Sport Ostalo

Curling: Hrvatska na Europskom prvenstvu u Aberdeenu

Od 4. do 12. prosinca u škotskom gradu Aberdeenu održat će se Europsko prvenstvo u curlingu na kojem će nastupiti i hrvatska muška i ženska reprezentacija.

Hrvatska muška vrsta i ove godine nastupa u B diviziji, te će tako momčad izbornika Alena Čadeža susresti s ekipama iz Irske, Mađarske, Wallesa, Belgije, Latvije, Slovačke, Austrije, Bjelorusije i Islanda.

Osim borbe za ulazak u A grupu i svjetsku skupinu, primarni cilj Hrvatske je ostanak u postojećoj skupini jer se od iduće godine zbog velikog interesa utemeljuje i C skupina, u kojoj će igrati sve novoprijavljene zemlje, te najlošije reprezenatcije iz postojeće dvije B skupine.

Hrvatsku žensku reprezentaciju čine članice curling kluba Silent, koje su ujedno i državne prvakinje. Riječ je o ekipi gluhonijemih igračica, kojima je unatoč tjelesnom nedostatku, omogućeno sudjelovanje na nacionalnom prvenstvu ali i Europskom prvenstvu. Inače, to je presedan u povijesti prvenstava, što je za Hrvatsku veliko priznanje. Ženska ekipa će u B1 grupi igrati protiv Nizozemske, Poljske, Latvije, Slovačke i Walesa.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo