StoryEditorOCM
Ostaloužas u rimu

Mučni incident prije utakmice: maskirana banda nasred ulice izbola dva navijača, strahuje se od još nereda

Piše SPORT SD
7. ožujka 2024. - 14:31

Dva navijača Brightona izbodena su nožem u Rimu u srijedu navečer, uoči utakmice play-offa Europske lige između Rome i Brightona. Sky Italy je izvijestio da su muškarci u dobi od 27 i 28 godina - koji su također opljačkani tijekom napada - uspjeli potražiti utočište u obližnjem restoranu gdje je zaposlenik pozvao hitnu službu. Nisu u životnoj opasnosti.

Pušteni su iz bolnice i britanski konzulat im pruža pomoć i podršku.

Talijanski list La Repubblica izvijestio je da su dvojica muškaraca napadnuta i izbodena nožem u bedra prije nego što ih je opljačkala maskirana skupina od oko sedam ljudi u četvrti Monti u glavnom gradu.

Oko 3500 navijača Brightona otputovalo je u Rim na prvu utakmicu osmine finala Europske lige u četvrtak navečer, koja počinje u 18.45 sati. Klub je unaprijed upozorio navijače na opasnosti uličnog kriminala, rekavši: "Ulični kriminal, uključujući džeparenje, može se dogoditi u Rimu. Budite oprezni, poduzmite razumne mjere opreza i imajte važeće putno osiguranje."

U Rimu se ovoga četvrtka očekuje oko četiri tisuće navijača Brightona, a Talijani strahuju da će se navijački incidenti u grad preliti i nakon utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:47