Sport Ostalo

Žele ih izbaciti s olimpijskih igara

Četiri mjeseca nakon kontroveznog izbora: predsjednik svjetske boksačke federacije podnio ostavku, iza sebe ostavlja ogroman dug i čitav niz skandala

Žele ih izbaciti s olimpijskih igara

Predsjednik Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) Gafur Rahimov neočekivano je dao ostavku nakon samo četiri mjeseca provedenih na toj dužnosti.

Uzbekistanac Gafur Rahimov izabran je na kontroverzan način u studenome prošle godine iako su ga Amerikanci stavili na listu nepoželjnih osoba zbog navodnih veza s kriminalnim organizacijama. Njegov izbor nije podržao niti Međunarodni olimpijski odbor (MOO) koji sve više razmišlja da skine boks s liste olimpijskih sportova nakon niza skandala na prošlim igrama u Riju, te velikih financijskih problema AIBA-e koja duguje 18 milijuna dolara.

Gafurov je dao ostavku kazavši da "politika ozbiljno narušava integritet AIBA-e" te da ne želi biti predsjednik organizacije koju će protjerati s Olimpijskih igara.

- Sve optužbe protiv mene su čista izmišljotina i ja ću to dokazati. No, interesi boksa kao sporta su trenutno ispred mojih interesa i borbom za pravdu - priopćio je Rahimov (67). 

Boks je na programu OI od samog početka, osim na Igrama uStockholmu 1912. godine jer je tada bio zabranjen švedskim zakonima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo