Sport Ostalo

turkih open

Hrvatska osvojila šest medalja, od toga ih pet odlazi u vitrine splitskog Marjana

turkih open

Najsjajnije su zaslužili Lovre Brečić i Lena Stojković (na slici), srebro je pripalo Nikiti Glasnović, bronca Matei Jelić i Ivani Babić, a onu šestu medalju donijela je Iva Radoš (do 73 kg) iz zagrebačkog Metalca.

Brečić je u svega nekoliko dana stigao i do drugog zlata, nakon što je prvo uzeo na President kupu. Na Turkish Openu u njegovoj je kategoriji do 63 kg bilo prijavljeno čak 68 boraca pa je na putu do zlata morao eliminirati šest suparnika.

U finalu je deklasirao Španjolca Del Rija Guerrera 36:14. S ova dva zlata na G2 i G1 turnirima Lovre je osvojio 30 bodova u utrci za Olimpijske igre u Tokiju, pa se očekuje da će na novoj listi osvanuti na četvrtoj poziciji.

Na listi će napredovati i Stojković koja je u kategoriji do 46 kg do zlata stigla s pet pobjeda. Iako je još juniorka (17 godina) i u toj je konkurenciji lani osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu, već se sada odlično snalazi i u društvu seniorki.

Glasnović (do 57 kg) je broncom nastavila dobar niz s prethodnih turnira, Jelić (do 67 kg) je predala polufinalnu borbu, a Babić (do 62 kg) je u istoj fazi izgubila od Francuskinje Henin.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo