stdClass Object ( [id] => 156825 [title] => EP: Hrvatska nakon drame u polufinalu!; Stanković: Bez publike jednostavno ne bismo stigli do takvog uspjeha (FOTO) [alias] => ep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Hrvatska je u polufinalu Eura! Naši malonogometaši su u Spaladium Areni nakon izvođenja šesteraca svladali Ukrajinu s 4:2 (poslije 40 minuta, pa i nakon produžetaka bilo je 1:1) i u srijedu će u 21 sat opet u Areni, ali onoj zagrebačkoj, igrati za finale protiv boljeg iz današnjeg susreta između Rusije i Srbije.

Velika je fešta bila u splitskoj dvorani, skupilo se između devet i deset tisuća ljudi koji su sjajnom podrškom odveli Hrvatsku do velikog uspjeha, najvećeg u povijesti reprezentacije.

Nedvojbeni junak utakmice je vratar Ivo Jukić, koji je obranio tri penala Ukrajinaca, a prethodno je svojim obranama u drugom poluvremenu i u produžecima držao Hrvatsku u igri. Obranio je udarce Oleksandra Kondratjuka, Serhija Zurbe i Valerija Legčanova, jedini mu je zabio Maksim Pavlenko.

S druge strane, za Hrvatsku su bila precizna sva trojica izvođača, Jakov Grcić, Franko Jelovčić i Tihomir Novak.

Inače, Hrvatska je bolje ušla u utakmicu, zasluženo je nakon prvoga poluvremena vodila s 1:0 autogolom Denisa Ovsjanikova. Naši igrači od početka su krenuli žustro, silno motivirani da se Ukrajincima osvete za namještanje utakmice s Azerbajdžanom prije mjesec i pol dana, čime je Hrvatska eliminirana iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Agilniji Hrvati zasluženo su poveli dvije minute prije odlaska na odmor, te su u svlačionicu ispraćeni ovacijama. Do tada Jukić nije imao puno posla, tko bi rekao da će na kraju biti junak!?

Međutim, u nastavku su naši reprezentativci pali, teško je bilo očekivati da će izdržati ritam iz prvoga dijela. Osjetila se i duža klupa koju na raspolaganju ima ukrajinski izbornik Genadij Lisenčuk, a njegovi izabranici su na polovici drugoga poluvremena izjednačili na 1:1 golom Serhija Čepornjuka.

Problem za Hrvatsku bilo je i to što do sada naš ponajbolji igrač, Dario Marinović, nije bio raspoložen. Ukrajinci su nastavili s dominacijom, no naša obrana ipak je solidno funkcionirala, a sve što bi propustili zaustavljao je odlični Jukić, koji je imao i nekoliko pravovremenih istrčavanja.

Posebno se naš vratar istaknuo u 38. minuti, kada je strijelac autogola Ovsjanikov odlično tukao škarama, a Jukić skinuo loptu iz rašlji, pa se otišlo u produžetke dva puta po pet minuta.

U prvome produžetku opet su Ukrajinci dominirali, imali su slobodan udarac sa sedam metara nakon što je Branko Laura srušio Pavlenka, no Jukić je i tada ušao u šut i spasio našu mrežu. Početkom drugoga produžetka mogla je i Hrvatska do gola, no Jakov Grcić je na desnoj strani oklijevao sa šutom, pa je blokiran.

Na kraju ni u dodatnih deset minuta nije bilo odluke, pa su odlučili penali, u kojima je briljirao Ivo Jukić, junak prolaska Hrvatske među četiri najbolje momčadi Staroga kontinenta. Nakon što je skinuo zadnji udarac Legčanova, otrčao je do suigrača i započelo je veliko slavlje. S razglasa se začulo "Kome bi šumilo more moje sinje, da Hrvatske nije", a zatim i "Lijepa li si", koju su zajedno s našim igračima pjevale i pune tribine.

Hrvatski izbornik Mato Stanković iznio je na press konferenciji prve dojmove nakon velike pobjede koja je hrvatskoj reprezentaciji u futsalu donijela najveći uspjeh u povijesti.

- Sretan sam zbog pobjede i što smo osigurali ulazak u polufinale te igranje još najmanje dvije utakmice, a drago mi je i što ćemo se predstaviti i zagrebačkoj publici, pogotovo što ima puno momaka koji su iz Zagreba i okolice – počeo je Stanković.

Zatim je progovorio o igri, a otkrio je i razlog slabijeg izdanja Darija Marinovića u ovoj utakmici.

- Puno puta sam govorio o njihovoj vrhunskoj organizaciji igre. Čekali su našu grešku, a mi smo u takvom oprezu i sebe otupili. Naš veliki hendikep bila je ozljeda Marinovića, koji je već pri prvom šutu osjetio bol u nozi. On je ta figura koja je bila zadužena da prebaci težište igre na njihovu polovicu i od toga trenutka smo se puno teže nosili s Ukrajincima.

Priznao je Stanković kako utakmica nije bila lijepa, no istaknuo je ono što su svi vidjeli – veliku borbenost svojih igrača.

- Vodila se šahovska bitka, bez ljepote, a kako je utakmica odmicala dozivao sam šesterce. Bez publike jednostavno ne bismo stigli do takvog uspjeha. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog futsala, a s Ukrajinom je bilo i puno loših stvari u igri. No, nitko nam ne može oduzeti borbenost i činjenicu da smo se "bacali na glavu" jer igrali smo i za sebe i za veličanstvenu publiku.

Hrvatski izbornik priznao je kako ga je bilo strah nakon izjednačenja Ukrajinaca, no kaže kako je strah prošao kad se pristupilo šestercima.

- Strah me obavio još prije utakmice, a kamo li kod rezultata 1:1. No, kad su došli šesterci nervoza je počela prolaziti. Naš kapetan Ivo Jukić imao je slične situacije u Libiji, kada je skidao šesterce. I sada prije samog ruleta samo sam mu kazao: "Ti to znaš, ti to moraš."

Na upit koga bi više želio u polufinalu, Srbiju ili Rusiju, Stanković je odgovorio:

- U ovome trenutku nismo svjesni što smo učinili, a potajno smo se nadali ovakvom raspletu. E, sad, koga bih volio... Više bih volio Srbiju nego Rusiju, koja je ipak nešto kvalitetnija. No, utakmica s Srbijom ima dvije strane medalje. Dvorana bi gorila, i ako pobijedimo, to bi bilo nešto golemo, a kad bismo izgubili, to nikako ne bi bilo dobro. No, Srbi su se već nekako privikli na Zagreb, a Rusi su igrali u Splitu, pa bismo imali iste uvjete – zaključio je Mato Stanković.

Inače, Na utakmicu u Split je, usprkos ledenim neprilikama, došlo i 150 navijača iz Knina, koji su stigli u konvoju sačinjenom od autobusa, kombija i osobnih automobila. Početkom utakmice dogodio se i manji incident, jedan stariji navijač izvjesio je iznad ulaza/izlaza s terena hrvatsku zastavu s natpisom "Knin" s lijeve i desne strane, a uz to je imao i manju plahtu s natpisom "Volim Antu Gotovinu i svoju domovinu".

Redari i zaštitari su od UEFA-e dobili naređenje da to uklone, što spomenuti Kninjanin nije htio učiniti, reagirao je agresivno prema zaštitarima i redarima odgurujući ih, pa su ga nakon nekoliko minuta svladali te je zastava skinuta. Nije tu bilo udaraca, već samo lagano naguravanje. Sve je završeno mirno, navijač se primirio, složio zastavu i sjeo na svoje mjesto, tako da nije izbačen iz dvorane.

Nakon toga se uvidjelo kako problem nije bio u zastavi, već u natpisu koji je stariji navijač imao uz nju, pa je zastava vraćena , a sporni natpis više nije isticao.

GOLOVI

17’ – 1:0 – Tek u samom finišu prvog dijela do kojeg je carevalo taktičko nadmudrivanje i  teško  se probijala prva crta obrane Hrvatska je poentirala i okrunila puno veći posjed. Grcić je odgodio polukontru po lijevoj strani, sačekao Marinovića i u duplom pasu okružen dvojicom protivničkih igrača uz pomoć Ovsyannikova pronašao pukotinu u suprotnom dijelu Ukrajinske mreže.

30’ – 1:1 – Inicijativa Ukrajine dala je ploda, Pavlenko je odložio loptu za Cheporniuka koji je ostao sam i sa ruba šesterca milimetarski pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta okotrljala u mrežu.

Šesterci: 1:1 – Kondratyuk – Jukić brani
              2:1 – Grcić
              2:1 – Zhurba – Jukić brani
              3:1 – Jelovčić
              3:2 – Pavlenko
              4:2 – Novak
              4:2 – Legchanov – Jukić brani

HRVATSKA - UKRAJINA   1:1 (1:0)

SPLIT – Spaladium Arena.

Gledatelja 10.000.

Suci: Francesco Massini (Italija) i Petros Panayides (Cipar).

Strijelci: 1:0 – Ovsyannikov (autogol) 17’ , 1:1 – Cheporniuk 30’ 

HRVATSKA: Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak, Đulvat, Despotović, Babić, Bajrušović, Suton, Laura i Stojkić.

UKRAJINA: Ivanyak, Cheporniuk, Pavlenko, Legchanov, Ovsyannikov, Zamyatin, Zhurba, Rogachov, Klochko, Kondratyuk, Sorokin, Lytvynenko.

U prvoj utakmici četvrtfinala Španjolska je pobijedila Rumunjsku rezultatom 8:3.

T. BILIĆ. I. JAVORČIĆ
CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-02-06 21:53:12 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-07 02:40:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-06 23:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8445 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/UNUTRA.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/GOL.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/GOLMAN.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina30-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina25-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina22-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina20-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina31-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/tekst.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/ukr.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/uk.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/ukrr.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina7-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina6-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina4-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina3-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina2-060212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/07\/SPORT\/UKRAINA\/hrvatska_ukrajina1-060212.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x468"},{"size0":"700x488"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x504"},{"size0":"700x416"},{"size0":"700x422"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x468"},{"size0":"404x550"},{"size0":"545x550"},{"size0":"415x550"},{"size0":"700x458"},{"size0":"700x442"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x385"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7903566 Threads: 2 Questions: 1649143551 Slow queries: 4901827 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111738329 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/ep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto-156825 [printLink] => /sport/ostalo/ep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto-156825?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 145071 [name] => eurofutsal [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => eurofutsal [link] => /tag/eurofutsal ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => EP: Hrvatska nakon drame u polufinalu!; Stanković: Bez publike jednostavno ne bismo stigli do takvog uspjeha (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-19-16-43-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina-060212.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina-060212.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/UNUTRA.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/GOL.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/GOLMAN.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina30-060212.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina25-060212.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina22-060212.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina20-060212.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina31-060212.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/tekst.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina-060212.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/ukr.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/uk.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/ukrr.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina7-060212.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina6-060212.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina4-060212.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina3-060212.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina2-060212.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/07/SPORT/UKRAINA/hrvatska_ukrajina1-060212.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Hrvatska je u polufinalu Eura! Naši malonogometaši su u Spaladium Areni nakon izvođenja šesteraca svladali Ukrajinu s 4:2 (poslije 40 minuta, pa i nakon produžetaka bilo je 1:1) i u srijedu će u 21 sat opet u Areni, ali onoj zagrebačkoj, igrati za finale protiv boljeg iz današnjeg susreta između Rusije i Srbije.

Velika je fešta bila u splitskoj dvorani, skupilo se između devet i deset tisuća ljudi koji su sjajnom podrškom odveli Hrvatsku do velikog uspjeha, najvećeg u povijesti reprezentacije.

Nedvojbeni junak utakmice je vratar Ivo Jukić, koji je obranio tri penala Ukrajinaca, a prethodno je svojim obranama u drugom poluvremenu i u produžecima držao Hrvatsku u igri. Obranio je udarce Oleksandra Kondratjuka, Serhija Zurbe i Valerija Legčanova, jedini mu je zabio Maksim Pavlenko.

S druge strane, za Hrvatsku su bila precizna sva trojica izvođača, Jakov Grcić, Franko Jelovčić i Tihomir Novak.

Inače, Hrvatska je bolje ušla u utakmicu, zasluženo je nakon prvoga poluvremena vodila s 1:0 autogolom Denisa Ovsjanikova. Naši igrači od početka su krenuli žustro, silno motivirani da se Ukrajincima osvete za namještanje utakmice s Azerbajdžanom prije mjesec i pol dana, čime je Hrvatska eliminirana iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Agilniji Hrvati zasluženo su poveli dvije minute prije odlaska na odmor, te su u svlačionicu ispraćeni ovacijama. Do tada Jukić nije imao puno posla, tko bi rekao da će na kraju biti junak!?

Međutim, u nastavku su naši reprezentativci pali, teško je bilo očekivati da će izdržati ritam iz prvoga dijela. Osjetila se i duža klupa koju na raspolaganju ima ukrajinski izbornik Genadij Lisenčuk, a njegovi izabranici su na polovici drugoga poluvremena izjednačili na 1:1 golom Serhija Čepornjuka.

Problem za Hrvatsku bilo je i to što do sada naš ponajbolji igrač, Dario Marinović, nije bio raspoložen. Ukrajinci su nastavili s dominacijom, no naša obrana ipak je solidno funkcionirala, a sve što bi propustili zaustavljao je odlični Jukić, koji je imao i nekoliko pravovremenih istrčavanja.

Posebno se naš vratar istaknuo u 38. minuti, kada je strijelac autogola Ovsjanikov odlično tukao škarama, a Jukić skinuo loptu iz rašlji, pa se otišlo u produžetke dva puta po pet minuta.

U prvome produžetku opet su Ukrajinci dominirali, imali su slobodan udarac sa sedam metara nakon što je Branko Laura srušio Pavlenka, no Jukić je i tada ušao u šut i spasio našu mrežu. Početkom drugoga produžetka mogla je i Hrvatska do gola, no Jakov Grcić je na desnoj strani oklijevao sa šutom, pa je blokiran.

Na kraju ni u dodatnih deset minuta nije bilo odluke, pa su odlučili penali, u kojima je briljirao Ivo Jukić, junak prolaska Hrvatske među četiri najbolje momčadi Staroga kontinenta. Nakon što je skinuo zadnji udarac Legčanova, otrčao je do suigrača i započelo je veliko slavlje. S razglasa se začulo "Kome bi šumilo more moje sinje, da Hrvatske nije", a zatim i "Lijepa li si", koju su zajedno s našim igračima pjevale i pune tribine.

Hrvatski izbornik Mato Stanković iznio je na press konferenciji prve dojmove nakon velike pobjede koja je hrvatskoj reprezentaciji u futsalu donijela najveći uspjeh u povijesti.

- Sretan sam zbog pobjede i što smo osigurali ulazak u polufinale te igranje još najmanje dvije utakmice, a drago mi je i što ćemo se predstaviti i zagrebačkoj publici, pogotovo što ima puno momaka koji su iz Zagreba i okolice – počeo je Stanković.

Zatim je progovorio o igri, a otkrio je i razlog slabijeg izdanja Darija Marinovića u ovoj utakmici.

- Puno puta sam govorio o njihovoj vrhunskoj organizaciji igre. Čekali su našu grešku, a mi smo u takvom oprezu i sebe otupili. Naš veliki hendikep bila je ozljeda Marinovića, koji je već pri prvom šutu osjetio bol u nozi. On je ta figura koja je bila zadužena da prebaci težište igre na njihovu polovicu i od toga trenutka smo se puno teže nosili s Ukrajincima.

Priznao je Stanković kako utakmica nije bila lijepa, no istaknuo je ono što su svi vidjeli – veliku borbenost svojih igrača.

- Vodila se šahovska bitka, bez ljepote, a kako je utakmica odmicala dozivao sam šesterce. Bez publike jednostavno ne bismo stigli do takvog uspjeha. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog futsala, a s Ukrajinom je bilo i puno loših stvari u igri. No, nitko nam ne može oduzeti borbenost i činjenicu da smo se "bacali na glavu" jer igrali smo i za sebe i za veličanstvenu publiku.

Hrvatski izbornik priznao je kako ga je bilo strah nakon izjednačenja Ukrajinaca, no kaže kako je strah prošao kad se pristupilo šestercima.

- Strah me obavio još prije utakmice, a kamo li kod rezultata 1:1. No, kad su došli šesterci nervoza je počela prolaziti. Naš kapetan Ivo Jukić imao je slične situacije u Libiji, kada je skidao šesterce. I sada prije samog ruleta samo sam mu kazao: "Ti to znaš, ti to moraš."

Na upit koga bi više želio u polufinalu, Srbiju ili Rusiju, Stanković je odgovorio:

- U ovome trenutku nismo svjesni što smo učinili, a potajno smo se nadali ovakvom raspletu. E, sad, koga bih volio... Više bih volio Srbiju nego Rusiju, koja je ipak nešto kvalitetnija. No, utakmica s Srbijom ima dvije strane medalje. Dvorana bi gorila, i ako pobijedimo, to bi bilo nešto golemo, a kad bismo izgubili, to nikako ne bi bilo dobro. No, Srbi su se već nekako privikli na Zagreb, a Rusi su igrali u Splitu, pa bismo imali iste uvjete – zaključio je Mato Stanković.

