StoryEditorOCM
Ostalokakva najava

Navijači oštro zaprijetili dalmatinskom klubu: Imate rok do petka, mnogi su krvarili da vi imate plaću, očekujte nas...

Piše Mate Primorac
15. siječnja 2024. - 11:17

Brojne navijače malonogometaša Vrgorca zaboljela je glava u subotu predvečer. Prvo jer nije bio omogućen izravan prijenos utakmice 10. kola između Uspinjače Gimke i njihova Vrgorca preko YouTube kanala, nego su pratili kretanje rezultata preko društvenih mreža i mobilnih aplikacija, a drugo kada su saznali konačan rezultat derbija začelja.  

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da susret ide u krivom smjeru, Nebesko-plavi su gubili 2:0 i nisu iskoristili akumulirani udarac s deset metara. Na kraju je to završilo potopom od 6:1, od trenutnog fenjeraša u ligi. Dok smo pripremali najavu te utakmice, jednom dijelu igrača i navijača već su u glavama  bila upisana tri boda iz tog susreta. Međutim, uz sramotnu predstavu cijele momčadi, Vrgorčani su doslovno nokautirani u Dubravi. Kako to objasniti?

Pa ni najiskusniji igrači s kojima smo o tome razgovarali nemaju prave riječi za to, kao da se uvukla u momčad nesigurnost. No, žalosno je to da pomalo izostaje i taj ratnički duh, koji je sve ekipe Vrgorca već godinama krasio. Kad se primi pogodak ‘spusti se glava‘, kao da je to očekivano. Umjesto da se traži način kako to preokrenuti, kako se iz toga izvući, kako se izboriti za svaku sljedeću loptu…

Neki će reći da ima dosta mladih igrača u momčadi i da je potreban proces sazrijevanja, međutim tu ima i dosta iskusnih momaka, bivših i sadašnjih reprezentativaca  koji su prošli puno toga, koji imaju mirnoću i znanje izvući se iz takvih situacija. Pa, ne možemo sve mladosti pripisati, no ono što je upada u oči je kronična neefikasnost, u zadnja dva susreta postigli su samo dva pogotka što je za  dvoranski nogomet smiješna brojka. Doslovno im treba pet prilika kako bi jedanput zatresli mrežu, a kad prime pogodak ne znaju kako se iz toga izvući, odnosno na koji način napraviti preokret. Stoga je odmah nakon utakmice jedna poruka osvanula na društvenim mrežama i izazvala posebnu pozornost. 

image

Navijači HMNK Vrgorca

Mate Primorac/

- Očekujte navijače na treningu - napisao je Ivan Erceg Škrga, bivši vratar Nebesko-plavih, čovjek koji voli i živi za svoj klub i svaku je utakmicu u prvim redovima glasno ga bodreći. 

- Pustit ćemo ih do petka, da vidimo kako će odigrati protiv Novog vremena, ako se u tom susretu nešto ne promijeni jasno i glasno ćemo im očitati ‘bukvicu‘. Pa mnogi su krvarili da bi oni danas ugodno šetali po Hrvatskoj i primati plaće. Za što? Za ovakve predstave kao sad u Zagrebu. Nije sramota izgubiti, ali nositi dres Vrgorca i predati se bez borbe, bez krvavih koljena to je već problem. Stanite, nisu oni u Zagrebu igrali protiv Barcelone, nego protiv posljednje Uspinjače.  Imaju još jednu utakmicu za popraviti dojam, a onda mi uzimamo stvari u svoje ruke - poručio je legendarni Škrga, nakon što smo ga pitali što je mislio s onom porukom. 

Jedan dio uprave zagovara još rigoroznije mjere, jer njim je neobjašnjivo da na turnirima isti igrači „lete“, a u prvenstvu izgledaju neprepoznatljivo. 

-Vidjet ćemo kako će to izgledati u petak, pa ćemo onda nakon toga znati koje ćemo konkretne poteze povući- rekao nam je jedan član uprave. 

Trener Kraljević u rosteru  za petak i utakmicu s Makaranima u 18 sati  bit će jači za Marka Gašpara i Brazilca Lukitia. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:08