StoryEditorOCM
Ostalopikado

Klinac ispisao povijest, oduševio čitavi svijet, ali ipak ostao bez svjetskog naslova

Piše Sport SD
3. siječnja 2024. - 23:16

Littler - Humphries 4:7 (1:3, 3:2, 2:3, 3:1, 3:1, 3:0, 2:3, 1:3, 2:3, 1:3, 2:3)

Luke Littler nije uspio završiti svoj čudesni pohod na Svjetskom prvenstvu u pikadu na način na koji su to željeli brojni navijači u Engleskoj i diljem svijeta. Od mladog, 16-godišnjeg pikadista u finalu je bio bolji njegov imenjak, Luke Humphries rezultatom 7:1 u setovima.

Gledali smo odličan meč u prepunom Alexandra Palaceu u Londonu. Littler je u njega ušao s malom nervozom, ali brzo je uhvatio ritam pa smo nakon četiri seta imali 2:2. Onda je tinejdžer osvojio dva uzastopna seta i doveo svoje navijače do delirija. No, nije to omelo Humphriesa, koji je trenutno najbolji pikadist na svijetu Uzvratio je nevjerojatnim nizom od pet osvojenih setova i došao do svojeg prvog naslova svjetskog prvaka.

Humphries je i statistički bio uvjerljiv - imao je 23 puta 180 dok je Littler to pogodio 13 puta. Obojica su po jednom izašli sa 170, odnosno pogodili takozvani ‘big fish‘ izlaz. I Littler i Humphries su imali i loših bacanja, a na kraju je iskusniji pikadist bio sigurniji i došao do velike pobjede.

Inače, ovaj meč će ostati upamćen i po tome kako legendarni sudac Russ Bray nakon njega odlazi u mirovinu. Godinama je sudio velike mečeve i veliki je ljubimac igrača i navijača pikada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:39