Sport Ostalo

celuloidna loptica

Hrvatsko finale u Lignanu: parastolnotenisači osvojili šest medalja

celuloidna loptica

Hrvatski parastolnotenisači i parastolnotenisačice osvojili su šest medalja na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Italije u Lignanu. Hrvatski reprezentativci osvojili su dva zlata i jedno srebro u pojedinačnoj konkurenciji, te jedno zlato i dvije bronce u ekipnoj konkurenciji.

Pojedinačno zlato je osvojila Anđela Mužinić koja je u finalu kategorije 3 pobijedila kolegicu iz reprezentacije Helenu Dretar Karić sa 3-2. U kategoriji 10 Mirjana Lučić je u finalu porazila Rumunjku Tepeleu Jolanu Moniku sa 3-0.

U ekipnoj konkurenciji kategorije 3 Mužinić i Dretar Karić su lagano prošle grupu da bi potom u polufinalu pobijedile tajlandsku ekipu 2-0, da bi u finalu slavile protiv talijanske ekipe sa 2-0. Anđela i Helena su u igri parova pobijedile Michaelu Brunelli i Giaadu Rossi sa 3-0, a zatim je Mužinić je slavila protiv Rossi sa 3-1 i tako osigurala našoj ekipi zlato.

U kategoriji 4-5 Jelena Šišić je u ekipi s Talijankom Ragazini osvojila treće mjesto, izgubivši od ekipe Tajlanda Jan On i Sringam sa 0:2. Tomislav Špalj je ekipi s Rusom Aleksandrom Sokolovim osvojio broncu nakon poraza od ekipe Slovačke sa 0-2.

- Ukupan dojam je da su naši igrači i igračice na ovom turniru pokazali da su već sada u dobroj formi. S obzirom da je turnir u Lignanu bio prvi kvalifikacijski turnir koji se boduje za odlazak na paraolimpijske igre u Tokiu, kandidati za odlazak su postigli dobre rezultate - zaključio je izbornik Emil Gubica.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Lignanu sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države, a hrvatske boje branilo je 11 igrača i igračica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo