stdClass Object ( [id] => 527781 [title] => Na Igre u Pjongčang idu puni nade: Vožnja boba je opasna, jednako kao vožnja automobilskih ili moto utrka [alias] => na-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bio u pitanju četverosjed ili dvosjed posada boba daje se u ruke pilotu. A nasljednik velikog Ivana Šole koji će u obje discipline voziti hrvatski bob u Pjongčangu je Puljanin Dražen Silić (32).

- Ostvario mi se san. Za ovo sam trenirao deset godina. Sad živimo taj naš san. Dok mnoge velike nacije još čekaju kvote, hoće li izboriti nastup na taj način, mi već uživamo i pripremamo se za Igre – priča Silić.

Nastupu na Igrama u četverosjedu ste se nadali, ali dvosjed je ipak stigao kao uglavnom neočekivana nagrada za trud?

- Plasman u dvosjedu stvarno nismo očekivali, to nam je trebao biti trening za "četvorku". Imali smo i problema s bobom. U Americi smo ga iznajmljivali, dobivali smo svakakve dvosjede. U jednom tjednu sam znao promijeniti tri različita boba. To je kao kad pilot u Formuli 1 mijenja momčad pa mu treba bar godinu da se privikne na bolid. Ja sam to morao u tjedan dana i odmah odraditi utrku. Dok smo u "četvorci" bili dugo unutra, u dvosjedu smo bili na granici. A u zadnjoj utrci kvalifikacija izbacili smo Jamajku koja je poznata po bobu! - prisjetio se Silić filmskog hita "Ledena staza" o reprezentaciji Jamajke koja je 1988. nastupila na Igrama u Calgaryju. No, za razliku od njih Hrvati u ovom sportu već dugo nisu tek (avan)turisti.

Tri mjeseca su trajale pripreme i kvalifikacije u SAD-u? Vozili ste se za to vrijeme i na "Stazi smrti" u kanadskom Whistleru i u američkom Lake Placidu?

- Pogotovo je neugodan Whistler. Prava je šok terapija bila spuštati se poslije osam mjeseci stanke od boba na najtežoj stazi svijeta. Ali nakon što smo tu stazu odradili super sve ostale staze je bilo lakše odraditi. Nije bilo ugodno ni u Lake Placidu. Zbog niskih temperatura prevrtali su se tamo i svjetski prvaci pa smo se još ponosnije osjećali što smo došli do kraja.

Tvoj otac Tihomir bivši je nogometaš Rijeke i Istre? Dres kluba s Kvarnera nosio je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, igrao je i protiv Hajdukove zlatne generacije.

- Nikada nisam gledao neki njegov susret, ali kažu da je bio jako dobar igrač.

Kako to da nikada nisi završio u nogometu kao otac? Ili barem u nekom sportu s loptom?

- Probao sam i ja igrati nogomet, pa sam potom počeo s atletikom. Iz atletike sam preko Mate (nap.a. Mezulića) došao do boba. Tati je bilo važno samo da budem u sportu.

U ulogu pilota te gurnuo Šola?

- Ovo što sam ispunio san je sve zahvaljujući njemu. Bez njega ne bi ni bio ovdje, a bob bi vidio samo na televiziji. 2009. sam prvi put ušao u bob, preko Mate koji je već bio u bobu. Trčao sam 400 metara, imao sam solidne rezultate u juniorima. Došao sam probati da vidim kako je to, iz znatiželje. Provozao sam se sa Šolom. Potom mi je samo rekao: "Mislim da bi ti jednog dana mogao postati pilot." Ne znam što je vidio u meni. Najbrže što sam dotad vozio bila je bicikla! Bob mi je pomogao i oko auta. Kada imam stare ljetne gume sada i na snijegu uvijek uspijem doći do kraja ulice ha, ha, ha.

Koliko je opasno voziti bob?
- Opasno je, isto kao vožnja automobilskih ili moto trka. Ako se prevrnete pucaju kacige. Nije da se bojimo, ali dobro znamo kakvi su rizici. Što ste pripremljeniji to ste unutra sigurniji.

