stdClass Object ( [id] => 156669 [title] => EP FUTSAL Hrvati u četvrtfinalu!; Stanković: Osjećaj je predivan, ali tek sada smo napravili ono što se očekivalo (FOTO) [alias] => ep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Futsal ludilo se nastavlja i to s Hrvatskom u četvrtfinalu opet u Spladium Areni i to već u ponedjeljak protiv Ukrajine koja nam je  možda  još i veći  dužnik od Češke. Odabranici Mate Stankovića silno su željeli pobjedu, što se vidjelo od prvog trenutka - prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Splitu.

Sve želje ili sve obećano je i ispunjeno,revanširali smo se Česima, čime je zaobiđen aktualni prvak Španjolska, i sada će svaki novi iskorak otići u povijest.

Velika je bila sreća hrvatskih igrača i stručnoga stožera, uzvratili su Česima za poraze iz prošlosti i ušli među osam najboljih reprezentacija Europe. Ipak, izbornik Mate Stanković kaže kako je plasman u četvrtfinale javnost od njih i očekivala.

- Osjećaj je predivan, ali zapravo smo tek sada napravili ono što se od nas očekivalo. Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je i grešaka, ali objektivno smo zasluženo pobijedili. Hvala svima, pomoćnom treneru, treneru vratara, zaslužili smo ovo svi mi koji se već 20-ak godina bavimo ovim sportom – rekao je Stanković.

Jeste li se pobojali kada su Česi izjednačili na 3:3?

- Jesam, oni su na prošlom Europskom prvenstvu od Italije gubili 0:5 i pobijedili 6:5, tako da sam se pobojao da stvari ne krenu u neželjenome smjeru. Oni su se do sada provlačili, bili zaštićeni, ali sada kad je suđenje bilo u redu, evo pobijedili smo.

Osvrnuo se Stanković i na češkog igrača Davida Friča, koji je u završnici utakmici izgubio živce te je provocirao našu klupu i igrače.

- Hvala Friču na onakvom ponašanju, samo je zapalio publiku i naše igrače i više Česi nisu imali šanse. Tko gubi ima pravo ljutiti se, ali ničim nismo izazvali iskre na kraju, oni su sami zakuhali priču. Mislim da se mi nikad nismo tako ponašali.

Sada naše malonogometaše u borbi za polufinale čeka Ukrajina, još jedna reprezentacija koja im je veliki dužnik. Podsjetimo, prije samo mjesec i pol dana, sredinom prosinca prošle godine Hrvatska i Ukrajina su u Azerbajdžanu zajedno s domaćinom igrale kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Naši su izgubili od Ukrajinaca i svladali Azerbajdžan, nakon čega je Azerbajdžan pobijedio Ukrajinu s 4:2, što je bio jedini rezultat kojim su obje reprezentacije mogle ići dalje, a Hrvatska je ispala. Namještanje je bilo očito.

- Ukrajincima nije igrao najbolji igrač, možda nije htio sudjelovati u tome. Prvo poluvrijeme je rezervni vratar Ukrajinaca branio sve živo, no u nastavku su se svi micali da domaći igrači zabiju golove. Kad je to počelo, izašli smo iz dvorane, zajedno s nama su izlazili i Azerbejdžanci jer to nisu mogli više gledati. Sve to nam je sada dodatni motiv – istaknuo je Stanković.

Osim dodatnoga motiva, našim je igračima i stručnom stožeru drago da su izbjegli jednog od najvećih favorita Eura Španjolsku.

- Bolje je da igramo s Ukrajincima nego sa Španjolcima, ali Ukrajinci imaju deset podjednako dobrih igrača, možda nemaju zvijezda, ali u imaju totalno uigranu šablonu, kod njih nema krivih pasova. Teško je nešto obećati, ali ako odigramo kao večeras, sve je moguć. Svi smo još pod nekom kočnicom, nadam se da ovo nije sve što možemo odigrati, mislim da možemo i bolje – zaključio je Stanković.

