stdClass Object ( [id] => 121476 [title] => Gips: Nek’ Vlašić meni napiše pismo! Joško: Skijati sam naučio za 15 dana! [alias] => gips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sve je krenulo kada je Hrvatski olimpijski odbor koncem prosinca prošle godine Antu Kostelića Gipsa proglasio najboljim trenerom u 2010. godini. Potom je Joško Vlašić, ponukan tim izborom, uputio prosvjedno pismo HOO-u upozoravajući ih na loše kriterije, povukao je za jezik Kostelića, a medijsko prepucavanje dvojice vodećih hrvatskih trenerskih stručnjaka i danas zabavlja javnost. Joško Vlašić ili Ante Kostelić, pitanje je sad.

U žestokim raspravama o važnosti skijanja i atletike te rezultata njihovih pulena doista se stječe dojam šekspirovske važnosti teme, a u stvari su i jedan i drugi veliki treneri, a njihova djeca, Ivica Kostelić i Blanka Vlašić, svjetske veličine. Sad, tko je nešto bolji...? Više-manje. Tako bi, valjda, trebalo biti, ali nije.

Javnost se zakačila na temu, jedni su na strani Kostelića, drugi na strani Vlašića. Izvlače se brojke, o brojnosti saveza, gledanosti sportova, medalje... A nekako ispada manje važno da Hrvatska ima dvoje vrhunskih sportaša na kojima nam mnoge zemlje zavide. I dvoje sportaša koji su i u ovoj očinskoj prepirci ostali sabrani. Blanka nije ni željela komentirati čitavu priču, a Ivica je ipak stjeran pred novinarski zid u Zračnoj luci Pleso, ali je javnost uskratio žestokih izjava.

- Što da vam kažem, možda onu latinsku ‘sakrij se i šuti ako želiš živjeti mirno’ - kazao je Ivica i odletio prema Adelbodenu, gdje ga danas čekaju novi izazovi. A tata Gips? On je već puno rekao proteklih dana. Nije odolio odgovoriti Jošku Vlašiću pa je sasvim neopravdano omalovažio vrijednost skoka u vis. Pa su mu, čini se, savjetnici kazali kako je bolje da odustane od medijske rasprave, što je i učinio. Na Plesu je bio bez velikih “bombi”, tek je jednu stvar poručio Vlašiću:

- Samo mu poručujem neka napiše pismo meni! Joško Vlašić nije želio odustati od rasprave.

Naprotiv. Mnogi ga ne razumiju, vjeruju kako pati za reklamom. Kako pati za nagradom HOO-a i da mu zbog taštine uvijek treba trofej više. No sam Joško često ističe kako se, zapravo, bori za pravednost unutar sportskih tijela.

- Sve je počelo zbog HOO-a. Predsjednik Zlatko Mateša želi prikazati da je to moj sukob s Rudićem (iz 2007. godine, nap. a.) i Kostelićem. A on je uvjerio sportsku javnost da HOO nije u stanju organizirati Veliki dan hrvatskog sporta. Četverac mu zamjeraju svi. Morali su proglasiti veslače kao najbolju momčad, a ne ih stavljati u novu kategoriju da vaterpolisti budu najbolja momčad. To je Matešina izravna odgovornost - oštar je Vlašić.

Bio HOO kriv ili ne, javnost svjedoči izravnom sukobu Vlašića i Kostelića.

- U prošlosti se Ante puno puta ishitreno istrčavao. Ja nikad nisam govorio protiv svojih kolega, a Blanka nikad protiv svojih. Njega očito nešto svrbi, pa mora kazati. U tom smislu možda je prepoznatljiv u javnosti, ali neće ostati bez odgovora - kazao je Vlašić kojemu posebno smeta što je Gips kazao kako je jedan skakač u vis za dvije godine treninga postao svjetski prvak.

- Mogu i ja tako reći da sam skijati naučio za 15 dana. Ali je važno kako tko na koji način to radi.

I 2007. godine Vlašić je ukazivao na loše kriterije HOO-a, tada je u svom pismu spomenuo vaterpolskog izbornika Hrvatske Ratka Rudića.

- I ta je polemika bila upućena prema pravilniku HOO-a i Rudić ništa nije shvatio osobno. Međutim, ime se mora napisati da se zna o čemu se radi. Čini mi se da Ante nije imao takvu viziju. Vjerojatno ga je to zaboljelo, ali nije bilo usmjereno prema njemu. Dosta je nespretno pokušao uspoređivati skok u vis i skijanje i ja sam reagirao. Skijanje je lokalni, atletika globalni sport. Atletika ima preko 200 članica i ne može se promišljati konkurentnost. A u skijanju cijela jedna rasa nije uključena.

Ante Kostelić je izjavio kako predlaže da HOO izbaci nagradu za samo jednog, već da nagradi i četiri trenera, ako ih ima.

- Ma meni ta nagrada ne treba, ali ne želim da me se drži maloumnim. Neka se jednostavno zaplješće svima koji su napravili veliki rezultat, a ne mora nitko biti nagrađen. Ali da prođemo pravu lepezu hrvatskih uspjeha koji su vrhunski. A vidite što radi HOO - upitao se Vlašić.

PERO SMOLČIĆ

•• 30.12.2010.- Joško Vlašić poslao je pismo HOO-u umjesto čestitke za Novu godinu. Naglasio je činjenicu da HOO nije naveo neke od velikih rezultata njegove kćerke Blanke Vlašić kojoj je zajedno s Bojanom Marinovićem trener.

“Ne kažem da bi komisija promijenila mišljenje, i stavila nas ispred Gipsa, ali me čudi zašto tu nisu navedena naša ostala vrhunska dostignuća u 2010.: Kup kontinenata - 1. mjesto, Dijamantna liga - ukupna pobjednica, sedam pobjeda u sedam nastupa, od 20 internacionalnih nastupa 18 prvih mjesta i 2 druga, najbolji rezultat na svijetu u 2010. Ovim tekstom nije mi ni na kraj pameti umanjivati genijalnost Ante Kostelića, već ukazati na probleme hrvatskog sporta o kojima mnogi misle i pričaju, ali ih se boje iznijeti. Usput, da se ne zaboravi, po novinskim agencijama Blanka je treći sportaš Europe, a prva sportašica Starog kontinenta...”

•• 6.1.2011. - GipsOV Odgovor:

“Imamo vrhunsko natjecanje na koje dođu svi najbolji skijaši na svijetu. Svaka čast Blanki, za nju organiziraju tamo neki miting, to je lijepo... Ali ljudi trebaju shvatiti što je Svjetski kup. To nije ni Svjetsko prvenstvo ni Olimpijada... To je skup svih najboljih koji su taj dan na nogama. Nije to skok u vis pa da si stalno prvi, jer ih sve skupa ima pet-šest.”

•• 6.1.2011. - JoškOV Odgovor:

“Nisam nikad mislio da će doći do ovakve situacije. Ne vjerujem da se neke stvari slučajno dešavaju, ne može se to njemu tek tako desiti. Ja bih ipak ukazao da je atletika kraljica sportova, i to nisam ja izmislio. Atletika je globalni sport, koji ima preko 200 članica, spram skijanja, koje je ipak jedan sport koji nije tako globalan. To su mi svjetski novinari rekli da je Blanka najbolja sportašica na svijetu, Ivice nema ni u tragovima u tim nekim izborima, ni u europskim ni nigdje, što znači da sam ja bolji trener od Ante za 2010. i to je činjenica. Sve su to vrhunska dostignuća, i Ivica što je napravio, i Blanka, i svi drugi sportaši, ali jednostavno, Hrvatski olimpijski odbor u nekim svojim fazama je napravio medvjeđu uslugu hrvatskom sportu.”

•• 6.1.2011. - Opet Gips:

“Ne znam zašto sam rekao ono o skoku u vis, promaklo mi je, a Vlašiću bih sada rekao da nema pojma o čemu se radi i da mi se makne s očiju. Za atletičare je ovo tvornica aviona, neka on napravi tako nešto. Skijaši umiru na stazi, svi su bolesni i povraćaju od napora. Ivica se mora cijelu noć voziti, nema vremena za odmor. Rigaju li tako skakači u vis?! Pa o tom sportu je najviše napisao čovjek koji je u dvije godine naučio skakati u vis, a onda u Japanu postao svjetski prvak. Ni neki tečajevi se ne mogu završiti u dvije godine.”

Vlašić: HOO je navlačio za Kostelića!

- Po pravilima HOO-a Kostelić je najbolji u Hrvatskoj. Moja suština je da meni i Bojanu nisu prezentirani u biltenu uspjeh u Dijamantnoj ligi i Kup kontinenata. Kao da sam kupio u trafici 7 pobjeda Dijamantne lige? Ne želim da se moje remek-djelo od HOO-a poništava na taj način. Činilo mi se da netko potvrđuje Antinu prednost. A kriterij?

Bio je je li zlato na SP-u bolje ili lošije od srebra na OI-ju? OI imaju svoju težinu, i ako je to unutar HOO-a, stekao je prednost. Ali, svijet je rekao svoje u brojnim izborima. Blanka je najbolja sportašica svijeta u izboru Udruženja svjetskih sportskih novinara. I ispred Lindsay Vonn koja je u 2010. i zlatna i srebrna na Olimpijskim igrama - kazao je Joško Vlašić te dodao:

- Blanka ima rezultat po pravilima koja su univerzalna. Ne skače samo protiv pet-šest žena. U skoku u vis ima jako puno skakačica, ali samo vrhunske mogu ući među 12 za finala velikih natjecanja. A osim toga, Blanka skače i protiv tisuća koje su ikad na svijetu skakale. Uspoređuje se sa svima njima. I to čini atletiku posebnom, jer se mjeri u standardnim uvjetima.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-01-07 20:40:39 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-13 15:48:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-01-08 21:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5048 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/01/08/sport/gipsvlasic00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4531753 Threads: 3 Questions: 148175694 Slow queries: 63104 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4408267 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/gips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana-121476 [printLink] => /sport/ostalo/gips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana-121476?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 170068 [name] => antekostelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antekostelic [link] => /tag/antekostelic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 157983 [name] => joškovlašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => joskovlasic [link] => /tag/joskovlasic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gips: Nek’ Vlašić meni napiše pismo! Joško: Skijati sam naučio za 15 dana! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-13-17-15-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/08/sport/gipsvlasic00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/08/sport/gipsvlasic00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sve je krenulo kada je Hrvatski olimpijski odbor koncem prosinca prošle godine Antu Kostelića Gipsa proglasio najboljim trenerom u 2010. godini. Potom je Joško Vlašić, ponukan tim izborom, uputio prosvjedno pismo HOO-u upozoravajući ih na loše kriterije, povukao je za jezik Kostelića, a medijsko prepucavanje dvojice vodećih hrvatskih trenerskih stručnjaka i danas zabavlja javnost. Joško Vlašić ili Ante Kostelić, pitanje je sad.

U žestokim raspravama o važnosti skijanja i atletike te rezultata njihovih pulena doista se stječe dojam šekspirovske važnosti teme, a u stvari su i jedan i drugi veliki treneri, a njihova djeca, Ivica Kostelić i Blanka Vlašić, svjetske veličine. Sad, tko je nešto bolji...? Više-manje. Tako bi, valjda, trebalo biti, ali nije.

Javnost se zakačila na temu, jedni su na strani Kostelića, drugi na strani Vlašića. Izvlače se brojke, o brojnosti saveza, gledanosti sportova, medalje... A nekako ispada manje važno da Hrvatska ima dvoje vrhunskih sportaša na kojima nam mnoge zemlje zavide. I dvoje sportaša koji su i u ovoj očinskoj prepirci ostali sabrani. Blanka nije ni željela komentirati čitavu priču, a Ivica je ipak stjeran pred novinarski zid u Zračnoj luci Pleso, ali je javnost uskratio žestokih izjava.

- Što da vam kažem, možda onu latinsku ‘sakrij se i šuti ako želiš živjeti mirno’ - kazao je Ivica i odletio prema Adelbodenu, gdje ga danas čekaju novi izazovi. A tata Gips? On je već puno rekao proteklih dana. Nije odolio odgovoriti Jošku Vlašiću pa je sasvim neopravdano omalovažio vrijednost skoka u vis. Pa su mu, čini se, savjetnici kazali kako je bolje da odustane od medijske rasprave, što je i učinio. Na Plesu je bio bez velikih “bombi”, tek je jednu stvar poručio Vlašiću:

- Samo mu poručujem neka napiše pismo meni! Joško Vlašić nije želio odustati od rasprave.

Naprotiv. Mnogi ga ne razumiju, vjeruju kako pati za reklamom. Kako pati za nagradom HOO-a i da mu zbog taštine uvijek treba trofej više. No sam Joško često ističe kako se, zapravo, bori za pravednost unutar sportskih tijela.

- Sve je počelo zbog HOO-a. Predsjednik Zlatko Mateša želi prikazati da je to moj sukob s Rudićem (iz 2007. godine, nap. a.) i Kostelićem. A on je uvjerio sportsku javnost da HOO nije u stanju organizirati Veliki dan hrvatskog sporta. Četverac mu zamjeraju svi. Morali su proglasiti veslače kao najbolju momčad, a ne ih stavljati u novu kategoriju da vaterpolisti budu najbolja momčad. To je Matešina izravna odgovornost - oštar je Vlašić.

Bio HOO kriv ili ne, javnost svjedoči izravnom sukobu Vlašića i Kostelića.

- U prošlosti se Ante puno puta ishitreno istrčavao. Ja nikad nisam govorio protiv svojih kolega, a Blanka nikad protiv svojih. Njega očito nešto svrbi, pa mora kazati. U tom smislu možda je prepoznatljiv u javnosti, ali neće ostati bez odgovora - kazao je Vlašić kojemu posebno smeta što je Gips kazao kako je jedan skakač u vis za dvije godine treninga postao svjetski prvak.

- Mogu i ja tako reći da sam skijati naučio za 15 dana. Ali je važno kako tko na koji način to radi.

I 2007. godine Vlašić je ukazivao na loše kriterije HOO-a, tada je u svom pismu spomenuo vaterpolskog izbornika Hrvatske Ratka Rudića.

- I ta je polemika bila upućena prema pravilniku HOO-a i Rudić ništa nije shvatio osobno. Međutim, ime se mora napisati da se zna o čemu se radi. Čini mi se da Ante nije imao takvu viziju. Vjerojatno ga je to zaboljelo, ali nije bilo usmjereno prema njemu. Dosta je nespretno pokušao uspoređivati skok u vis i skijanje i ja sam reagirao. Skijanje je lokalni, atletika globalni sport. Atletika ima preko 200 članica i ne može se promišljati konkurentnost. A u skijanju cijela jedna rasa nije uključena.

Ante Kostelić je izjavio kako predlaže da HOO izbaci nagradu za samo jednog, već da nagradi i četiri trenera, ako ih ima.

- Ma meni ta nagrada ne treba, ali ne želim da me se drži maloumnim. Neka se jednostavno zaplješće svima koji su napravili veliki rezultat, a ne mora nitko biti nagrađen. Ali da prođemo pravu lepezu hrvatskih uspjeha koji su vrhunski. A vidite što radi HOO - upitao se Vlašić.

PERO SMOLČIĆ

•• 30.12.2010.- Joško Vlašić poslao je pismo HOO-u umjesto čestitke za Novu godinu. Naglasio je činjenicu da HOO nije naveo neke od velikih rezultata njegove kćerke Blanke Vlašić kojoj je zajedno s Bojanom Marinovićem trener.

“Ne kažem da bi komisija promijenila mišljenje, i stavila nas ispred Gipsa, ali me čudi zašto tu nisu navedena naša ostala vrhunska dostignuća u 2010.: Kup kontinenata - 1. mjesto, Dijamantna liga - ukupna pobjednica, sedam pobjeda u sedam nastupa, od 20 internacionalnih nastupa 18 prvih mjesta i 2 druga, najbolji rezultat na svijetu u 2010. Ovim tekstom nije mi ni na kraj pameti umanjivati genijalnost Ante Kostelića, već ukazati na probleme hrvatskog sporta o kojima mnogi misle i pričaju, ali ih se boje iznijeti. Usput, da se ne zaboravi, po novinskim agencijama Blanka je treći sportaš Europe, a prva sportašica Starog kontinenta...”

•• 6.1.2011. - GipsOV Odgovor:

“Imamo vrhunsko natjecanje na koje dođu svi najbolji skijaši na svijetu. Svaka čast Blanki, za nju organiziraju tamo neki miting, to je lijepo... Ali ljudi trebaju shvatiti što je Svjetski kup. To nije ni Svjetsko prvenstvo ni Olimpijada... To je skup svih najboljih koji su taj dan na nogama. Nije to skok u vis pa da si stalno prvi, jer ih sve skupa ima pet-šest.”

