Sport Ostalo

udarci frcali na sve strane

Uletio je u meč u zadnji tren i slavio nakon tri teške runde: evo što nam je Plazibat rekao nakon fantastične borbe

udarci frcali na sve strane

Fantastičan meč protiv Nordinea Mahieddinea odradio je u Parizu Antonio Plazibat i na najbolji mogući način, pobjedom, debitirao u najjačoj svjetskoj kickboxing organizaciji – Glory.

U meču u kojem su udarci frcali na sve strane (Plazibat 225, Mahieddine 169) pobjeda je nakon tri teške runde otišla na stranu našeg borca jednoglasnom bodovnom odlukom sudaca. Prva runda pripala je Alžircu s francuskom putovnicom, a druga i treća 25-godišnjem Solinjaninu.

Tempo borbe bio je toliko intezivan da su komentatori UFC Fight Passa ustvrdili da se oba borca kreću i bacaju udarce kao da su iz perolake kategorije, toliko je akcije bilo. Nezapamćeno za teškaše.

Francuz je pred domaćom publikom žešće krenuo. Silovito, srčano, s par udaraca u rebra, što je “razbudilo” Plazibata koji je potom zauzeo sredinu ringa i diktirao tempo, ali je otvarajuća dionica ipak jednoglasno otišla na stranu Mahieddinea.

- Nije on žešće krenija, nego san ga ja malo pustija da vidin kako i šta želi, koliko može. Uletija san zadnji tren u meč, samo desetak dana prije, nisan ima dovoljno vrimena taktički se pripremit, pa san ga prvo odlučija malo snimit da ga posli' mogu bolje naciljat i pogađat – javio se Antonio iz Pariza nakon svoje prve Glory pobjede.

- “Ukra” mi je prvu rundu, ali nikako nisan bija ugrožen. Sve san ima pod kontrolom.

Nakon “snimanja” u prvoj uslijedila je konkretna akcija našeg fajtera u drugoj rundi. Četiri-pet krošea sjelo je na pravo mjesto, a posebnu štetu Francuzu radile su nožne Antonijeve tehnike, što su suci bodovali. Druga runda otišla je na stranu hrvatskog borca, odluka je ostavljena za treću.

A u toj trećoj oba su borca imala “svojih trenutaka slave”, međutim, kod Mahieddinea je vidljiv bio pad energije i kondicije, a sve kao posljedica točnijih i raznovrsnijih udaraca 25-godišnjeg Solinjanina. Plazibat je bio puno odlučniji u posljednjim trenucima, rezultat svega je podignuta mu ruka u zrak kao znak prve pobjede na Gloryju.

Dojam je da su presudile – noge. Konačna statistika otkriva da je Antonio imao prednost I u ručnim tehnikama (86 točnih udaraca u odnosu na 56 protivnika), ali je pravu dominaciju imao u nožnim tehnikama, tu je puno više radio i pokušavao od Francuza (52:16).

- Ja san radija više svega, kad san pogađa radija san mu veću štetu. Moji su udarci bili razorniji. Pogodija san ga par puta “letećim kolinom” u glavu što mi je donilo dodatne bodove kod sudaca jer to spada u specijalne tehnike – siguran u sebe je Plazibat.

Više je pokušavao (225:169), više pogađao (123:70), dominirao nožnim tehnikama (52:16), jače udarao i činio veću štetu. Sve skupa dovoljno za sjajno predstavljanje svijetu u debiju za Glory. Već u premijenom meču pokazao je da ima što ponuditi na najvećoj svjetskoj sceni.

Nova borba, druga od tri dogovorene, čeka ga u rujnu. A ovu prvu, kaže, nije nešto posebno proslavio:

- To ostavljam za Split, kad se vratim svojima...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo