StoryEditorOCM
Ostalospektakl

Filip Pravdica: Ne mogu biti sretniji nego što jesam

Piše Hina
8. rujna 2023. - 21:30

Ne mogu biti sretniji nego što jesam. Pobjeda ovdje, kod kuće na središnjem trgu je nešto najljepše na svijetu, kazao je hrvatski atletičar Filip Pravdica koji je pobijedio na Zagreb City Challengeu, natjecanju skakača u dalj koje je održano na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu zagrebačkog WA Continental Tour Gold mitinga.

Pravdica se mučio u prve četiri serije, no u petoj mu se sve poklopilo i skočio je sjajnih 8.09 metara čime je izjednačio svoj osobni rekord. Nakon što je posljednje tri sezone bio drugi, 28-godišnji Riječanin je napokon stigao i do pobjede, a trijumf je proslavio kupanjem u Manduševcu.

"Sada mogu reći da sam jednom nogom na Olimpijskim igrama u Parizu," kazao je 28-godišnji Riječanin.

"Vjetar koji mi je danas udarao u prsa samo govori da imam još prostora za napredak. Ove sam sezone bio ozlijeđen, imao sam rupturu kvadricepsa, tako da moji skokovi na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti nisu bili onoliko dobri koliko sam želio, ali ovo iskustvo je prekrasno, a domaća publika kao i uvijek nevjerojatna," dodao je.

Drugi hrvatski predstavnika Marko Čeko je osvojio četvrto mjesto s najboljim rezultatom sezone 7.96 metara. Čeko je do nastupa na trgu ove sezone najdalje skočio 7.87 metara, a njegov osobni rekord još uvijek je 8.04 m.

"Marka i sebe svakako vidim na Olimpijskim igrama, Marko je također skakač s velikom kvalitetom. I na kraju krajeva, skok u dalj je poput fizike, što više ubrzate, to ćete dalje skočiti," poručio je Pravdica na kraju.

Pravdica je za dva centimetara dalje skočio od Jamjačanina Tajaya Gaylea koji je vodio od prve serije. Brončani s posljednjeg SP-a u Budimpešti, te svjetski prvak iz 2019. na koncu se morao zadovoljiti s drugim mjestom. Treći je bio Amerikanac William Williams sa 7.99 metara.

"Ovo je lijepo natjecanje, volim publiku. Bio sam ovdje i prošle godine i rado sam se vratio. Nakon Zagreba idem u Eugene na finale Dijamantne lige. Nisam imao puno vremena za pravi odmor nakon Svjetskog prvenstva, sada ću imati osam dana kako bi odmorio stopalo, pa ćemo vidjeti kako će biti tamo," poručio je Jamajčanin.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Amerikanka Flynn sa skokom od 6.59 metara. Druga je bila aktualna europska dvoranska prvakinja Britanka Jazmin Sawyers sa 6.50 metara dok je treća bila Srpkinja Milica Gardašević sa 6.33 metara.

"Zadovoljna sam sa skokovima, iako sam željela skočiti dalje. Zaletište je bilo jako dobro, konkurencija je bila velika, publika je bila nevjerojatna, jednostavno bilo je to sjajno iskustvo," kazala je Flynn.

"Bilo je zabavno natjecati se u gradu, obožavam to. Ovo mi je drugi event u središtu grada nakon što sam skakala i u središtu Innsbrucku," dodala je Amerikanka.

Druga je bila Britanka Jazmin Sawyers sa skokom od 6.50 metara.

"Ovdje je bilo tako zabavno, volim ulična natjecanja i uvijek rado dolazim u Zagreb. Ispunio je sva moja očekivanja, publika je bila odlična, staza je bila lijepa i bilo mi je jako dobro ovdje. Rezultat mi je OK. Ove sezone sam se malo mučila s ozljedom pa mi je trebalo dosta vremena da se vratim i nađem sasvim isti ritam kao u dvorani. Iduće godine kod kuće imam Svjetsko prvenstvo u dvorani tako da ću naporno trenirati i nadam se da ću biti u Glasgowu," poručila je Britanka.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:42