Inače, Na utakmicu u Split je, usprkos ledenim neprilikama, došlo i 150 navijača iz Knina, koji su stigli u konvoju sačinjenom od autobusa, kombija i osobnih automobila. Početkom utakmice dogodio se i manji incident, jedan stariji navijač izvjesio je iznad ulaza/izlaza s terena hrvatsku zastavu s natpisom "Knin" s lijeve i desne strane, a uz to je imao i manju plahtu s natpisom "Volim Antu Gotovinu i svoju domovinu".

Redari i zaštitari su od UEFA-e dobili naređenje da to uklone, što spomenuti Kninjanin nije htio učiniti, reagirao je agresivno prema zaštitarima i redarima odgurujući ih, pa su ga nakon nekoliko minuta svladali te je zastava skinuta. Nije tu bilo udaraca, već samo lagano naguravanje. Sve je završeno mirno, navijač se primirio, složio zastavu i sjeo na svoje mjesto, tako da nije izbačen iz dvorane.

Nakon toga se uvidjelo kako problem nije bio u zastavi, već u natpisu koji je stariji navijač imao uz nju, pa je zastava vraćena , a sporni natpis više nije isticao.

GOLOVI

17’ – 1:0 – Tek u samom finišu prvog dijela do kojeg je carevalo taktičko nadmudrivanje i  teško  se probijala prva crta obrane Hrvatska je poentirala i okrunila puno veći posjed. Grcić je odgodio polukontru po lijevoj strani, sačekao Marinovića i u duplom pasu okružen dvojicom protivničkih igrača uz pomoć Ovsyannikova pronašao pukotinu u suprotnom dijelu Ukrajinske mreže.

30’ – 1:1 – Inicijativa Ukrajine dala je ploda, Pavlenko je odložio loptu za Cheporniuka koji je ostao sam i sa ruba šesterca milimetarski pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta okotrljala u mrežu.

Šesterci: 1:1 – Kondratyuk – Jukić brani
              2:1 – Grcić
              2:1 – Zhurba – Jukić brani
              3:1 – Jelovčić
              3:2 – Pavlenko
              4:2 – Novak
              4:2 – Legchanov – Jukić brani

HRVATSKA - UKRAJINA   1:1 (1:0)

SPLIT – Spaladium Arena.

Gledatelja 10.000.

Suci: Francesco Massini (Italija) i Petros Panayides (Cipar).

Strijelci: 1:0 – Ovsyannikov (autogol) 17’ , 1:1 – Cheporniuk 30’ 

HRVATSKA: Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak, Đulvat, Despotović, Babić, Bajrušović, Suton, Laura i Stojkić.

UKRAJINA: Ivanyak, Cheporniuk, Pavlenko, Legchanov, Ovsyannikov, Zamyatin, Zhurba, Rogachov, Klochko, Kondratyuk, Sorokin, Lytvynenko.

U prvoj utakmici četvrtfinala Španjolska je pobijedila Rumunjsku rezultatom 8:3.

T. BILIĆ. I. JAVORČIĆ
CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/ep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto-156825 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5b349ee23bc1ee4f7d91a9f0bc55fe5107d5a145 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=EP%3A+Hrvatska+nakon+drame+u+polufinalu%21%3B+Stankovi%C4%87%3A+Bez+publike+jednostavno+ne+bismo+stigli+do+takvog+uspjeha+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto-156825 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fep-hrvatska-nakon-drame-u-polufinalu-stankovic-bez-publike-jednostavno-ne-bismo-stigli-do-takvog-uspjeha-foto-156825 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

EP: Hrvatska nakon drame u polufinalu!; Stanković: Bez publike jednostavno ne bismo stigli do takvog uspjeha (FOTO)

Piše PSD.
7. veljače 2012. - 00:32
Hrvatska je u polufinalu Eura! Naši malonogometaši su u Spaladium Areni nakon izvođenja šesteraca svladali Ukrajinu s 4:2 (poslije 40 minuta, pa i nakon produžetaka bilo je 1:1) i u srijedu će u 21 sat opet u Areni, ali onoj zagrebačkoj, igrati za finale protiv boljeg iz današnjeg susreta između Rusije i Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 21:16