•• 6.1.2011. - JoškOV Odgovor:

“Nisam nikad mislio da će doći do ovakve situacije. Ne vjerujem da se neke stvari slučajno dešavaju, ne može se to njemu tek tako desiti. Ja bih ipak ukazao da je atletika kraljica sportova, i to nisam ja izmislio. Atletika je globalni sport, koji ima preko 200 članica, spram skijanja, koje je ipak jedan sport koji nije tako globalan. To su mi svjetski novinari rekli da je Blanka najbolja sportašica na svijetu, Ivice nema ni u tragovima u tim nekim izborima, ni u europskim ni nigdje, što znači da sam ja bolji trener od Ante za 2010. i to je činjenica. Sve su to vrhunska dostignuća, i Ivica što je napravio, i Blanka, i svi drugi sportaši, ali jednostavno, Hrvatski olimpijski odbor u nekim svojim fazama je napravio medvjeđu uslugu hrvatskom sportu.”

•• 6.1.2011. - Opet Gips:

“Ne znam zašto sam rekao ono o skoku u vis, promaklo mi je, a Vlašiću bih sada rekao da nema pojma o čemu se radi i da mi se makne s očiju. Za atletičare je ovo tvornica aviona, neka on napravi tako nešto. Skijaši umiru na stazi, svi su bolesni i povraćaju od napora. Ivica se mora cijelu noć voziti, nema vremena za odmor. Rigaju li tako skakači u vis?! Pa o tom sportu je najviše napisao čovjek koji je u dvije godine naučio skakati u vis, a onda u Japanu postao svjetski prvak. Ni neki tečajevi se ne mogu završiti u dvije godine.”

Vlašić: HOO je navlačio za Kostelića!

- Po pravilima HOO-a Kostelić je najbolji u Hrvatskoj. Moja suština je da meni i Bojanu nisu prezentirani u biltenu uspjeh u Dijamantnoj ligi i Kup kontinenata. Kao da sam kupio u trafici 7 pobjeda Dijamantne lige? Ne želim da se moje remek-djelo od HOO-a poništava na taj način. Činilo mi se da netko potvrđuje Antinu prednost. A kriterij?

Bio je je li zlato na SP-u bolje ili lošije od srebra na OI-ju? OI imaju svoju težinu, i ako je to unutar HOO-a, stekao je prednost. Ali, svijet je rekao svoje u brojnim izborima. Blanka je najbolja sportašica svijeta u izboru Udruženja svjetskih sportskih novinara. I ispred Lindsay Vonn koja je u 2010. i zlatna i srebrna na Olimpijskim igrama - kazao je Joško Vlašić te dodao:

- Blanka ima rezultat po pravilima koja su univerzalna. Ne skače samo protiv pet-šest žena. U skoku u vis ima jako puno skakačica, ali samo vrhunske mogu ući među 12 za finala velikih natjecanja. A osim toga, Blanka skače i protiv tisuća koje su ikad na svijetu skakale. Uspoređuje se sa svima njima. I to čini atletiku posebnom, jer se mjeri u standardnim uvjetima.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/gips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana-121476 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=74ee4c01240e04261851471a52d9b3b141ca7161 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gips%3A+Nek%E2%80%99+Vla%C5%A1i%C4%87+meni+napi%C5%A1e+pismo%21+Jo%C5%A1ko%3A+Skijati+sam+nau%C4%8Dio+za+15+dana%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana-121476 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgips-nek-vlasic-meni-napise-pismo-josko-skijati-sam-naucio-za-15-dana-121476 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Gips: Nek’ Vlašić meni napiše pismo! Joško: Skijati sam naučio za 15 dana!

Piše PSD.
8. siječnja 2011. - 22:44

Sve je krenulo kada je Hrvatski olimpijski odbor koncem prosinca prošle godine Antu Kostelića Gipsa proglasio najboljim trenerom u 2010. godini. Potom je Joško Vlašić, ponukan tim izborom, uputio prosvjedno pismo HOO-u upozoravajući ih na loše kriterije, povukao je za jezik Kostelića, a medijsko prepucavanje dvojice vodećih hrvatskih trenerskih stručnjaka i danas zabavlja javnost. Joško Vlašić ili Ante Kostelić, pitanje je sad.

U žestokim raspravama o važnosti skijanja i atletike te rezultata njihovih pulena doista se stječe dojam šekspirovske važnosti teme, a u stvari su i jedan i drugi veliki treneri, a njihova djeca, Ivica Kostelić i Blanka Vlašić, svjetske veličine. Sad, tko je nešto bolji...? Više-manje. Tako bi, valjda, trebalo biti, ali nije.

Javnost se zak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 15:17