StoryEditorOCM
OstaloUTAKMICA GODINE

Navijači dalmatinskog kluba poslali oštru poruku igračima: ‘Mnoge generacije derale su koljena da bi vi primali plaće‘

Piše Mate Primorac
27. travnja 2024. - 16:11

Sve oči navijača Vrgorca, popularnih Kamenjara, bit će uprte danas u 19 sati u Vinkovce, gdje će se njihovi ljubimci pokušati "vaditi" protiv Aurelije u drugoj utakmici za popunu elitnog razreda hrvatskog futsala. Naime, vinkovačka "Žuta podmornica" potopila je nebeskoplavi brod u Tinovu gradu, nakon bitke duge 50 minuta i ruleta šesteraca bili su bolji rezultatom 4:2.

Teniskim riječnikom, momčad Kristiana Šoštara napravila je break i sad joj treba pobjeda na domaćem terenu u legendarnoj Ciglici kako bi završili posao i ušli u najviši rang. S druge strane, Vrgorčani će pokušati sve učiniti da sačuvaju 17 godina dugu bajku koliko traje njihov prvoligaški status, a na tom putu uspona i padova igrali su čak pet finala prvenstva i kupa. No, nikad nisu imali ovako turbulentnu sezonu kao ove godine, koja je rezulat pogrešnih odluka, sazrijevanja momčadi, pada koncentracije…

Nakon poraza od Aurelije društvene mreže su "gorjele", tražila se odgovornost od uprave do igrača. Međutim, navijači su malo ohladili uoči uzvrata u gradu na Bosutu, vjerujući da će se Martinac i društvo iskupiti za lošu partiju na domaćem terenu i poraz na šesterce u prvoj utakmici. Teško je bilo proteklih dana uhvatiti nekoga za riječ, izjavu… Jer voda je došla do grla, treba se vaditi pred punom dvoranom u Vinkovcima, a zbog tri žuta kartona nedostajet će im BiH reprezentativac Josip Bošković.

No, svi vjeruju da ga može adekvatno zamjeniti reprezentativac Venezuele Anudwar Delgado, zvani Bateria pored toga u sastav se vraća Toni Kirevski koji može sam riješiti utakmicu ako je njegov dan. Nebesko-plavi su krenuli dan prije put Vinkovaca, a direktor kluba Ante Mihaljević Pilač je bio kratak i jasan:

- Uprskali smo prvu utakmicu, moramo se sad vadit kako znamo i umijemo, te izboriti "majstoricu" na domaćem parketu.

Dok je jedan od vođa Kamenjara, Ivan Erceg Škrga bio puno odriješitiji u javnom istupu.

- Mnoge generacije igrača "derale su koljena" na terenu, a navijača glasnice na tribinama kako bi današnji igrači uživali, primali plaće…Stoga samo s pobjedom mogu isprati sav pelin koji su nam priuštili ovu sezonu - zaključio je Škrga.

image

navijači Vrgorca

Mate Primorac/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 01:55