Izbornik Stanković priznao je da bi najradije pobjegao od svega.

- Osjećaji su pomiješani, sretan sam ali i umoran kao da sam igrao zajedno s momcima na terenu. Najradije bih pobjegao od svega, jer koliko god je dobro da nas mediji prate, nisam navikao na to... - kazao je hrvatski izbornik.

A odlučujući susret A-skupine prije kojeg su samo Rumunji imali tek goli ulaz u četvrtinale počeo je u znaku Hrvatske iako su Česi bili puno podređeniji.
  
Za razliku od Hrvatske koja je otvorila i ovu utakmicu sa početnom postavom: Jukić,Grcić,Jelovčić,Novak i Marinović kod Čeha je došlo do promjene pa se udarnoj postavi našao iskusni Frič koji se očito oporavio od ozljede a ispao je Seidler koje uopće nije bilo u zapisniku.

3 - prvu priliku imao je Marinović kada je ukrao loptu Rešetaru na sredini igrališta i sjurio se i izišao oči u oči s Gerčakom kojeg je lopta pogodila u meso

4 - u toj istoj minuti mini-vatreni stvorili su nove prilike,prvu je priredio Novak ali je njegov šut 6-7 metara Gerčak odbio u korner,dok je pokušaj Grcića prošao uz vratnicu 

9 - 1:0- Kopecky autogol – kada je Jukić osujetio dvije gadne situacije u kojima se zatekao Roman Mareš a onda i Kopecky,sve se preselilo pred Češka vrata,gdje se Grcić "otarasio" Novotnija,jako šutirao da bi Kopecky preusmjerio loptu u vlastitu mrežu za vodstvo Hrvatske i dodatno rasterećenje

13 - na krilima vodstva Hrvatska je nastavila još opasnijom igrom po Češkoj,a najzreliju priliku ima je Suton sa 3 metra od Gerčaka koji je novom obranom držao Čehe u "životu"

17- drugi pogodak je "visio", a kontri Jelovčića ispriječila se vratnica!

20’ – Dvije šanse na svakoj strani po jedna. Novak je „prošarao“ lijevom stranom oslobodio se svih zapreka da bi njegov šut iz teške pozicije opet zaustavio Gerčak – na drugoj strani najbolju priliku za Čehe propustio je Rešetar idealno poslužen od Romana Mareša iz udarca iz kuta...

23 - 2:0-Marinović- iz naše zadnje linije Novak je upotrebljivom parabolom uočio Marinovića na rubu Češkog šesterca,a Dario je odlično premirio tešku loptu,a onda lažnjakom zaljuljao Gerčaka i pogodio suprotni kut za urnebes u Spaladiumu
24 - 2:1- Belej – morali su Česi u totalni rizik s igračem-vratarom,što im se odmah isplatilo jer su izigrali našu obranu,Rešetar je sa pozicije pivota uočio Beleja na drugoj vratnici koju je loptu unio u okvir.

25 - bilo je to ključno razdoblje utakmice,a prilika Rešetara opet s igračem- vratarom zastala je na Jukićevoj vratnici
 
29 - 3:1-Despotović - Češki rizik s praznim vratima morao je puknuti. Despotović je pročitao namjeru s petim igračem,dokopao se lopte i onda precizno lobao zadnji red gostiju za povratak na dva razlike

35 - 3:2- Kopecky – nastavili su Česi s igračem-vratarom, “vezli” pred našim šestercem gdje se najbolje snašao Kopecky 

36 – 3:3 – R.Mareš – nakon što je Bajrušoviću Gerčak opet skinuo zicer, u kontru je izišao R.Mareš i pogodio bliži Jukićev kut.

37 – 4:3 – Novak – kontru Sutona prekršajem je zaustavio Rešetar, a iz prekida Jelovčić je dodao Novaku koji je milimetarski pogodio malu mrezicu.

38 – 5:4 – Iako se činio kraj drama se nastavila jer su Česi već u novom napadu pogodili i smanjili, ubačaj Rešetara zakačio je Novaka i otišao u Jukićevu mrežu.

