Sport Ostalo

između 11 kandidata

Prva Hrvatica u komisiji sportaša WTF-a: sljedeće četiri godine sjedit će u najviše izvršnom tijelu taekwondoa i donositi važne odluke

između 11 kandidata

Za vrijeme svjetskog prvenstva trajao je izbor za komisiju sportaša od strane svjetske taekwondo federacije u kojem su među 11 nominiranih bile dvije Hrvatice, Lucija Zaninović i Nikita Glasnović. Koliko je jaka konkurencija dovoljno govori podatak da je među nomiranima bila i Kineskinja Wu Yingju, višestruka svjetska prvakinja, olimpijska pobjednica.

Nikiti je pripala ta čast predstavljati i braniti interese sportaša u mandatu sljedeće četiri godine. Ona je u prijevodu ušla u upravni odbor, najviše izvršno tijelo svjetske taekwondo federacije koje će odlučivati o svemu, od domaćinstava svjetskih i europskih prvenstava, grand prixea, izmjenama pravila... Zasigurno je ovo najviša funkcija koju je imao bilo koji Hrvat u taekwondou.

- Puno mi znači ovaj izbor, puno znači svim taekwondo sportašima, a ne samo Hrvatskoj. Mi koji se aktivno borimo i natječemo sigurno najbolje osjećamo sve što ne valja i što eventualno treba promijeniti i ovo je super prilika da pokušam ukazati i izboriti se za nas sportaše – rekla je Nikita Glasnović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo