stdClass Object ( [id] => 320459 [title] => Marcela Marić - olimpijka u skokovima u vodu [alias] => marcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sada je svima jasno kako su skokovi u vodu prepoznatljiva sportska ikona u Zadru, jer je Marcela Marić izborila svoje mjesto za nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu, čime je praktički ispisala povijest kao prva Hrvatica koja će svoju zemlju predstavljati na ovom velikom sporskom natjecanju. Skokovi s daske tri metra posebno će se pratiti ne samo u Zadru nego i posvuda u Lijepoj našoj...

Tvoja obitelj je iz Zadra ili ste se doselili. Koliko znam uz brata i otac ti se bavio sportom, nogometom ili tako
nešto?

- Moji su iz Zadra, točnije tata je baš iz grada Zadra, a mama iz malog, meni dragog mjesta Petrčane dvanaest kilometara od Zadra. Uh, tata je uvijek bio aktivan, ali se nikad nije baš skorz posvetio nekom sportu. Zato se moj brat Maro bavio skokovima u vodu, gotovo pet godina i bio je zapravo jako veliki talent, ali je prestao prije otprilike dvije godine. Ne treba posebno isticati kako se tvoj prvi susret sa skokovima u vodu dogodio gdje drugo
nego na Kolovarama. Kad pričaš svojim kolegama u Americi čude li se uvjetima u kojima si počela raditi, odnosno, skokovi u more nisu baš uobičajeni?

- Od kad sam bila mala, zapravo, čim sam proplivala počela sam skakati sa mulova i moj tata je bio taj koji me naučio skočiti na glavu. Uvijek sam govorila govorila da bi htjela trenirati skokove u vodu i onda u drugom razredu osnovne škole moj dugogodišnji trener Marko Sutlović došao je sa letcima kojima se nas djecu pozivalu u KSV Zadar. I tako sam počela.

Čini mi se da nije odmah bilo kontakta sa skakaonicom, međutim, to te nije udaljilo od ovoga sporta. Očito, bila si uporna. Je li tako? 

-Prvo sam zapravo krenula sa treninzima " na suhom", samo u dvorani, jer je bila jesen i tek na ljeto sam počela skakati na Kolovarama. U takvim uvjetima bez bazena sam trenirala prvih pet godina i onda smo napokon dobili zatvoreni bazen na Višnjiku. Ali da, moji prvi treninzi na vodi su bili na Kolovarama i stvarno kad kažem ljudima ne mogu vjerovati da je moguce skakati u more. Nije bajno, jer visina daske ovisi o plimi i oseki i kad se razbiješ boli kao da padneš na beton, ali će mi to mjesto uvijek ostati u lijepom pamćenju.

Suza suzu goni

Kako si primila vijest o odlasku na Olimpijske igre, obzirom da je trebalo čekati filter i da ćeš biti prva Hrvatica u
povijesti koja će nas predstavljati u ovom sportu? Što tvoja obitelj kaže na ovakav ishod? Tko je prvi zvao, otac, mama, brat? 

-Odluku sam čekala skoro četiri mjeseca i bilo je jako teško i neizvjesno. Zadnja dva tjedna su bila najteža,ali sam vjerovala da će se moj san ostvariti. I tako je i bilo. Sretnu vijest mi je javio moj američki trener i u tom trenutku sam pričala sa mamom na skype i taj trenutak nikad neću zaboraviti. Obje smo plakale od sreće i jedostavno ne mogu opisati taj osjećaj sreće i ponosa koji me obuzeo, pogotovo zato što sam postala prva u povijesti koja će predstavljati skokove u vodu na Olimpijadi, nešto predivno. Kada je sve bilo službeno ljudi su me počeli zvati, slati poruke da mi čestitaju. Jedino sto sam bila tužna što nisam mogla to sve proživiti kući sa svojom obitelji i proslaviti sa najbližima.

Svi sportaši o OI govore kao snu. Ti si pak sanjala otvorenih očiju jer si u jednom razgovoru za Slobodnu rekla kako je cilj Rio. Eto, stigla si do tog puta, što znači da su sati treninga odricanja i sve što ide uz vrhunske rezultate, donijeli ploda.Zasigurno si sretna zbog toga? 