Koliko stravično izgleda voziti bob?
- Sve se trese. Svaka staza ima taksi bobove za turiste, ali s mekanim sjedalima, nisu kao naša. I nikad se ne spuštaju s vrha nego s nižeg starta jer bi inače onom tko nije istreniran na vrhu već bile pune gaće.

Koja je maksimalna brzina kojom se bob spušta?

- Na toj "Stazi smrti" naša najveća brzina bila je 152 kilometra na sat i imali smo najveću brzinu od svih na treningu. A svjetski rekord na toj stazi je tada bio nešto manje od 154 kilometra na sat.

Tko najviše strada kada se prevrnete?

- Većinom najkrupniji, na njegovoj smo glavi. I pilot, jer on je prvi, njemu je glava vani. A poslije se pilot uvuče ha, ha, ha. Najviše zna nastradati ključna kost, ali najčešće se zapali koža od trenja.

Ima li kakvih premija za nastup na Igrama?

- Mislim da ćemo dobit milijun, ali to još nije službeno! – našalio se Silić.

Što možemo očekivati u Pjongčangu?

- Ne znamo, nikad još nismo bili na toj stazi. Znamo da je vrlo zahtjevna. Znat ćemo više kada budemo imali treninge prije Igara. Zasad uživamo i treniramo.

Što bi vas zadovoljilo?

- Medalja sigurno ha, ha, ha! Šola je naš idol, a njegov najbolji plasman je A finale u Vancouveru. To bi bio jako veliki uspjeh, ali ne zamaramo se zasad time.

U Italiji radiš kao profesor, a Talijani se nisu plasirali na Igre?

- Ne znam što će biti sad dalje, vidjet ću na granici hoće li me uopće pustiti natrag u Italiju! Do lani sam imao posao u školi, a sada više ne znam ha, ha, ha.

Gdje radiš?

- Završio sam Filozofski fakultet u Italiji. Zimi sam profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi u Trstu. Mi smo blizu granice, potrefilo se tako. A ljeti sam skipper na Jadranu, igram tada i vaterpolo.

Polako Hrvatska postaje i bob nacija?

- Nadamo se. Ako jednog dana postane bit ćemo ponosni što smo mi započinjali tu priču.

Nadimak?

- Brko. Ne brijem se dok se ne prevrnemo. Svi smo mi uglavnom stigli iz atletike, osim Nikpalja koji je došao iz ultimate fighta. On mi je dodatni motiv da se ne prevrnemo. Pokušavam ga ne prevrnuti, jer ako njega prevrnem onda sam tek nastradao!

Što radite u slobodno vrijeme dok ste npr. tri mjeseca na kvalifikacijama u SAD-u?

- Kartamo, gledamo filmove, igramo stolni tenis, šah. Ove godine imamo baš dobrog šahista u Zeliću. Vodi me, jedva čekam Igre da mu vratim. A Benedikt je odličan u ping pongu. Dok nisam došao u bob nikad dotad nisam igrao ping pong, a sada sam razmišljao da ako ne uspijem izboriti plasman na Igre u bobu, da bi se mogao okušati u stolnom tenisu!

Koliko je atmosfera u momčadi važna?

- Cijela posada mora biti kao jedno. Možeš biti najbolji pilot na svijetu, ali ako nemaš prave gurače iza sebe sve je to besmisleno. Dobra smo ekipa i to mnogo znači. Nije lako biti tri mjeseca u istoj prostoriji, tu može biti i mnogo svađa. Ali koliko god se i posvađaš mi smo uvijek kao jedna familija, uvijek bi jedan za drugog sve napravili. Postali smo prijatelji i izvan staze što je vrlo važno u timskom sportu. Ginemo jedni za druge.

Kakva je 'Staza smrti'?

- Na kraju smo najviše bodova skupili baš na toj stazi. Dok su se tu mnoge poznate posade prevrnule, mi smo je odradili bez prevrtanja. Ne znam koliko je duga, ali to su za pilota najduže sekunde u životu. Poznat je 50:50 zavoj jer su takve šanse da se na njemu prevrnete. Zadnju utrku imali smo u Lake Placidu. I ta je staza brza, ali je tehnički najzahtjevnija. Tu je zbog hladnoće tvrđi led, a tada klizaljke manje slušaju. Tu je cijela kvaka u bobu, koliko potegnuti komande, kako izabrati najbolju pitanju da siđete prije ostalih – priča Silić.

- Gurači su skromni, kažu da samo treba gurnuti, ali u bobu su sile preko 5-6 G. To je kao da vam šest osoba odjednom skoči na leđa. Veliki je posao ostati u bobu, minimalan pokret može destabilitirati bob, skrenuti putanju. A kad se prevrnete to vam je sve zajedno s njihovom težinom kao da vam je četiri tone na glavi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ostvario mu se san [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-01-23 17:21:18 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-01-23 17:23:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-01-23 17:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1568 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/01\/23\/bob_press6-190118.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/01\/23\/IMG-20180121-WA0000.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/01\/23\/IMG-20180121-WA0005.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/01\/23\/IMG-20180121-WA0006.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["bob_press6-190118","IMG-20180121-WA0000","IMG-20180121-WA0005","IMG-20180121-WA0006"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1260x840"},{"size0":"1120x840"},{"size0":"472x840"},{"size0":"1280x720"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7708291 Threads: 3 Questions: 1627706597 Slow queries: 4834844 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111185151 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/na-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka-527781 [printLink] => /sport/ostalo/na-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka-527781?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 365728 [name] => Dražen Silić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => drazen-silic [link] => /tag/drazen-silic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 366250 [name] => pilot boba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pilot-boba [link] => /tag/pilot-boba ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ostvario mu se san [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Igre u Pjongčang idu puni nade: Vožnja boba je opasna, jednako kao vožnja automobilskih ili moto utrka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/23/bob_press6-190118.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => bob_press6-190118 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/23/bob_press6-190118.jpg [title] => bob_press6-190118 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/23/IMG-20180121-WA0000.jpg [title] => IMG-20180121-WA0000 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/23/IMG-20180121-WA0005.jpg [title] => IMG-20180121-WA0005 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/23/IMG-20180121-WA0006.jpg [title] => IMG-20180121-WA0006 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Bio u pitanju četverosjed ili dvosjed posada boba daje se u ruke pilotu. A nasljednik velikog Ivana Šole koji će u obje discipline voziti hrvatski bob u Pjongčangu je Puljanin Dražen Silić (32).

- Ostvario mi se san. Za ovo sam trenirao deset godina. Sad živimo taj naš san. Dok mnoge velike nacije još čekaju kvote, hoće li izboriti nastup na taj način, mi već uživamo i pripremamo se za Igre – priča Silić.

Nastupu na Igrama u četverosjedu ste se nadali, ali dvosjed je ipak stigao kao uglavnom neočekivana nagrada za trud?

- Plasman u dvosjedu stvarno nismo očekivali, to nam je trebao biti trening za "četvorku". Imali smo i problema s bobom. U Americi smo ga iznajmljivali, dobivali smo svakakve dvosjede. U jednom tjednu sam znao promijeniti tri različita boba. To je kao kad pilot u Formuli 1 mijenja momčad pa mu treba bar godinu da se privikne na bolid. Ja sam to morao u tjedan dana i odmah odraditi utrku. Dok smo u "četvorci" bili dugo unutra, u dvosjedu smo bili na granici. A u zadnjoj utrci kvalifikacija izbacili smo Jamajku koja je poznata po bobu! - prisjetio se Silić filmskog hita "Ledena staza" o reprezentaciji Jamajke koja je 1988. nastupila na Igrama u Calgaryju. No, za razliku od njih Hrvati u ovom sportu već dugo nisu tek (avan)turisti.

Tri mjeseca su trajale pripreme i kvalifikacije u SAD-u? Vozili ste se za to vrijeme i na "Stazi smrti" u kanadskom Whistleru i u američkom Lake Placidu?

- Pogotovo je neugodan Whistler. Prava je šok terapija bila spuštati se poslije osam mjeseci stanke od boba na najtežoj stazi svijeta. Ali nakon što smo tu stazu odradili super sve ostale staze je bilo lakše odraditi. Nije bilo ugodno ni u Lake Placidu. Zbog niskih temperatura prevrtali su se tamo i svjetski prvaci pa smo se još ponosnije osjećali što smo došli do kraja.

Tvoj otac Tihomir bivši je nogometaš Rijeke i Istre? Dres kluba s Kvarnera nosio je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, igrao je i protiv Hajdukove zlatne generacije.

- Nikada nisam gledao neki njegov susret, ali kažu da je bio jako dobar igrač.

Kako to da nikada nisi završio u nogometu kao otac? Ili barem u nekom sportu s loptom?

- Probao sam i ja igrati nogomet, pa sam potom počeo s atletikom. Iz atletike sam preko Mate (nap.a. Mezulića) došao do boba. Tati je bilo važno samo da budem u sportu.

U ulogu pilota te gurnuo Šola?

- Ovo što sam ispunio san je sve zahvaljujući njemu. Bez njega ne bi ni bio ovdje, a bob bi vidio samo na televiziji. 2009. sam prvi put ušao u bob, preko Mate koji je već bio u bobu. Trčao sam 400 metara, imao sam solidne rezultate u juniorima. Došao sam probati da vidim kako je to, iz znatiželje. Provozao sam se sa Šolom. Potom mi je samo rekao: "Mislim da bi ti jednog dana mogao postati pilot." Ne znam što je vidio u meni. Najbrže što sam dotad vozio bila je bicikla! Bob mi je pomogao i oko auta. Kada imam stare ljetne gume sada i na snijegu uvijek uspijem doći do kraja ulice ha, ha, ha.

Koliko je opasno voziti bob?
- Opasno je, isto kao vožnja automobilskih ili moto trka. Ako se prevrnete pucaju kacige. Nije da se bojimo, ali dobro znamo kakvi su rizici. Što ste pripremljeniji to ste unutra sigurniji.

Koliko stravično izgleda voziti bob?
- Sve se trese. Svaka staza ima taksi bobove za turiste, ali s mekanim sjedalima, nisu kao naša. I nikad se ne spuštaju s vrha nego s nižeg starta jer bi inače onom tko nije istreniran na vrhu već bile pune gaće.

Koja je maksimalna brzina kojom se bob spušta?

- Na toj "Stazi smrti" naša najveća brzina bila je 152 kilometra na sat i imali smo najveću brzinu od svih na treningu. A svjetski rekord na toj stazi je tada bio nešto manje od 154 kilometra na sat.

Tko najviše strada kada se prevrnete?

- Većinom najkrupniji, na njegovoj smo glavi. I pilot, jer on je prvi, njemu je glava vani. A poslije se pilot uvuče ha, ha, ha. Najviše zna nastradati ključna kost, ali najčešće se zapali koža od trenja.

Ima li kakvih premija za nastup na Igrama?

- Mislim da ćemo dobit milijun, ali to još nije službeno! – našalio se Silić.

Što možemo očekivati u Pjongčangu?

- Ne znamo, nikad još nismo bili na toj stazi. Znamo da je vrlo zahtjevna. Znat ćemo više kada budemo imali treninge prije Igara. Zasad uživamo i treniramo.

Što bi vas zadovoljilo?

- Medalja sigurno ha, ha, ha! Šola je naš idol, a njegov najbolji plasman je A finale u Vancouveru. To bi bio jako veliki uspjeh, ali ne zamaramo se zasad time.

U Italiji radiš kao profesor, a Talijani se nisu plasirali na Igre?

- Ne znam što će biti sad dalje, vidjet ću na granici hoće li me uopće pustiti natrag u Italiju! Do lani sam imao posao u školi, a sada više ne znam ha, ha, ha.

Gdje radiš?

- Završio sam Filozofski fakultet u Italiji. Zimi sam profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi u Trstu. Mi smo blizu granice, potrefilo se tako. A ljeti sam skipper na Jadranu, igram tada i vaterpolo.

Polako Hrvatska postaje i bob nacija?

- Nadamo se. Ako jednog dana postane bit ćemo ponosni što smo mi započinjali tu priču.

Nadimak?

- Brko. Ne brijem se dok se ne prevrnemo. Svi smo mi uglavnom stigli iz atletike, osim Nikpalja koji je došao iz ultimate fighta. On mi je dodatni motiv da se ne prevrnemo. Pokušavam ga ne prevrnuti, jer ako njega prevrnem onda sam tek nastradao!

