, a tamo su recimo Rino Burić i Ivan Domagoj Zović odlični mladi igrači. ovoj generaciji treba dati vremena da sazrije. Imat će priliku igrati, vaterpolo je sport u kojem se otvaraju vrata. Ali neka sve ide svojim prirodnim putem, četiri godine su jako dugačko razdoblje u životu mladih ljudi, ne treba ih požurivati, niti im stavljati hipoteku prije nego su počeli igrati pravi seniorski vaterpolo - zaključuje Kreković.

Zarekli smo se da se kući nećemo vratiti samo s akreditacijama

Neosporna potvrda, zlato iz Podgorice znak je da se za vaterpolo ne treba brinuti. Šesti iz momčadi Duje Pejković je već na „novom zadatku“ sa reprezentacijom do 19 godina, nije nazočio, ali je kao drugi strijelac reprezentacije dao svoj veliki obol. Uostalom odlična je seniorska sezona iza njega u kojoj je dokazao svoju moć, igrač je velikog potencijala i na njemu je kojim će se smjerom dalje razvijati.

Oba reprezentativna vratara su iz Splita, Luka Podrug (Mornar BS) i Petar Bratim (Jadran), zdrava konkurencija iako je vratarima najteže, samo jedan je na golu, drugi čeka šansu. Ovaj put Luka je bio „ključar“, prema statistikama najbolji na prvenstvu.

- Nije bilo lako, vratarima se uvijek vide sve pogreške. Ali i ostali igrači u polju su odigrali odlično u obrani. Odličan je ovo poticaj za nastavak dalje, turnir je odrađen baš kako smo željeli - kaže Luka.

- Nije lako gledati sa klupe natjecanje, ali drago mi je da je Luka odlično branio, bio stabilan na golu. Nema tu ljubomore, obojica smo odlično radili na treninzima, a na trenerima je da odaberu onog koji će biti na golu - dodaje Petar.

Inače ako vas zanima naša su dva golmana i cimeri na natjecanjima, zajedno na treninzima, zajedno u slobodno vrijeme. Pričate li onda o treningu ili o curama, izlascima ...

- Ovo drugo, na treninzima „pričamo“ o vaterpolu, poslije imamo tema dovoljno - kroz smijeh će obojica.

Tercet igrača u polju iznio je veliki teret, Zvonimir Butić je odradio cijelu seniorsku sezonu, Ivan Krolo je ulazio u momčad, imao minutažu, a Karla Krekovića, kao najmlađeg u ovom društvu tek očekuju seniorski okršaji.

- Drugačije prvenstvo, manje igrača u polju, bio je potrebno odigrati na više pozicija podjednako dobro. Težak turnir, s obzirom na pravila nije bilo izrazitog favorita. Pa i ta Australija je bila jako nezgodna. Ova generacija je spremna za iskorak - kaže Zvonimir Butić.

- Morali smo se dobro potruditi za ovo zlato, najvažnije je bilo četvrtfinale, tu smo stvarno zapeli. Ali kada se gleda cijeli turnir naša se forma stalno dizala, bili smo sve bolji i na kraju u om finalu protiv domaćina i njegove bučne publike odigrali najbolji susret - kaže Karlo.

- Ova pravila nam nisu posebno draga, igra se dosta drugačija, međutim ono što je najvažnije je da samo one odlučujuće utakmice odigrali kako treba, čvrsto u obrani, hrabro. Nismo se plašili niti jednog suparnika, treneri su nam govorili koliko vrijedimo. Bili smo puni samopouzdanja, prava momčad - dodaje Ivan.

Kada ste shvatili da bi mogli do titule, da je nekako medalja sigurna ?

- Teško je to kazati, mislim već nakon poraza od Srbije u prvom krugu smo bili sigurni da imamo igru i snagu - kaže Ivan.

- Četvrtfinale protiv Australije, tu smo dobili krila, nakon te pobjede smo još više narasli u igri - slažu se Luka, Petar, Karlo

- Mislim da je to bilo još i prije, kada smo na prvenstvu u Bakuu bili četvrti, tada smo došli kući sa akreditacijama, sada smo uzeli to zlato i poseban je osjećaj - kaže Zvonimir.

Bez obzira na tajming, zlato je kući, dokaz da hrvatski vaterpolo počiva nam ladim snagama i da se za budućnost ne treba brinuti. Jer osim igrački, momci i sami kažu da su izvan bazena prava klapa i da je to bio dodatni faktor, presudan u odlučujućim trenucima kada je trebalo odigrati „svi za jednog“. Ne ističu nikoga, kažu, ovo je velika zajednička pobjeda svih igrača.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
split_vaterpolo3-070916 split_vaterpolo1-070916 split_vaterpolo2-070916 split_vaterpolo4-070916 split_vaterpolo5-070916 split_vaterpolo6-070916 split_vaterpolo7-070916 split_vaterpolo8-070916
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/splitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti-423951 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ffe9820be220bac95a9967e045ac8e1dfcbc91ea [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitski+vaterpolisti+zalog+sjajne+budu%C4%87nosti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsplitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti-423951 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsplitski-vaterpolisti-zalog-sjajne-buducnosti-423951 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => bazen pun nada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalobazen pun nada

Splitski vaterpolisti zalog sjajne budućnosti

12. rujna 2016. - 13:05
split_vaterpolo3-070916

Već se napominjalo da vaterpolo u Hrvatskoj ima blistavu budućnosti, izbornik seniora Ivica Tucak je nakon srebra u Rio de Janeiru govorio o novoj generaciji igrača koja dolazi. Jedna od tih je ova juniorska, do 18 godina, koja je osvojivši zlato potvrdila sve navode o neospornom talentu.

Dapače imamo najtalentiraniju reprezentaciju u uzrastu rođenih 1998. i mlađi, zlatnike iz Podgorice. Splitski smo dio reprezentacije, zajedno sa stožerom, izbornikom Joškom Krekovićem, pomoćnicima Milom Smodlakom i Rencom Posinkovićem „zadržali“ na ćakuli, o prvenstvu, budućnosti, novim pravilima.

- Ponosan sam na ovu momčad, gradili smo je dugo, ali od 10 srpnja kada smo sa dvadeset igrača ušli u završne pripreme svaki je od ovih momaka dao svoj maksimum. nije bilo lako odabrati na kraju ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:39