Ostalošto se krije u pozadini

Dvije teorije naprasnog odlaska u mirovinu MMA zvijezde: velika pohlepa ili optužnica za silovanje

Piše R.R.
27. ožujak 2019. - 14:44
2019-03-26T085616Z_589070500_RC1617907850_RTRMADP_3_MMA-MCGREGOR-RETIREMENT.JPG

Nikome još uvijek nije jasno zbog čega je Conor McGregor odlučio naprasno prekinuti uspješnu karijeru i to objavom na Twitteru. Dana White je već kazao kako je s Conorom uvijek neka drama, uvijek se nešto dodatno traži. Trenutno svijetom borilačkih vještina kolaju dvije verzije, zanimljivo obje imaju korijene u prošloj 2018. godini. Dakle, je li riječ o velikoj pohlepi vatrenog Irca ili o strahu da će vrlo brzo ponovno iza rešetaka zbog sumnje u seksualni napad.

Prema prvoj teoriji koju je sam Dana White ispričao u ekskluzivnom intervjuu za TMZ Sports, McGregor mu je poslao sms poruku u kojoj traži dio vlasništva kompanije koja stoji iza UFC-a.

- Bio sam iznenađen, to je došlo niotkuda. Mnogi su rekli da su zapeli pregovori, ali pregovora zapravo nije bilo. Vidio sam izjavu koju je rekao u Chicagu, to sam vidio, poslao mi je poruku. Iskreno s Conorom nikada do sada nisam imao loš razgovor – ispričao je White.

Odakle McGregoru ideja da nešto dobije, a da ne kupi udjele teško je dokučiti, očito da je imao čudne financijske savjetnike.

Druga teorija se vezuje uz nepotvrđenih događaj iz prosinca prošle godine. Više uglednih američkih i britanskih medija objavilo kako je 'protiv McGregora u Irskoj pokrenuta istraga nakon što ga je ženska osoba optužila za seksualni napad u prosincu prošle godine". Optužnica protiv jednog od najbolje plaćenih boraca svijeta zasad nije podignuta, a Irac je zbog cijelog slučaja već bio priveden u siječnju, ispitan na policiji te na kraju pušten. Optužba zasad navodno nije potkrijepljena konkretnim dokazima, ali istraga i dalje traje pa se opravdano postavlja pitanje je li taj slučaj u vezi s odlukom o kraju karijere, koja je stigla nenadano i bez ikakvog objašnjenja.

#MIROVINA#MMA#DANA WHITE#CONOR MCGREGOR#OPTUžNICA