Što radite u slobodno vrijeme dok ste npr. tri mjeseca na kvalifikacijama u SAD-u?

- Kartamo, gledamo filmove, igramo stolni tenis, šah. Ove godine imamo baš dobrog šahista u Zeliću. Vodi me, jedva čekam Igre da mu vratim. A Benedikt je odličan u ping pongu. Dok nisam došao u bob nikad dotad nisam igrao ping pong, a sada sam razmišljao da ako ne uspijem izboriti plasman na Igre u bobu, da bi se mogao okušati u stolnom tenisu!

Koliko je atmosfera u momčadi važna?

- Cijela posada mora biti kao jedno. Možeš biti najbolji pilot na svijetu, ali ako nemaš prave gurače iza sebe sve je to besmisleno. Dobra smo ekipa i to mnogo znači. Nije lako biti tri mjeseca u istoj prostoriji, tu može biti i mnogo svađa. Ali koliko god se i posvađaš mi smo uvijek kao jedna familija, uvijek bi jedan za drugog sve napravili. Postali smo prijatelji i izvan staze što je vrlo važno u timskom sportu. Ginemo jedni za druge.

Kakva je 'Staza smrti'?

- Na kraju smo najviše bodova skupili baš na toj stazi. Dok su se tu mnoge poznate posade prevrnule, mi smo je odradili bez prevrtanja. Ne znam koliko je duga, ali to su za pilota najduže sekunde u životu. Poznat je 50:50 zavoj jer su takve šanse da se na njemu prevrnete. Zadnju utrku imali smo u Lake Placidu. I ta je staza brza, ali je tehnički najzahtjevnija. Tu je zbog hladnoće tvrđi led, a tada klizaljke manje slušaju. Tu je cijela kvaka u bobu, koliko potegnuti komande, kako izabrati najbolju pitanju da siđete prije ostalih – priča Silić.

- Gurači su skromni, kažu da samo treba gurnuti, ali u bobu su sile preko 5-6 G. To je kao da vam šest osoba odjednom skoči na leđa. Veliki je posao ostati u bobu, minimalan pokret može destabilitirati bob, skrenuti putanju. A kad se prevrnete to vam je sve zajedno s njihovom težinom kao da vam je četiri tone na glavi.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
bob_press6-190118 IMG-20180121-WA0000 IMG-20180121-WA0005 IMG-20180121-WA0006
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/na-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka-527781 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ff244c7dcfa5bb295f5b81ab0107d073b8a3a8d6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Igre+u+Pjong%C4%8Dang+idu+puni+nade%3A+Vo%C5%BEnja+boba+je+opasna%2C+jednako+kao+vo%C5%BEnja+automobilskih+ili+moto+utrka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fna-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka-527781 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fna-igre-u-pjongcang-idu-puni-nade-voznja-boba-je-opasna-jednako-kao-voznja-automobilskih-ili-moto-utrka-527781 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ostvario mu se san [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostaloostvario mu se san

Na Igre u Pjongčang idu puni nade: Vožnja boba je opasna, jednako kao vožnja automobilskih ili moto utrka

23. siječnja 2018. - 18:14
bob_press6-190118

Bio u pitanju četverosjed ili dvosjed posada boba daje se u ruke pilotu. A nasljednik velikog Ivana Šole koji će u obje discipline voziti hrvatski bob u Pjongčangu je Puljanin Dražen Silić (32).

- Ostvario mi se san. Za ovo sam trenirao deset godina. Sad živimo taj naš san. Dok mnoge velike nacije još čekaju kvote, hoće li izboriti nastup na taj način, mi već uživamo i pripremamo se za Igre – priča Silić.

Nastupu na Igrama u četverosjedu ste se nadali, ali dvosjed je ipak stigao kao uglavnom neočekivana nagrada za trud?

- Plasman u dvosjedu stvarno nismo očekivali, to nam je trebao biti trening za "četvorku". Imali smo i problema s bobom. U Americi smo ga iznajmljivali, dobivali smo svakakve dvosjede. U jednom tjednu sam znao promijeniti tri različita boba. To je kao kad ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 15:02