- Nedvojbeno i neporecivo OI su san svakog sportaša, pa tako su bile i moj najveći san koji je postao cilj nakon OI u Londonu i evo sad je došlo do ostvarenja toga sna. I pokazalo kako su se svi sati treniranja i odricanja isplatili, i to mi daje još veći motiv za poslije.

Kada govorimo o rezultatim onda se valja prisjetiti da si na kupu u Londonu bila na domak norme što bi ti u tom slučaju donijelo titulu najmlađe sudionice OI-a. Držiš li da je bolje da ovako kad si zrelija i pripremljenija odeš na Igre?

- Svjetski kup u Londonu nije prošao najbolje i mislim da je razlog tome upravo činjenica da sam bila tako mlada i neiskusna i zapravo sam se tad po prvi put srela sa najboljim skakačima na svijetu i nisam bila spremna na taj pritisak. Naravno, bilo bi divno da sam se još tad kvalificirala, ali sam bila svjesna da je to jako teško. Uostalom, bilo mi je samo četrnaest godina. Nakon toga sam si postavila cilj za Rio i trudila sam se i trenirala i evo ostvarila to nakon četiri godine kasnije kad sam odraslija i spremna na ovo iskustvo. 

Još u trećem srednje škole govorila si kako će se tvoje školovanje prema planu nastaviti u Americi. Jedan od razloga bili su uvjeti za napredovanje u ovom sportu. Koliko čujem brigu o tvojem radu vodi trener koji je u stožeru reprezentacije SAD -a. Zasigurno. i to je korak kojeg si slijedila na putu do cilja?

- Moj drugi životni san je bio studirati u Americi i to sam ostvarila prošle godine kad sam dosla na University of Miami. Primaran razlog je bio činjenica da je u Hrvatskoj jako teško uskladiti faks sa sportom, što je u Americi nemjerljivo lakše. a pod svaku cijenu htjela sam nastaviti baviti se skokovima. Drugi razlog je to što su skokovi u Americi jako razvijeni, u Londonu je Amerikanac postao olimpijski pobjednik sa tornja 10 metara. Moj trener Randy Ableman je jedan od trenera američke reprezentacije, ne samo što je sam olimpijac nego je pod svojim vodstvom na OI doveo više od 15 skakača, uključujući sad i mene. Hvala mu!

O uvjetima ne treba trošiti riječi, ipak nešto o tome možeš reći, odnosno, postoji li uopće prostor za usporedbu?

- Kao što sam rekla, tu su skokovi nemjerljivo razvijeniji i uvjeti su super. Uz to treniram sa drugih pet odličnih skakača koji me podržavaju i dodatno motiviraju za rad, što nisam prije imala. Jos jedan skakač iz mog tima Sam Dorman se kvalificirao na OI kao član američke reprezentacije. Mislim da je onda sve jasno o kakvim se uvjetima radi, kao i o kvaliteti treninga.

Sportski psiholog

Upisala si studij Psihologije i čujem da bilježiš odlične rezultate?

- Jest, studiram psihologiju i nakon četiri godine ću upisati strućni za postati sportski psiholog što mi je želja od kad sam imala trinaest godina i počela raditi sa svojom sportskom psihologinjom Renatom Barić. Do sada imam odličan prosjek i nadam se da ću ga uspjeti održati i dalje.

Iz Miamija pravo u Rio de Janeiro?

- Da, iz jednog velikog grada u drugi. Kad sam bila u Riju u veljači bilo je predivno i Rio je poseban i drugačiji od svih gradova koje sam dosad posjetila. Jedva se čekam vratiti u Brazil.

Unatoč tomu što si otišla iz Zadra jesu li kontakti s trenerom Markom Sutlovićem ostali čvrsti?

- S Markom se čujem redovno unatoč tome što treniram tu, jer još uvijek predstaljam svoj klub Zadar i svoju državu i neizmjerno sam mu zahvalna na svemu što je napravio u mojih dvanaest godina karijere. A napravio je jako puno!

Nakon Olimpijade dolaziš u Zadar, na Kolovare?

- Ako bude sve u redu i po planu ću doći kući na nekih desetak dana prije nego što se vratim na studij u Ameriku. Nadam se da će to tako biti, jer mi fali moj "mali" grad Zadar i moja "mala" Hrvatska! Još bi voljela dodati da sam neizmjerno počašćena i uzbuđena što ću predstavljati svoju Hrvatsku i svoj sport na najvećem sportskom natjecanju.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čudo iz zadra [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-07-21 12:09:40 [created_by] => 3115 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-07-21 17:28:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-07-21 12:09:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2507 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2016\/07\/21\/IMG_1399.JPG","\/Archive\/Images\/2016\/07\/21\/IMG_1453.JPG","\/Archive\/Images\/2016\/07\/21\/IMG_1906.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["IMG_1399.JPG","IMG_1453.JPG","IMG_1906.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1120x840"},{"size0":"548x440"},{"size0":"472x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38545834 Threads: 4 Questions: 7108049427 Slow queries: 3303601 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608613785 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/marcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu-320459 [printLink] => /sport/ostalo/marcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu-320459?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249574 [name] => Marcela Marić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marcela-maric [link] => /tag/marcela-maric ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čudo iz zadra [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Marcela Marić - olimpijka u skokovima u vodu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3115 [name] => Dražen Žura [username] => dra-en-ura [email] => dra-en-ura@sd.hr [password] => $2y$10$BCtxbmhqi/4EUnJ5S5DQ0.9RdREVO7yepWHq0xZCeXRJKTUS/JrP6 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/drazen-zura-3115 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1633 [gender] => m [description] => [image] => 1633.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1633.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/21/IMG_1399.JPG [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => IMG_1399.JPG [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/21/IMG_1399.JPG [title] => IMG_1399.JPG ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/21/IMG_1453.JPG [title] => IMG_1453.JPG ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/07/21/IMG_1906.JPG [title] => IMG_1906.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sada je svima jasno kako su skokovi u vodu prepoznatljiva sportska ikona u Zadru, jer je Marcela Marić izborila svoje mjesto za nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu, čime je praktički ispisala povijest kao prva Hrvatica koja će svoju zemlju predstavljati na ovom velikom sporskom natjecanju. Skokovi s daske tri metra posebno će se pratiti ne samo u Zadru nego i posvuda u Lijepoj našoj...

Tvoja obitelj je iz Zadra ili ste se doselili. Koliko znam uz brata i otac ti se bavio sportom, nogometom ili tako
nešto?

- Moji su iz Zadra, točnije tata je baš iz grada Zadra, a mama iz malog, meni dragog mjesta Petrčane dvanaest kilometara od Zadra. Uh, tata je uvijek bio aktivan, ali se nikad nije baš skorz posvetio nekom sportu. Zato se moj brat Maro bavio skokovima u vodu, gotovo pet godina i bio je zapravo jako veliki talent, ali je prestao prije otprilike dvije godine. Ne treba posebno isticati kako se tvoj prvi susret sa skokovima u vodu dogodio gdje drugo
nego na Kolovarama. Kad pričaš svojim kolegama u Americi čude li se uvjetima u kojima si počela raditi, odnosno, skokovi u more nisu baš uobičajeni?

- Od kad sam bila mala, zapravo, čim sam proplivala počela sam skakati sa mulova i moj tata je bio taj koji me naučio skočiti na glavu. Uvijek sam govorila govorila da bi htjela trenirati skokove u vodu i onda u drugom razredu osnovne škole moj dugogodišnji trener Marko Sutlović došao je sa letcima kojima se nas djecu pozivalu u KSV Zadar. I tako sam počela.

Čini mi se da nije odmah bilo kontakta sa skakaonicom, međutim, to te nije udaljilo od ovoga sporta. Očito, bila si uporna. Je li tako? 

-Prvo sam zapravo krenula sa treninzima " na suhom", samo u dvorani, jer je bila jesen i tek na ljeto sam počela skakati na Kolovarama. U takvim uvjetima bez bazena sam trenirala prvih pet godina i onda smo napokon dobili zatvoreni bazen na Višnjiku. Ali da, moji prvi treninzi na vodi su bili na Kolovarama i stvarno kad kažem ljudima ne mogu vjerovati da je moguce skakati u more. Nije bajno, jer visina daske ovisi o plimi i oseki i kad se razbiješ boli kao da padneš na beton, ali će mi to mjesto uvijek ostati u lijepom pamćenju.

Suza suzu goni

Kako si primila vijest o odlasku na Olimpijske igre, obzirom da je trebalo čekati filter i da ćeš biti prva Hrvatica u
povijesti koja će nas predstavljati u ovom sportu? Što tvoja obitelj kaže na ovakav ishod? Tko je prvi zvao, otac, mama, brat? 

-Odluku sam čekala skoro četiri mjeseca i bilo je jako teško i neizvjesno. Zadnja dva tjedna su bila najteža,ali sam vjerovala da će se moj san ostvariti. I tako je i bilo. Sretnu vijest mi je javio moj američki trener i u tom trenutku sam pričala sa mamom na skype i taj trenutak nikad neću zaboraviti. Obje smo plakale od sreće i jedostavno ne mogu opisati taj osjećaj sreće i ponosa koji me obuzeo, pogotovo zato što sam postala prva u povijesti koja će predstavljati skokove u vodu na Olimpijadi, nešto predivno. Kada je sve bilo službeno ljudi su me počeli zvati, slati poruke da mi čestitaju. Jedino sto sam bila tužna što nisam mogla to sve proživiti kući sa svojom obitelji i proslaviti sa najbližima.

Svi sportaši o OI govore kao snu. Ti si pak sanjala otvorenih očiju jer si u jednom razgovoru za Slobodnu rekla kako je cilj Rio. Eto, stigla si do tog puta, što znači da su sati treninga odricanja i sve što ide uz vrhunske rezultate, donijeli ploda.Zasigurno si sretna zbog toga? 

- Nedvojbeno i neporecivo OI su san svakog sportaša, pa tako su bile i moj najveći san koji je postao cilj nakon OI u Londonu i evo sad je došlo do ostvarenja toga sna. I pokazalo kako su se svi sati treniranja i odricanja isplatili, i to mi daje još veći motiv za poslije.

Kada govorimo o rezultatim onda se valja prisjetiti da si na kupu u Londonu bila na domak norme što bi ti u tom slučaju donijelo titulu najmlađe sudionice OI-a. Držiš li da je bolje da ovako kad si zrelija i pripremljenija odeš na Igre?

- Svjetski kup u Londonu nije prošao najbolje i mislim da je razlog tome upravo činjenica da sam bila tako mlada i neiskusna i zapravo sam se tad po prvi put srela sa najboljim skakačima na svijetu i nisam bila spremna na taj pritisak. Naravno, bilo bi divno da sam se još tad kvalificirala, ali sam bila svjesna da je to jako teško. Uostalom, bilo mi je samo četrnaest godina. Nakon toga sam si postavila cilj za Rio i trudila sam se i trenirala i evo ostvarila to nakon četiri godine kasnije kad sam odraslija i spremna na ovo iskustvo. 

Još u trećem srednje škole govorila si kako će se tvoje školovanje prema planu nastaviti u Americi. Jedan od razloga bili su uvjeti za napredovanje u ovom sportu. Koliko čujem brigu o tvojem radu vodi trener koji je u stožeru reprezentacije SAD -a. Zasigurno. i to je korak kojeg si slijedila na putu do cilja?

