StoryEditorOCM
Ostalo‘Simposar‘

Legende Hajduka u Sarajevu dobile nagrade na životno djelo, nagrađeni su i velikani Žutih

14. rujna 2023. - 08:42

Legende Hajduka Ivan Gudelj i Ivica Šurjak dobili su nagrade na životno djelo.

Na 12. Internacionalnom sportskom simpoziju ‘Simposar‘ u Sarajevu, na kojem je centralni događaj bila sinoćnja premijera filma ‘Magična sedmica – Toni Kukoč‘, još dva sportska velikana iz Splita doživjela su veliku počast. Među onima kojima su prije premijere filma o Kukoču primili nagrade organizatora ‘Simposara‘, za životno djelo odnosno vrhunska sportska dostignuća, našli su se i Šurjak i Gudelj. Obojica bivših igrača ‘bijelih‘ primila su nagrade za životno djelo.

Uz njih nagrađeni su između ostalih i bivši treneri splitske Jugoplastike odnosno POP-a 84 koji su sa ‘žutima‘ bili prvaci Europe Božidar Maljković i Željko Pavličević (vodio i Cibonu). Bez obzira što ne žive u gradu pod Marjanom, i njih na neki način vodimo kao splitske sportske velikane, u ovom slučaju trenerske. Posebne nagrade dobili su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

image
Damir Krajač/Cropix

Nisu to prve nagrade koje su Šurjak i Gudelj dobili. Primjerice Šurjak je prošle godine dobio Trofej Splitskog saveza športova Fabijan Kaliterna, a Gudelj je 2019. dobio Osobnu nagradu Grada Splita, godinu kasnije je nominiran za građanina Europe u europskome Parlamentu, 2021. dobio je nagradu za životno djelo na Međunarodnom festivalu sportskog dokumentarnog filma na Zlatiboru. Po Gudeljevom životu i karijeri napisana je i knjiga ‘Hajdučka priča‘ autora Blaža Duplančića te snimljen dokumentarni film ‘Ivanova igra‘ redatelja Tomislava Žaje.

Trenutno je u pripremi i pisanje scenarija za igrani film redatelj kojeg će biti Bruno Anković, a scenarist Boris Grgurović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:21