U skupini B su branitelji naslova Španjolci nadigrali Ukrajinu s 4-1 i osigurali prvo mjesto.

Snijeg i led koji su okovali Split i Dalmaciju utjecali su znatno na broj navijača koji su došli u Spaladium Arenu podržati Hrvatsku.

Tako se dogodio rariretan slučaj da su sve ulaznice bile rasprodane, a dvorana kapaciteta 12.000 ljudi bila je poluprazna. Ipak, oko 5000 gledatelja uspjelo je doći, dakle 3000 manje nego protiv Rumunjske.

Tome su pomogli i besplatni autobusi koji su već dva i pol sata prije utakmice počeli prevoziti sve oni koji su željeli doći, s polascima s tri splitske lokacije – Mertojaka, Brda i Pujanki. Organizatori su ih osigurali vidjevši da je kretanje gradom vrlo otežano.

Ulaznice za ovu utakmicu nisu bile skupe, u pretprodaji su koštale od 10 do 30 kuna, pa mnogi nisu puno žalili što će im propasti, radije su odlučili pratiti TV prijenos iz topline doma nego krenuti po snijegu i ledu do dvorane.

Kako je vrijeme odmicalo, u dvorani je ipak bilo sve više ljudi, a shodno tome rasla je i podrška hrvatskim malonogometašima. Nakon svakog hrvatskog gola zavijorili bi se deseci hrvatskih zastava, a veliko oduševljenje uslijedilo je nakon sjajnoga gola Darija Marinovića za 2:0, zaorilo se tribinama "Volim te, Hrvatska".

Nakon što su Česi brzopotezno smanjili na 2:1 i propustili veliku priliku za izjednačenje, publika je našim igračima pomogla i bučnim zvižducima na svaki češki napad. Česi su morali ići na sve ili ništa, izvadili su vratara i igrali s pet igrača u polju, no publika je pomogla da Hrvatska izdrži.

Nakon što su se gledatelji malo primirili, Česi su opet došli do izjednačenja, a pravi urnebes na tribinama nastao je u zadnje tri minute, čemu su pripomogle i iskre na terenu.

Kraj je dočekan velikim slavljem, naši igrači u kolu su plesali na terenu uz buran pljesak publike.

EP u futsalu, 3. kolo:

Skupina A

Hrvatska - Češka 5-4 (Grcić 9, Marinović 23, 38, Despotović 29, Novak 37 / Belej 24, Kopecky 35, Mareš 37, Novak 38-ag)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Rumunjska 3, 3. Češka 0

I. JAVORČIĆ, T. BILIĆ, CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-02-04 21:49:06 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-02-04 23:52:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-02-04 23:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4788 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska13-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska21-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska13-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska14-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska15-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska16-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska17-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska18-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska19-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska20-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska33-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska22-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska25-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska27-040212.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/02\/05\/sport\/CESKA\/hrvatska_ceska31-040212.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x435"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x432"},{"size0":"700x380"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38546103 Threads: 3 Questions: 7108068330 Slow queries: 3303605 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608614291 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/ep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto-156669 [printLink] => /sport/ostalo/ep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto-156669?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144960 [name] => EUROFUTSAL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => eurofutsal [link] => /tag/eurofutsal ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => EP FUTSAL Hrvati u četvrtfinalu!; Stanković: Osjećaj je predivan, ali tek sada smo napravili ono što se očekivalo (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-14-47-02-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska13-040212.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska13-040212.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska21-040212.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska13-040212.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska14-040212.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska15-040212.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska16-040212.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska17-040212.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska18-040212.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska19-040212.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska20-040212.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska33-040212.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska22-040212.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska25-040212.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska27-040212.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/02/05/sport/CESKA/hrvatska_ceska31-040212.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Futsal ludilo se nastavlja i to s Hrvatskom u četvrtfinalu opet u Spladium Areni i to već u ponedjeljak protiv Ukrajine koja nam je  možda  još i veći  dužnik od Češke. Odabranici Mate Stankovića silno su željeli pobjedu, što se vidjelo od prvog trenutka - prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Splitu.

Sve želje ili sve obećano je i ispunjeno,revanširali smo se Česima, čime je zaobiđen aktualni prvak Španjolska, i sada će svaki novi iskorak otići u povijest.

Velika je bila sreća hrvatskih igrača i stručnoga stožera, uzvratili su Česima za poraze iz prošlosti i ušli među osam najboljih reprezentacija Europe. Ipak, izbornik Mate Stanković kaže kako je plasman u četvrtfinale javnost od njih i očekivala.

- Osjećaj je predivan, ali zapravo smo tek sada napravili ono što se od nas očekivalo. Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je i grešaka, ali objektivno smo zasluženo pobijedili. Hvala svima, pomoćnom treneru, treneru vratara, zaslužili smo ovo svi mi koji se već 20-ak godina bavimo ovim sportom – rekao je Stanković.

Jeste li se pobojali kada su Česi izjednačili na 3:3?

- Jesam, oni su na prošlom Europskom prvenstvu od Italije gubili 0:5 i pobijedili 6:5, tako da sam se pobojao da stvari ne krenu u neželjenome smjeru. Oni su se do sada provlačili, bili zaštićeni, ali sada kad je suđenje bilo u redu, evo pobijedili smo.

Osvrnuo se Stanković i na češkog igrača Davida Friča, koji je u završnici utakmici izgubio živce te je provocirao našu klupu i igrače.

- Hvala Friču na onakvom ponašanju, samo je zapalio publiku i naše igrače i više Česi nisu imali šanse. Tko gubi ima pravo ljutiti se, ali ničim nismo izazvali iskre na kraju, oni su sami zakuhali priču. Mislim da se mi nikad nismo tako ponašali.

Sada naše malonogometaše u borbi za polufinale čeka Ukrajina, još jedna reprezentacija koja im je veliki dužnik. Podsjetimo, prije samo mjesec i pol dana, sredinom prosinca prošle godine Hrvatska i Ukrajina su u Azerbajdžanu zajedno s domaćinom igrale kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Naši su izgubili od Ukrajinaca i svladali Azerbajdžan, nakon čega je Azerbajdžan pobijedio Ukrajinu s 4:2, što je bio jedini rezultat kojim su obje reprezentacije mogle ići dalje, a Hrvatska je ispala. Namještanje je bilo očito.

- Ukrajincima nije igrao najbolji igrač, možda nije htio sudjelovati u tome. Prvo poluvrijeme je rezervni vratar Ukrajinaca branio sve živo, no u nastavku su se svi micali da domaći igrači zabiju golove. Kad je to počelo, izašli smo iz dvorane, zajedno s nama su izlazili i Azerbejdžanci jer to nisu mogli više gledati. Sve to nam je sada dodatni motiv – istaknuo je Stanković.

Osim dodatnoga motiva, našim je igračima i stručnom stožeru drago da su izbjegli jednog od najvećih favorita Eura Španjolsku.

- Bolje je da igramo s Ukrajincima nego sa Španjolcima, ali Ukrajinci imaju deset podjednako dobrih igrača, možda nemaju zvijezda, ali u imaju totalno uigranu šablonu, kod njih nema krivih pasova. Teško je nešto obećati, ali ako odigramo kao večeras, sve je moguć. Svi smo još pod nekom kočnicom, nadam se da ovo nije sve što možemo odigrati, mislim da možemo i bolje – zaključio je Stanković.

Izbornik Stanković priznao je da bi najradije pobjegao od svega.

- Osjećaji su pomiješani, sretan sam ali i umoran kao da sam igrao zajedno s momcima na terenu. Najradije bih pobjegao od svega, jer koliko god je dobro da nas mediji prate, nisam navikao na to... - kazao je hrvatski izbornik.

A odlučujući susret A-skupine prije kojeg su samo Rumunji imali tek goli ulaz u četvrtinale počeo je u znaku Hrvatske iako su Česi bili puno podređeniji.
  
Za razliku od Hrvatske koja je otvorila i ovu utakmicu sa početnom postavom: Jukić,Grcić,Jelovčić,Novak i Marinović kod Čeha je došlo do promjene pa se udarnoj postavi našao iskusni Frič koji se očito oporavio od ozljede a ispao je Seidler koje uopće nije bilo u zapisniku.

3 - prvu priliku imao je Marinović kada je ukrao loptu Rešetaru na sredini igrališta i sjurio se i izišao oči u oči s Gerčakom kojeg je lopta pogodila u meso

4 - u toj istoj minuti mini-vatreni stvorili su nove prilike,prvu je priredio Novak ali je njegov šut 6-7 metara Gerčak odbio u korner,dok je pokušaj Grcića prošao uz vratnicu 

9 - 1:0- Kopecky autogol – kada je Jukić osujetio dvije gadne situacije u kojima se zatekao Roman Mareš a onda i Kopecky,sve se preselilo pred Češka vrata,gdje se Grcić "otarasio" Novotnija,jako šutirao da bi Kopecky preusmjerio loptu u vlastitu mrežu za vodstvo Hrvatske i dodatno rasterećenje

13 - na krilima vodstva Hrvatska je nastavila još opasnijom igrom po Češkoj,a najzreliju priliku ima je Suton sa 3 metra od Gerčaka koji je novom obranom držao Čehe u "životu"

17- drugi pogodak je "visio", a kontri Jelovčića ispriječila se vratnica!

20’ – Dvije šanse na svakoj strani po jedna. Novak je „prošarao“ lijevom stranom oslobodio se svih zapreka da bi njegov šut iz teške pozicije opet zaustavio Gerčak – na drugoj strani najbolju priliku za Čehe propustio je Rešetar idealno poslužen od Romana Mareša iz udarca iz kuta...

23 - 2:0-Marinović- iz naše zadnje linije Novak je upotrebljivom parabolom uočio Marinovića na rubu Češkog šesterca,a Dario je odlično premirio tešku loptu,a onda lažnjakom zaljuljao Gerčaka i pogodio suprotni kut za urnebes u Spaladiumu
24 - 2:1- Belej – morali su Česi u totalni rizik s igračem-vratarom,što im se odmah isplatilo jer su izigrali našu obranu,Rešetar je sa pozicije pivota uočio Beleja na drugoj vratnici koju je loptu unio u okvir.

25 - bilo je to ključno razdoblje utakmice,a prilika Rešetara opet s igračem- vratarom zastala je na Jukićevoj vratnici
 
29 - 3:1-Despotović - Češki rizik s praznim vratima morao je puknuti. Despotović je pročitao namjeru s petim igračem,dokopao se lopte i onda precizno lobao zadnji red gostiju za povratak na dva razlike

35 - 3:2- Kopecky – nastavili su Česi s igračem-vratarom, “vezli” pred našim šestercem gdje se najbolje snašao Kopecky 

36 – 3:3 – R.Mareš – nakon što je Bajrušoviću Gerčak opet skinuo zicer, u kontru je izišao R.Mareš i pogodio bliži Jukićev kut.

37 – 4:3 – Novak – kontru Sutona prekršajem je zaustavio Rešetar, a iz prekida Jelovčić je dodao Novaku koji je milimetarski pogodio malu mrezicu.

38 – 5:4 – Iako se činio kraj drama se nastavila jer su Česi već u novom napadu pogodili i smanjili, ubačaj Rešetara zakačio je Novaka i otišao u Jukićevu mrežu.

U skupini B su branitelji naslova Španjolci nadigrali Ukrajinu s 4-1 i osigurali prvo mjesto.

Snijeg i led koji su okovali Split i Dalmaciju utjecali su znatno na broj navijača koji su došli u Spaladium Arenu podržati Hrvatsku.

Tako se dogodio rariretan slučaj da su sve ulaznice bile rasprodane, a dvorana kapaciteta 12.000 ljudi bila je poluprazna. Ipak, oko 5000 gledatelja uspjelo je doći, dakle 3000 manje nego protiv Rumunjske.

Tome su pomogli i besplatni autobusi koji su već dva i pol sata prije utakmice počeli prevoziti sve oni koji su željeli doći, s polascima s tri splitske lokacije – Mertojaka, Brda i Pujanki. Organizatori su ih osigurali vidjevši da je kretanje gradom vrlo otežano.

Ulaznice za ovu utakmicu nisu bile skupe, u pretprodaji su koštale od 10 do 30 kuna, pa mnogi nisu puno žalili što će im propasti, radije su odlučili pratiti TV prijenos iz topline doma nego krenuti po snijegu i ledu do dvorane.

Kako je vrijeme odmicalo, u dvorani je ipak bilo sve više ljudi, a shodno tome rasla je i podrška hrvatskim malonogometašima. Nakon svakog hrvatskog gola zavijorili bi se deseci hrvatskih zastava, a veliko oduševljenje uslijedilo je nakon sjajnoga gola Darija Marinovića za 2:0, zaorilo se tribinama "Volim te, Hrvatska".

Nakon što su Česi brzopotezno smanjili na 2:1 i propustili veliku priliku za izjednačenje, publika je našim igračima pomogla i bučnim zvižducima na svaki češki napad. Česi su morali ići na sve ili ništa, izvadili su vratara i igrali s pet igrača u polju, no publika je pomogla da Hrvatska izdrži.

Nakon što su se gledatelji malo primirili, Česi su opet došli do izjednačenja, a pravi urnebes na tribinama nastao je u zadnje tri minute, čemu su pripomogle i iskre na terenu.

Kraj je dočekan velikim slavljem, naši igrači u kolu su plesali na terenu uz buran pljesak publike.

EP u futsalu, 3. kolo:

Skupina A

Hrvatska - Češka 5-4 (Grcić 9, Marinović 23, 38, Despotović 29, Novak 37 / Belej 24, Kopecky 35, Mareš 37, Novak 38-ag)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Rumunjska 3, 3. Češka 0

I. JAVORČIĆ, T. BILIĆ, CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/ep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto-156669 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1d097f63985ec25c133d0a42f66ae49a33f9d8f9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=EP+FUTSAL+Hrvati+u+%C4%8Detvrtfinalu%21%3B+Stankovi%C4%87%3A+Osje%C4%87aj+je+predivan%2C+ali+tek+sada+smo+napravili+ono+%C5%A1to+se+o%C4%8Dekivalo+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto-156669 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fep-futsal-hrvati-u-cetvrtfinalu-stankovic-osjecaj-je-predivan-ali-tek-sada-smo-napravili-ono-sto-se-ocekivalo-foto-156669 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

EP FUTSAL Hrvati u četvrtfinalu!; Stanković: Osjećaj je predivan, ali tek sada smo napravili ono što se očekivalo (FOTO)

Piše PSD.
5. veljače 2012. - 00:05
Futsal ludilo se nastavlja i to s Hrvatskom u četvrtfinalu opet u Spladium Areni i to već u ponedjeljak protiv Ukrajine koja nam je  možda  još i veći  dužnik od Češke. Odabranici Mate Stankovića silno su željeli pobjedu, što se vidjelo od prvog trenutka - prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Splitu.
Velika je bila sreća hrvatskih igrača i stručnoga stožera, uzvratili su Česima za poraze iz prošlosti i ušli među osam najboljih reprezentacija Europe. Ipak, izbornik Mate Stanković kaže kako je plasman u četvrtfinale javnost od njih i očekivala.

Snijeg i led koji su okovali Split i Dalmaciju utjecali su znatno na broj navijača koji su došli u Spaladium Arenu podržati Hrvatsku.
EP u futsalu, 3. kolo:
#EUROFUTSAL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 16:47