- Moj drugi životni san je bio studirati u Americi i to sam ostvarila prošle godine kad sam dosla na University of Miami. Primaran razlog je bio činjenica da je u Hrvatskoj jako teško uskladiti faks sa sportom, što je u Americi nemjerljivo lakše. a pod svaku cijenu htjela sam nastaviti baviti se skokovima. Drugi razlog je to što su skokovi u Americi jako razvijeni, u Londonu je Amerikanac postao olimpijski pobjednik sa tornja 10 metara. Moj trener Randy Ableman je jedan od trenera američke reprezentacije, ne samo što je sam olimpijac nego je pod svojim vodstvom na OI doveo više od 15 skakača, uključujući sad i mene. Hvala mu!

O uvjetima ne treba trošiti riječi, ipak nešto o tome možeš reći, odnosno, postoji li uopće prostor za usporedbu?

- Kao što sam rekla, tu su skokovi nemjerljivo razvijeniji i uvjeti su super. Uz to treniram sa drugih pet odličnih skakača koji me podržavaju i dodatno motiviraju za rad, što nisam prije imala. Jos jedan skakač iz mog tima Sam Dorman se kvalificirao na OI kao član američke reprezentacije. Mislim da je onda sve jasno o kakvim se uvjetima radi, kao i o kvaliteti treninga.

Sportski psiholog

Upisala si studij Psihologije i čujem da bilježiš odlične rezultate?

- Jest, studiram psihologiju i nakon četiri godine ću upisati strućni za postati sportski psiholog što mi je želja od kad sam imala trinaest godina i počela raditi sa svojom sportskom psihologinjom Renatom Barić. Do sada imam odličan prosjek i nadam se da ću ga uspjeti održati i dalje.

Iz Miamija pravo u Rio de Janeiro?

- Da, iz jednog velikog grada u drugi. Kad sam bila u Riju u veljači bilo je predivno i Rio je poseban i drugačiji od svih gradova koje sam dosad posjetila. Jedva se čekam vratiti u Brazil.

Unatoč tomu što si otišla iz Zadra jesu li kontakti s trenerom Markom Sutlovićem ostali čvrsti?

- S Markom se čujem redovno unatoč tome što treniram tu, jer još uvijek predstaljam svoj klub Zadar i svoju državu i neizmjerno sam mu zahvalna na svemu što je napravio u mojih dvanaest godina karijere. A napravio je jako puno!

Nakon Olimpijade dolaziš u Zadar, na Kolovare?

- Ako bude sve u redu i po planu ću doći kući na nekih desetak dana prije nego što se vratim na studij u Ameriku. Nadam se da će to tako biti, jer mi fali moj "mali" grad Zadar i moja "mala" Hrvatska! Još bi voljela dodati da sam neizmjerno počašćena i uzbuđena što ću predstavljati svoju Hrvatsku i svoj sport na najvećem sportskom natjecanju.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
IMG_1399.JPG IMG_1453.JPG IMG_1906.JPG
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/marcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu-320459 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=049b55bf5a231387d08d083b58329c2fa2ad1ef6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Marcela+Mari%C4%87+-+olimpijka+u+skokovima+u+vodu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fmarcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu-320459 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fmarcela-maric-olimpijka-u-skokovima-u-vodu-320459 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čudo iz zadra [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostaločudo iz zadra

Marcela Marić - olimpijka u skokovima u vodu

21. srpnja 2016. - 14:09
IMG_1399.JPG

Sada je svima jasno kako su skokovi u vodu prepoznatljiva sportska ikona u Zadru, jer je Marcela Marić izborila svoje mjesto za nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu, čime je praktički ispisala povijest kao prva Hrvatica koja će svoju zemlju predstavljati na ovom velikom sporskom natjecanju. Skokovi s daske tri metra posebno će se pratiti ne samo u Zadru nego i posvuda u Lijepoj našoj...

Tvoja obitelj je iz Zadra ili ste se doselili. Koliko znam uz brata i otac ti se bavio sportom, nogometom ili tako
nešto?

- Moji su iz Zadra, točnije tata je baš iz grada Zadra, a mama iz malog, meni dragog mjesta Petrčane dvanaest kilometara od Zadra. Uh, tata je uvijek bio aktivan, ali se nikad nije baš skorz posvetio nekom sportu. Zato se moj brat Maro bavio skokovima u vodu, gotovo pet godina i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 16:42